U19-målvakt till landslagsläger

Lukas Thell (U19) uttagen till landslagsläger på Bosön 7-12 juli (Foto: Patrik Boyton, ÖIS.se)

Tidigare har det varit Henrik Carlsson samt Jonathan Azulay (och även André Nilsson men där förhindrade skadan honom från deltagande) som blivit kallade att dra på sig den mest ärofyllda av dräkter – nämligen den svenska. I dagarna stod det klart att ännu en Öisare fått kallelse till ett läger på Bosön i Stockholm.

Denna gång är det Lukas Thell, numer målvakt i ÖIS U19-lag, det rör. Killen som ursprungligen kommer från Azalea BK men som nu gör sin sjunde säsong i ÖIS. Trots sina, för att vara målvakt, något ynkliga 181 centimeter i strumplästen är det han som haft initiativet vad gäller förstavalet under upptakten av säsongen där han har tagit sig förbi den två år äldre Sebastian Laneby.

Landlagstränare Claes Eriksson har kallat 67 spelare, och då har han valt att låta dem som varit med tidigare under säsongen stanna hemma ”eftersom att han redan har koll på dem”. Det gäller dock att vara på alerten, för kan man vara framstående nog finns en liten chans att till medverkande i det U17-VM som skall till att spelas senare i höst.

Att det blir en stenhård utmaning som nykomling och debutant i sammanhanget är inget att sticka under stolen med – och därför bör vi nog endast se det som uppfriskande och kul i dagsläget. Om inte annat kommer det säkerligen ge Lukas själv extra energi och vilja att kriga ännu lite hårdare på träningspassen framöver. För deltagande i landslaget ger onekligen en extra push. Man får ett kvitto på att man har gjort någonting bra och att man är på rätt väg. Och ett sådant besked bör stärka träningsviljan. Viljan av att bli ännu lite bättre.

Lägret startar den sjunde juli och avslutas fem dagar senare.


'U19-målvakt till landslagsläger' har en kommentar

  1. 19 juni, 2013 @ 22:06 Anonym

    Laneby är skadad och har varit under hela säsongen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se