Spelarkommentarer: ÖIS – Jönköpings Södra

I dag testar vi ett nytt grepp här på Sambadefensiv. Något av ett alternativ till de ordinarie spelarbetygen där siffran är borttagen och där det istället är kommentaren som står medskriven. Det för att om möjligt få en mer rättvis och nyanserad bild av var spelares prestation då det kvalitetsmässigt skiljer en hel del mellan spelarna som deltar i U21-matcherna. Därför är kommentarerna om möjligt något mer individuella och mindre sammankopplade till de andras prestationer och bedömningar.

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, som alltså vaktade målet mot J-Södra i kväll, stod för en neutral insats. Varken bra eller dålig. Ganska mycket på grund av att han mestadels stod rätt sysslolös utan någonting vettigt att ingripa på. Kan, utefter vad jag kunde se från min position, inte lastas för det första målet. Möjligtvis att han hade kunnat agera på ett annat sätt vid Södras 2-0-mål, men det är lätt att vara efterklok. Hela situationen uppstår på grund av misskommunikation i ÖIS backlinje.

Rasmus Haraldsson

Haraldsson, som höll hand om högerbacksplatsen, gav ett lugnt intryck. Trygg med bollen och rejäl i vad han gjorde. Slog bort en del bollar i onödan, men vägde upp det med att stoppa flera anfallsförsök från Södras sida genom att bara ställa sig i vägen och utnyttja sin storlek.

Rasmus Haraldsson (U19) spelade högerback i dagens U21-match mot J-Södra

Tobias Bratt

I U21-serien får Bratt spela på sin ursprungsposition – mittback. Idag tillsammans med Carl Hawunger. Och han skötte sig godkänt. Antar att det är lite ovant att flyttas fram och tillbaka beroende på om det gäller a-trupp eller U21. Kom fel in i vissa dueller men skötte sig åtminstone godkänt. Även om man hade velat se mer av en a-lagsspelare som klockar en hel del speltid. Han borde kunna vara mer framstående i en sådan här match.

Carl Hawunger

Om Bratt skötte sig godkänt så skötte sig Carl Hawunger bra. Tog hand om de flesta uppspelen och hittade allt som oftast till rätt adress. Missade dock ganska rejält vid Södras andra mål. Där blev det för mycket bolltittande.

Faramarz Goshes

Faramarz Goshes syntes framför allt till i matchens första halvlek. Han hade några väggspel och överlapp med Jacob Ericsson som inte riktigt mynnade ut i någon farlighet, men i den andra halvleken försvann han ur matchbilden då han tappade lite av företagsamheten och offensivlustan trots att ÖIS var laget med mest bollinnehav.

Tittar man på det defensiva arbetet så gjorde han inte bort sig. Kändes som att han hade OK koll på det mesta.

Rasmus Tengfjord

Det här kan ha varit en av Tengfjords sämre insatser i U21 denna säsong. Tidigare har han till synes blomstrat och strålat av självförtroende, men idag såg det tungt ut redan från avspark. Kom inte till alls. I första halvlek nuddade han knappt bollen – och frågan är om han ens ville ha den – men det blev åtminstone en liten bättring efter paus. Hans bästa chans att näta missades dock efter en halvtaskig första touch som i slutskedet snuvade honom på ett friläge. Lite symboliskt för ÖIS anfallsspel matchen igenom.

Daniel Paulson

Här är en till som man hade väntat sig lite mer av. Paulson jobbade mest i det dolda utan att riktigt komma till för att sätta de avgörande passningarna från sin centrala mittfältsposition. Nej, Paulson kan bättre än så här. Det vet jag.

Kevin Zorba

Zorbas insats var bra för hans ringa ålder. Född 1996, men var stundtals ganska så lovande. Kämpade och slet och hade en ganska fin passningsfot. Skulle dock behöva se lite mer av honom för att göra någon större bedömning, men att vara en av lagets främsta trots att han är så pass ung är ett gott betyg.

Jacob Ericsson

Inledningsvis gjorde Ericsson skäl för sitt namn. Då hade han drivet, steget och viljan att utmana och göra någonting produktivt då han hade bollen. Men även här mattades det av och efter halvtid var det tämligen mediokert för att vara etablerad a-lagsspelare. Initialt känns det som att han måste öva på inläggen. De är av på tok för låg kvalitet vilket gör att han inte får något betalt för sina offensiva räder. Något vi också såg mot Östersund när han passade i bakhaserna på Wallén i en kontring.

Richard Yarsuvat

Pust. Nix, Yarsuvat gjorde ingen glad i eftermiddags. Känns som att han borde kunna hävda sig bättre på den här nivån. Hade ett skott rakt på målvakten i första halvlek, men det är ungefär det som han fick uträttat på 90 minuter.

Meriton Qoraj

Första halvlek såg ganska så lovande ut från Meriton Qorajs sida. Han hade flyt, bollbehandling och en fin blick för spelet. Dessutom rörde han sig över stora ytor (han hade en ”fri roll”, så som Lantz uttryckte det) vilket gjorde det svårt för Södraförsvaret att få koll på honom och var på plan han befann sig.

Tyvärr mattades hans spel ut totalt i andra halvlek och han var därför inte alls lika framträdande.


'Spelarkommentarer: ÖIS – Jönköpings Södra' have 11 comments

  1. 11 juni, 2013 @ 07:52 Janne

    Grymma ni är som lägger ner tid på att kommentera U21-matcherna. Eloge till er boys!

    Svara

    • 11 juni, 2013 @ 12:10 Martini

      + 1 :-)

    • 11 juni, 2013 @ 13:06 Sektion LM

      + 2

    • 11 juni, 2013 @ 13:31 Sven R

      +3

    • 11 juni, 2013 @ 20:48 GT

      Leo W slutar i ÖIS första juli. Nån annan som vet om ytterligare någon teä är på väg bort?

    • 11 juni, 2013 @ 21:04 Anonym

      ska han till Torslanda?

    • 12 juni, 2013 @ 08:46 D

      Bra! Han är för dålig för att platsa i ÖIS A-trupp ändå!

    • 12 juni, 2013 @ 11:32 Anonym

      Nu blir inte hans släkting som brukar kommentera här glad.

  2. 12 juni, 2013 @ 15:55 Anonym

    Lågt att skriva så om sina medspelare. ÖIS är nog inte så trevlig klubb att spela i. Fin utsida men rutten insida?

    Svara

    • 12 juni, 2013 @ 22:27 jk

      …skattefifflare, byggfuskare, ex cons, pedofiler…det är Öis historik…vad hade du väntat dig?

    • 12 juni, 2013 @ 22:58 Sven R

      De tre första kategorierna kan man väl förstå vilka du menar, även om ingen vad jag vet var aktiv i ÖIS när detta hände. Vem eller vilka som faller under den sista kategorin får du allt precisera lite. Det är ingen dålig anklagelse…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se