Toivonenflytt kan ge ÖIS pengar

Ola Toivonen - som framröstades som årets spelare i ÖIS säsongen 2006 - gjorde mål mot IFK Göteborg efter en frisparksvariant av Anders Prytz på Nya Ullevi

De senaste dagarna har Ola Toivonen blivit massivt bespottad i alla olika typer av medier. Framför allt för hans insats mot Österrike i VM-kvalet i fredags, men även för hans oförmåga att göra mål på alla de lägen han fick serverade mot Färöarna på Friends Arena igår. Folk tycker helt enkelt inte att han är värd en plats i Erik Hamréns landslagstrupp med det spel och (o)engagemang han visar upp för tillfället.

Utöver detta sitter han i en tvist med sitt klubblag PSV Eindhoven i Holland. Trots att kontraktet ännu inte har löpt ut ser det ut som att han kommer att lämna och traska vidare i fotbollskarriären. Och enligt vad medierna skriver är en flytt till England inte helt otänkbar. Tidningen Voetbal International har till och med gått så långt att de påstår att Toivonen sånär är klar för Norwich. De menar på att klubbarna är överens om en övergångssumma på lite drygt 48 miljoner kronor.

En sådan övergång säger sig generera en hel del pengar till hans tidigare klubbar (Degerfors IF, Örgryte IS samt Malmö FF). Om summan stämmer skriver tidningen att moderklubben Degerfors kommer få 1,44 miljoner kronor och att Malmö FF har rätt till nästan 580 000 kronor. Det absolut finaste i kråksången är även att ÖIS inte kommer att gå lottlösa. Även om den ryktade summan inte uppnår varken Degerfors- Malmöpengar så verkar närmare 290 000 kronor hamna rakt ned i ÖIS kassaskåp.

Det säger sig självt att en sådan summa inte är kaffepengar i dagens tillstånd. När budgeten sattes beräknades ett överskott på ynka 66 000 kronor – en oerhört skör lina som skulle kunna landa på minus om allt inte sköts på rätt sätt. Visar det sig att detta går i lås kan ÖIS dra något av en lättnadens suck. Åtminstone har man då lite större marginaler att röra sig med. Hur ÖIS vid ett sådant scenario skulle tänka är svårt att få reda på – kanske vill de behålla varenda öre för att försöka stärka upp ekonomin lite – men visst känns det som att sportchef Kent Carlzon i alla fall kan komma att skanna av marknaden för eventuella inköpsalternativ säsongen ut.

Men än är det dumt att ropa hej och tro att allt är frid och fröjd. Rykten är som sagt enbart rykten och även om det ganska så länge annonserats att Toivonen kommer att byta klubb så är ännu ingenting påskrivet. Vid det här laget bör man ha lärt sig att hönor kan bildas av små, små fjädrar och att vad som helst kan blossas upp till någonting som det inte är. Således gör vi nog bäst i att fortsatt sitta stilla i båten och vänta ut ett officiellt besked. Först då kan vi jubla över eventuella ”gratispengar”.


'Toivonenflytt kan ge ÖIS pengar' have 12 comments

  1. 12 juni, 2013 @ 18:13 Daffy

    Frågan är ju om pengarna hamnar hos konkursförvaltaren eller ej.

    Svara

  2. 12 juni, 2013 @ 18:46 John L

    Går inte pengarna till ÖFAB:s konkursbo ?

    Svara

    • 12 juni, 2013 @ 19:08 Christian Börjesson

      Det beror på om Olas kontrakt låg i bolaget eller inte. Försöker inbringa klarhet i detta nu.

    • 13 juni, 2013 @ 12:18 Christian Börjesson

      Jag har varit i kontakt med ÖIS klubbchef Lennart Lindorsson som menar på att Olas kontrakt inte tillhörde ÖFAB. Således bör eventuella pengar hamna rakt ned på ÖIS konto.

    • 13 juni, 2013 @ 18:56 John L

      Ok, antog att även hans kontrakt låg i ÖIS och har för mig att det snackades om detta förra gången det ryktades om flytt till PL för Toivonen. Men stämmer detta innebär det ju välbehövliga pengar.

  3. 12 juni, 2013 @ 23:53 Anonym

    Ärligt talat är jag inte så imponerad av Hamren , nja, mycket snack bredvid munnen. Känns som fotbollen 2013 inte är så het, förutom FFF . Undra om det kommer flytta på hela långa hösten för dem?

    Svara

  4. 13 juni, 2013 @ 00:05 Anonym

    Är det någon som har koll när det är fri entré mot Varberg BoIS 18 sept ,som de kallar bus match . Vart går pengarna till som privat eller företag sponsra till? Är det till projekt bus eller Öis ,känns otydligt. Hoppas vi är med i tabellen då och inte ligger toksist så det blir en intressant och kul kväll och vi kan bjuda upp till dans.

    Svara

    • 13 juni, 2013 @ 11:16 Jacko

      Kan inte tänka mig något annat än att pengarna går till ÖIS. Att man använder namnet BUS är troligen för att marknadsföra det projektet.

      Bra val av gratismatch för övrigt. Varberg hade ett starkt bortafölje sist det begav sig.

  5. 13 juni, 2013 @ 12:09 DJ-CJ

    Någon som har koll på vad ÖIS har budgeterat för publiksnitt? Är rädd för att det är en bit över 2000 i alla fall och där kommer man inte ligga vid säsongens slut om det fortsätter på detta vis med ca 1500. Om man då hade räknat med ett knappt överskott på 66 000 kr på ett högre snitt så kan det slå hårt.

    Svara

    • 13 juni, 2013 @ 23:47 steffe_öis

      budgeterat publiksnitt är satt till 400 mer än det som var budgeterat förra året(1600), alltså 2000, vi ligger väl över detta nu tack vare derbyt men vi behöver nog upp lite för att hålla detta snittet året ut, 1500 som de e på matcherna just nu e ju för dåligt, förra årets publiksnitt blev förresten 2300.

  6. 13 juni, 2013 @ 15:52 Axel

    Var det bara jag som blev imponerad av Kamal Mustafa förra året? Tycker det är en sådan sorts spelare som ÖIS har saknat, kvick och vågar dra sin gubbe.
    Han kan inte vara dyr och någon hög lön får han ju inte i Qviding så honom tycker jag absolut vi skulle försöka värva även fast även han kommer nerifrån.

    Svara

    • 13 juni, 2013 @ 20:39 Felix Jonsson

      Jag är inte impad av Kamal. Hyfsat snabb och ganska teknisk men prioriterar ofta fel och tillför inte spelet speciellt mycket. En ganska ofunktionell teknik. Tyvärr.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se