Sammanställning 1/4: Målvakterna

När vi nu nått halvvägs in på säsongen är det dags för en sammanställning och utvärdering av varje spelares prestation. Vid några få tillfällen har spelarbetyg uteblivit – men i de allra flesta fall har dessa medföljt (vi avstod medvetet efter matchen mot Ängelholm för att undvika ren pajkastning och negativ spridning till ingen nytta). Sifferbetygen är nu sammanställda och snittuträknade för att få fram en siffra över hur bra spelarna hittills har presterat. Dessutom är en kommentar till varje enskild spelare adderad.

Först ut att granskas är målvakterna där Peter Abrahamsson har varit obotliga etta genom hela vårsäsongen.

Peter Abrahamsson

Snittbetyg: 2,93

Matcher (14 stycken):
2013-06-23 Ljungskile  – ÖIS
2013-06-20 ÖIS – Värnamo
2013-06-14 Örebro – ÖIS *
2013-06-08 ÖIS – Östersund
2013-06-01 Ängelholm – ÖIS *
2013-05-26 ÖIS – Degerfors
2013-05-23 Varberg – ÖIS
2013-05-18 ÖIS – Sundsvall
2013-05-13 Jönköping – ÖIS
2013-05-06 ÖIS – GAIS
2013-04-28 Landskrona – ÖIS
2013-04-22 ÖIS – Brage *
2013-04-14 Assyriska – ÖIS
2013-04-09 ÖIS – Falkenberg

Kommentar: Tillsammans med Emil Karlsson är det Peter Abrahamsson som genomgående har levererat den högsta nivån i ÖIS 2013. Det är det ingen som säger emot. Han har haft några mindre bra matcher – och spelet med fötterna hade definitivt kunnat vara bättre – men det går inte att komma ifrån att han i flera matcher har agerat poängräddare.

Vad som drar ned ett riktigt toppbetyg är den mindre bra insatsen mot Assyriska i omgång två. Där hamnade på han bakfoten vid ett antal gånger redan de första tio minuterna. Vid andra tillfället missade han en undanboxning varpå bollen istället gick via David Leinar och in i ÖIS mål. Bortsett tvåor i matcherna mot Landskrona- och Varbergs BoIS är det idel fina siffror som Peter kan stoltsera med. Bäst var han, enligt våra spelarbetyg, i den näst senaste matchen. Nämligen den mot IFK Värnamo på Valhalla IP (1-1). Vore det inte för Peter Abrahamsson hade ÖIS förmodligen varit i flermålsunderläge efter första halvlek och därmed förlorat matchen.

En sak är åtminstone säker: skall ÖIS kunna kravla sig upp på säker mark krävs det förlängd leverans från vår sista utpost. Dippar Peter – eller som de andra spelarna dalar markant i sina prestationer – är risken stor att laget efter 30 spelade omgångar endera åker ur eller får kvala för fortsatt överlevnad.

Fredrik Andersson

Har ännu inte inte spelat a-lagsfotboll denna säsong

Foto: Patrik Boyton/ois.se

Kommentar: Han tycker själv att han har kvaliteten och kapaciteten för att spela på den här nivån – och det är bara att instämma. Problemet för Fredriks del är att han har Peter Abrahamsson framför sig. Peter som har varit i ÖIS så länge man kan minnas och som utöver det troligen har varit ÖIS bäste spelare sett över de inledande 14 omgångarna. Då är det inte mycket man kan göra.

Skulle Peter Abrahamsson av en eller annan anledningen inte finnas startklar är jag inte det minsta orolig. Fredrik Andersson har inte förlorat en tävlingsmatch i ÖIS-tröjan sedan cupförlusten mot Falkenbergs FF i upptakten av säsongen 2011. Det är inte illa det, även om matcherna är aningen lätträknade. Förmodligen – och på denna är jag ganska säker – är det ÖIS starkaste lagdel. Det finns nog ingen i dagens ÖIS som skulle kunna ersätta en ordinarie spelare på ett lika bra sätt som ”Freddan” skulle kunna gå in i Peters ställe.

Frågan är hur länge Fredrik tänker sig ”kunna” stanna i ett lag där han får begränsat med a-lagsfotboll i kroppen. Han skrev ett treårsavtal när han kom inför 2011 vilket betyder att detta kommer att löpa ut efter säsongen. Han själv menar på att det inte går att säga hur länge han är villig att vara nummer två – men flikar gärna in att han trivs oerhört bra med allt i och omkring ÖIS och att han dessutom har bildat en speciell gemenskap med just Abrahamsson.

Men i och med att Peter Abrahamsson skrev ett nytt kontrakt inför säsongen – vilket sträcker sig över säsongen 2014 – är det kanske inget högoddsare att Fredrik ser till karriärens bästa och går vidare om något attraktivt erbjudande dyker upp under off-season. Man skall ju se om sitt eget hus först, sägs det.

* Vid dessa matcher har spelarbetyg av en eller annan orsak uteblivit


'Sammanställning 1/4: Målvakterna' have 2 comments

  1. 29 juni, 2013 @ 09:40 Jacko

    Vi skall vara glada över att ha en sådan toppenfenomenal målvakt som Abrahamsson. Jag är överraskad att inte klubbar högre upp jagar honom.

    Svara

  2. 30 juni, 2013 @ 12:26 Sammanställning 3/4: Mittfältarna » Sambadefensiv

    […] artiklar: » Sammanställning 1/4: Målvakterna » Sammanställning 2/4: […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se