Poängfördelning efter tio matcher

En tredjedel av Superettan 2013 har nu tickat förbi. I en ruggig fart har tio utav 30 ÖIS-matcher avverkats, vilket har mynnat ut i totalt nio inspelade poäng och en 12:e plats i tabellen. Möjligen inte i paritet med vad man hade hoppats på före säsongen, det får man vara villig att erkänna, men framför allt är det kanske det spelmässiga som varit den största besvikelsen. Att det skulle bli en kamp mot Superettakontraktet stod klart från start. Men att de rödblå skulle uppvisa ett stundtals så naivt och okontrollerat spel hade man kanske inte riktigt räknat med.

Det finns dock de som stått ut ur mängden. I alla fall vad gäller det rent poängmässiga. I fotboll har man en tendens att enbart se till målskyttarna, men det finns spelare som har sina kvaliteter i att spela fram målgörarna så att de får möjligheten att öka på sitt målkonto. Johan Lundgren, till exempel. Nu talar väl statistiken visserligen inte helt sanning i just detta fall – samtliga tre framspelningar kom som bekant i en och samma match – men det visar trots allt vilken nytta hans högerfot har förmågan att göra när han har vaknat på rätt sida.

Inte helt oväntat är det Emil Karlsson som toppar ÖIS poängliga så här långt. Med sina fem mål (och noll passningar) har han ett tvåpoängsförsprång. Med det är han ett av få glädjeämnen hittills. Att han skulle prestera 0,5 mål/match var kanske mer än vad man hade väntat sig. Fortsätter han på den inslagna vägen kommer det till slut att stanna på 15 gjorda mål framåt hösten.

Så här har spelarna fördelat sina mål och framspelningar hittills:

Spelare Mål Passning(ar) Poäng
1) Emil Karlsson 5 0 5 poäng
2) Johan Lundgren 0 3 3 poäng
3) David Leinar 2 0 2 poäng
4) Oskar Wallén 1 0 1 poäng
4) Jakob Lindström 1 0 1 poäng
6) Richard Yarsuvat 0 1 1 poäng
6) Sebastian Ohlsson 0 1 1 poäng

 


'Poängfördelning efter tio matcher' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se