Spelarbetyg: ÖIS-IFK Värnamo

Betyg, betyg, betyg. Det är dags igen. Denna gång är betygen satta av Christian och Felix. Kommentarerna är mestadels Christians och som vanligt är det upp till alla att tycka vad dom vill men vi vill ändå att ni håller en trevlig ton i kommentarsfältet // Farsa på stan.

Peter Abrahamsson 4 (Båda 4)

Kan ha varit matchens främste Öisare. Höll kvar ÖIS i matchen i framför allt första halvlek med ett par svettiga räddningar på bland annat ett friläge. Även i andra halvlek tvingades han till räddningar på en del luriga avslut från nära håll. En bra insats av Peter. Igen.

Felix tycker spelet med fötterna är på tok för dåligt framförallt i den första halvleken då Peter skickar ut några bollar för mycket över sidlinjen. Annars är även han väldigt nöjd.

Christofer Bengtsson 1,5 (Felix 2, Christian 1)

Christian: Det var verkligen inte Bengans dag i dag. Kom fel in i det från början och så fortsatte det. Inte van att se honom slå bort så många passningar. Nytt rekord idag. Måste hitta tillbaka mot LSK.

Felix håller med men tycker ändå Bengtssons defensiva slit och förmåga att reda ut sina misstag gör att han når upp i ett godkänt.

David Leinar 2 (Båda 2)

I den bästa av världar hade han skallat undan bollen vid Värnamohörnan som gav 0-1. Såg kanske lite svajigt ut då och då. Hade, som hela laget, problem i främst första halvlek när pressen lades mot ÖIS backlinje.

Adam Rosén 2 (Båda 2)

Förutom straffen la man inte märke till Rosén på samma sätt som David Leinar, något som brukar vara ett bra tecken för en mittback. För en hel del rätt och får därmed ett godkänt betyg.

Hannes Sahlin 2 (Båda 2)

Defensivt går det inte att klaga speciellt mycket på Hannes som börjar hitta tillbaka till formen så sakteliga. Var dock lite för slö i offensiven för att vara Sahlin. Hade, under forceringen, kunnat kliva på betydligt mer än vad han gjorde.

Jonathan Azulay 2,5 (Felix 3, Christian 2)

Azulay städade det han skulle städa under första 45. Försattes i dumma situationer ibland, men löste dem OK. Blir ett offer då man i paus ska ställa om och spela 4-4-2. Christian tycker att han står för en godkänd insats, Felix tycker att insatsen är starkare än så. I rollen han har gör han enligt Felix det mesta rätt och stör när han ska störa och visar upp en vilja att ta tag i spelet som väldigt få andra visade i den första halvleken.

Johan Hedman 2 (Båda 2)

En ganska så svag tvåa. Tog några maxlöpningar i första halvlek, men det mattades av i andra. Kom ur matchen ganska så snabbt och hade inte mycket delaktighet i något av det offensiva. Hamnar ganska ofta i situationer där han håller i bollen tills de offensiva alternativen försvinner och han tvingas vända hemåt eller inåt i banan för att bli av med bollen. Skulle lite oftare vågat trycka iväg bollen direkt till en djupledslöpande spelare.

Johan Lundgren 2 (Båda 2)

Lite väl tafatt i passningsspelet där passningen ofta blir för lös. Springer en hel del och vill vara där det händer, något han ska ha cred för. Tyvärr finns inte precisionen i varken passningar eller skott den här gången. Trägen vinner brukar det dock heta och tillslut löper Lundgren sig till ett läge och sätter bollen. Och som han hade längtat efter det. Snubblande nära trea från Felix.

Jakob Lindström 1 (Båda 1)

Det smärtar att skriva det men Jakob ser tyngd ut av kaptensbindeln. Gör allt för att undvika fel matchen igenom, lyfter sig lite i andra halvlek men inte tillräckligt.

Jacob Ericsson 1 (Båda 1)

Ericsson byttes i halvlek och det var väl tur det. För Ricky gjorde det betydligt bättre. Ericsson var stundtals väldigt medioker i första halvlek. Kom till några inlägg, men i och med att han är så oerhört vänsterfotad blir det lätt att läsa av som försvarare. Agerandet på hörnan är dessutom under all kritik. Det går fort i fotbollsvärlden. Målskytt i förra matchen och nu det här. Startar troligtvis inte i Ljungskile.

Henrik Carlsson 2 (Båda 2)

Sliter ont i sin ensamhet. Försöker suga in bollen, lyckas ibland men det blir inte så mycket av det. Missar också alldeles för bra lägen. Det får man inte göra i vår utsatta position!

