…men Jeffrey Aubynn ser slutet

En annan som tidigare spelat i ÖIS är mittfältaren Jeffrey Aubynn. Efter att ha lämnat Halmstads Bollklubb där han vann SM-guld spenderade han från och med säsongen 2001 tre säsonger i ÖIS ledda av Erik Hamrén. Nu, tio säsonger senare, ser Jeff slutet på sin karriär.

Jeffrey Aubynn grundlurar Daniel Tjernström i AIK i en match som slutade 2-2 säsongen 2001

Det är Göteborgs-Posten som publicerat en intervju med ”Jeff” där han berättar att det här blir det sista året på elitnivå. Mycket, eller kanske enbart, på grund av skador. Han är idag 36 år gammal (fyllde 12 maj). Då tar det hårt på kroppen att gå runt med skavanker.

Så sent som under tisdagens träning på Gaisgården skadade han ett ledband i knäet. Prognos: fyra veckors frånvaro. Addera då ett minidiskbråck och du förstår att beslutet om att lägga skorna på hyllan ter sig mer och mer logiskt. Men det är inte det enklaste beslutet ”Jeff” har fattat under sin livstid.

– Det här är något jag har bearbetat ett tag, smärtsamt den dag det blir definitivt. Viktigast för mig nu är att vara en bra lagkamrat och stötta killarna, säger Jeffrey Aubynn.

Totalt blev det 54 allsvenska matcher i Örgryte innan han mitt under 2003 lämnade för Århus i Danmark. På 54 matcher satte han tio bollar i nät och dessutom assisterade han till 16 mål. Vad vi nu vet säkert är att den eviga Aubynnföljetången under silly season-halvåret kommer försvinna. Vem blir näste att ingå i den årliga standardryktet?


'…men Jeffrey Aubynn ser slutet' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se