Varning innebär avstängning för fem stycken

Skulle det händelsevis råka ske att någon ur ÖIS lag drar på sig en varning senare idag är det bara att hoppas att det inte drabbar någon av de fem som står noterade för två varningar hittills. Ytterligare en på någon av dessa innebär, som ni alla vet, att de blir avstängda nästa match (den borta mot Hammarby på Tele2 Arena).

Christofer Bengtsson, Hannes Sahlin, Jakob Lindström, Oskar Wallén och Sebastian Ohlsson riskerar alla att bli avstängda vid en alltför grov företeelse i dagens match. Samtliga fem spelare står nämligen noterade för två varningar vardera hittills. Det gör att de vid händelse av ytterligare ett gult kort tvingas avstå invigningsmatchen av Tele2 Arena i Stockholm den 20 juli mot Hammarby IF när serien återuppstartar efter ett längre sommaruppehåll som för ÖIS del till viss del kantas av det årliga lägret i den bohuslänska idyllen – Grundsund.

Det är visserligen ingenting de bör tänka på nu. Allt fokus bör vila på att avsluta med en seger och tre viktiga poäng, för skulle ÖIS slå Ljungskile landar rödblått på samma poäng som LSK – nämligen 16. Det är ingen överdrift att säga att det är snortajt i tabellens nedre regioner. Därför kan man avancera ganska så långt vid en eller ett par segrar i följd. I och med torsdagens match mot IFK Värnamo har resterande lag en match att gå på vilket också bör finnas med i beräkningarna när poängskörden skall kalkyleras.

Vid förlust i eftermiddag och en resultatrad som i övrigt går mot ÖIS kan det snabbt se ruskigt illa ut. Det gör det redan – men kan säcken knytas ihop blir det omvänd effekt. En suck av lättnad. Ett litet, jag säger litet, avstamp. Och någonting att ta med sig in i sommaren att bygga vidare på. Någonting som är ack så viktigt.

Fotnot: ÖIS får klara sig utan David Leinar i eftermiddag. Han avtjänar nämligen en avstängning sedan han erhållit säsongens tredje varning. Den fick han sent i torsdagens match efter att han fällt den före detta Öisaren Alexander Vrebac på färden. Oddsen tyder därför på att Adam Rosén denna gång får sällskap av Jonathan Azulay i mittförsvaret.


'Varning innebär avstängning för fem stycken' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se