Oskar Wallén 3 (Båda 3)

Kom in och tog för sig. Vann boll och spelade vidare. Hittade Ricky till straffsituationen och hotade hela tiden framför mål. Missade själv ett friläge där han kom ur läge, men ett lovande inhopp från en på senare tid underpresterande Wallén. Kul att se. Start i Ljungskile?

Ricky Yarsuvat 2 (Båda 2)

Om än inte lika bra som Wallén, men Ricky kom in och ändrade matchbilden. Utmanade och löpte. Ordnade en straff. Från start till höger mot LSK?

Sebastian Ohlsson spelade för kort tid för att betygsättas


'Spelarbetyg: ÖIS-IFK Värnamo' have 8 comments

  1. 21 juni, 2013 @ 10:11 Anonym

    Det var väl Ricky och inte Oskar som spelade fram Lundgren till målet? Ett smörpass. Överhuvudtaget ska Ricky ha en trea för ett jävligt starkt inhopp.

    Svara

    • 21 juni, 2013 @ 12:27 Anonym

      lundgren sa ju själv att han väggade med Ricky.

  2. 21 juni, 2013 @ 10:14 Anonym

    Hedman en etta i min bok. För långsam för att kunna utmana på kanten och stundtals sorglig defensiv, veka ingripanden.

    Svara

  3. 21 juni, 2013 @ 10:24 Daffy

    Håller med föregående skribent, Hedman var usel och bör absolut inte ha godkänt. Jacob Eriksson stod återigen för en obeskrivligt svag insats och jag förstår över huvud taget inte hur han kunde få speltid i Karlstad förra året.

    Ricky gjorde ett väldigt starkt inhopp och stod för en fin bollbehandling och fina passningar. Nog för att han inte har varit så bra de senaste gångerna han fått starta men visst är han bättre än Eriksson alla dagar i veckan!

    Svara

    • 21 juni, 2013 @ 11:17 Anonym

      håller med om hedman och eriksson. var riktigt urusla.
      tycker synd om henke som fick chansen att starta på sin position men med bara underpresterande runt sig. vad skall han göra? heman, eriksson, lillström urusla.

      skulle gärna se emil, wallen, henke, ricky där framme på något sätt nästa match.

      såg bra ut i andra halvlek och med emil där också kan det bli riktigt bra.

      kanske lundgren och azulay på mitten?

    • 21 juni, 2013 @ 11:19 Slicen

      Jo, Hedman visade inte sin bästa sida. Dock blev ju även Hedman ett offer för att Jacob Eriksson var så svag när han tvingades flytta över till vänsterkanten i andra halvlek – Hedmans vänster är allt för svag och han kommer fel till vänster medan han däremot får ut mer av sitt spel till höger. Så eftersom Ricky inte spelar till vänster så är frågan kring att han är bättre än Eriksson ”alla dagar i veckan”, helt irrelevant – Ricky ska jämföras med Hedman! Och normalt, på gräs, skulle jag välja Hedman alla dagar i veckan framför Ricky.

      Förhoppningsvis så blir Hall frisk snart så att han kan ersätta Eriksson.

      Tycker överhuvudtaget att det är ett jävla flyttande fram och tillbaka med spelare och en som lidit av det är absolut Hedman. Hans kreativitet och förmåga till oväntade passningar är något som Öis verkligen behöver. Samtidigt tycks han ha tappat bort lite av sig själv i detta evinnerliga flyttande mellan positioner. Visst, det är ju inte mycket att göra när andra spelare får avstängningar till höger och vänster och Prytz tvingas till konstiga rockader, men lite grann tycker jag Hedman blivit ett offer i detta.

  4. 21 juni, 2013 @ 11:17 Krilliano

    Leinar gjorde sin match i Öiströjan igår. Han va usel. Och så har det sett ut några matcher i år tyvärr. Backlinjen i övrigt ok.
    Jakob L Katastrof. Yttrar. Hedman och Ericsson funkar inte.
    Johan Lundgren bra i andra usel i första.
    Oscar och Ricky. Mycket bra inhopp.
    Att Henric Carlsson spelade andra halvlek igår va ett hån. Han va inte bra någonstans. Valpigt, missade bra lägen, dålig bollmottagning osv osv. Han må vara hur lovande som helst men för sjutton. Spela med dom som är bäst!
    Ett tjänstefel att inte spela med antingen Ricky eller Osxar på topp. Speciellt om man väljer att spela med en ensam forward.
    Helt sjukt dålig uttagning. Tyvärr Prytz.

    Svara

  5. 21 juni, 2013 @ 11:53 Björn

    Känns att Lindström tänker fotboll för mycket när han var ny gick han bara in och köttade , hade inga krav på sig nu har han det varje match att han skall gå in och bära Öis.
    Är tufft för en ung kille .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se