Johan Lundgren avstängd nästa match

Igår var lagkaptenen Jakob Lindström indisponibel på grund av en avstängning. På söndag, i matchen mot Falkenbergs FF, är det dags för vår andra innermittfältare att gå samma öde till mötes. Johan Lundgren ådrog sig nämligen sin sjätte varning totalt igår.

ÖIS har med duon André Nilsson och Filip Holländer på skadelistan samt Sebastian Johanssons sena avhopp ett tunt centralt mittfält. Av de tillgängliga spelarna är det enbart två stycken som kan titulera sig innermittfältare – Jakob Lindström och Johan Lundgren.

Därför skapas ett hål att fylla när någon av dessa av olika anledningar inte kan eller får spela. Lundgren har varit frånvarande på grund av sjukdom vid något tillfälle, men framför allt drar de båda på sig stora högar av gula kort. Jakob Lindström var som bekant avstängd igår efter att ha fått sin tredje varning på Tele2 Arena.

På söndag är visserligen Lindström åter, men då kan vi istället räkna bort Johan Lundgren som efter en hård duell med Erik Figueroa på Gamla Ullevi igår fick syna sitt sjätte gula kort för säsongen.

Således krävs ännu en nödlösning. Kanske får Johan Hedman kliva in och ta ett stort ansvar igen. Eller så ämnar Marcus Lantz testa endera Sebastian Ohlsson eller Henrik Carlsson som båda två är potentiella vikarier när utrymmet ges.

Vi minns till exempel att Carlsson fick gå ned i banan i bortamatchen mot Ängelholms FF tidigare i våras och där stod ut i ett i övrigt handlingsförlamat lag. Därför är han säkerligen med i diskussionerna även om oddsen nog ligger på att Johan Hedman än en gång får tränartrojkans förtroende.

I och med Peter Abrahamssons ingripande där han boxade iväg bollen ett par meter utanför det egna straffområdet finns inte heller han att tillgå mot Falkenbergs FF. Det röda kortet kom upp ur Jim Peterssons bakficka med detsamma. I Abrahamssons ställe kliver istället Fredrik Andersson in.


'Johan Lundgren avstängd nästa match' have 5 comments

  1. 30 juli, 2013 @ 12:34 Björn

    Azulaj som defmittfältare och Lindström som offensivmitt
    Byt även ut Bengtsson spelar alldeles för svårt

    Fredrik
    Bratt. leinar. Rosen. Ericsson

    Ohlsson. azulay. Andel
    Lindström

    Wallén. Emil

    Svara

  2. 30 juli, 2013 @ 13:22 Johannes

    Kan ocksa tycka att Azulay kanske ar ett battre alternativ an Hedman.. Hade varit spannande att testa Azulay och Lindstrom bakom en trio av Ohlsson Carlsson och Abdel, dvs en 4-2-3-1/4-4-1-1/4-4-2 uppstallning. Carlsson far en roll som slapande forward med uppgift i offensiven att hitta djupledslopningar bakom backlinjen samt komma rattvand med boll och leta instick till Emil och i defensiven ge understod till Azulay/Lindstrom vilket forhoppningsvis gor att vi kan skapa ett overtag pa mitten.

    Startelvan

    Andersson

    Bengtsson Leinar Rosen Sahlin (Tycker personligen Sahlin ar battre an Ericsson)

    Lindstrom Azulay

    Ohlsson Carlsson Abdel

    Emil

    Denna startelva kanns riktigt spannande och tror den kan ge resultat. Dock vill jag understryka att jag tycker vi maste varva in en till central mittfaltare omgaende. Jag gillar inte att skrika efter varvningar men det kanns uppenbart att vi helt enkelt ar for tunna pa denna position da Lundgren/Lindstrom tar for manga gula kort. Battre att satsa en slant nu an att borja om IGEN i Div 1. (Givetvis ska vi inte riskera elitlicensen men kanns som att vi borde kunna skrapa ihop pengar med hjalp av sponsorer osv till en central mittfaltare)

    Svara

    • 30 juli, 2013 @ 13:43 Lanslarke

      Hm, jag är inne på i stort sett samma spår. Framåt vill jag nog ändra lite.

      Emil Sebastian Abdel

      Oskar

      Jag vill ha med Oskar, eftersom vi behöver tyngd därframme. Med honom kan inläggen bli farliga. Därmed åker Emil ut på kanten. Inte helt optimalt, men han har spelat där tidigare i år med viss framgång.

      Utgångsläge är välsamlat defensivt. När vi väl får bollen borde det finnas läge för snabba omställningar med Abdel och Emil på var sin kant.

      Om inte Lantz vill lyfta upp Azulay på mittfältet, tror jag nästan att Sebastian hade fungerat bäst där. Då går Henke eller Hedman in på Sebastians plats.

    • 30 juli, 2013 @ 14:31 Johannes

      Kan definitivt kopa denna losning. Med Emil o Abdel pa kanterna far vi bra djupledslopningar medans Oskar agerar targetplayer och skarvar vidare/kan jobba bra i boxen. Dock har Oskar haft valdigt svart att prestera i ar vilket gor att jag ar aningen tveksam till honom MEN jag hoppas han bevisar att han haller i superettan, garna med ett par baljor mot Falkenberg.

  3. 30 juli, 2013 @ 15:34 Analys

    Hedman måste få mer offensiva instruktioner och uppgifter på mitten! Hedman saknar mycket i det defensiva spelet men offensivt är det nästan bara han i ÖIS som vågar SPELA bollen rakt framåt i banan på en markerad eller nästan markerad spelare. Alla andra i laget spelar framåt i banan endast i form av tjong/chans-bollar. I övrigt spelar alla andra uteslutande i sidled eftersom de är rädda för att tappa och slå bort bollar. Då blir det ”säkert” i sidled hellre. Men på detta vis får ÖIS aldrig igång ett vägvinnande anfallsspel!

    Så Hedman behövs och behöver få nya/andra instruktioner.

    Wallén är tyvärr inte tillräckligt med i spelet som target player eftersom ÖIS har en defensiv grunduppställning. Då slutar det med att en targetplayer blir omringad av motståndare med alltför få spel-alternativ. Det är därför Wallén kommer bort ur spelet mycket mer i år. Bättre vore i så fall att satsa på snabba forwards som Emil och nye killen som kan kontra på stickare och precisa passningar i djupled! Där ÖIS ligger nu i tabellen så kommer alla motståndare att betrakta ÖIS som en munsbit och ha en offensiv vilja mot ÖIS. Det kommer öppna för kontringsspel. Men då måste ÖIS våga låta ett par spelare få friare tyglar offensivt för denna sortens kontra-spel.

    Rakt sagt: langa upp bollen utefter marken till Hedman som en offensiv spelfördelare och instruera Emil och Abdel att sticka i kors från varsin kant och vara beredda på boll i djupled. Låt sedan snabbheten tala och instruera Hedman att följa med upp släpande för eventuella returer eller tillbakasläpp från forwards.

    Enkelt. Effektivt. Enda chansen för ett ÖIS som saknar spelarmaterial för att hålla i bollen och dominera matcher i SE.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se