Klara idéer om uppspelen

I eftermiddags genomförde laget det näst sista passet före matchen på lördag. Medverkade gjorde så när som på samtliga – alla utom André Nilsson och Filip Holländer var med och körde för fullt på gräset. Idag låg fokus på uppspel, inlägg och avslut.

Under en gassande sol höll Marcus Lantz i eftermiddags ställningarna i vad som var ÖIS näst sista träningspass före matchen mot Hammarby IF om tre dagar. På schemat låg en ganska så lugn träning där finsliperi gällande olika uppspelsvägar, inlägg- och avslutsvarianter var högprioriterat.

Det fanns en klar idé i hur uppspelen skulle läggas upp. Steg för steg. Utan att avslöja alltför mycket skiljde det sig en hel del från hur Hans Prytz ville ha det. Gissningsvis är det här någonting de har tränat på sedan lägret i Grundsund, för på det avslutande matchspelet fick vi åskådare se prov på exakt det som Lantz tryckt på under övningarna en stund tidigare. Det torde tyda på att spelarna nu börjat vänja sig vid det nya – eller att de är öppna för förändringar och anammar dem till fullo.

Hur de relativt nya riktlinjerna kommer att ta sig i uttryck under match mot superettamotstånd återstår att se. Kanske blir det automatiskt så att man som spelare faller tillbaka i gamla synder. Men för att det hela skall falla väl ut vill det till att samtliga aktörer på mittfältet är noggranna och rejäla i sina förehavanden. Bolltapp kommer ge Hammarby och resterande lag oceaner av ytor att spela på när övriga spelare är på väg framåt och inte ligger kvar i grundpositionerna.

Med på plan fanns samtliga a-lagsspelare exkluderat den skadade duon Filip Holländer och André Nilsson. Filip Holländers framtid känns i nuläget osäker – vi ber att få återkomma kring detta senare när vi vet lite mer hur läget ser ut – samtidigt som André är på bättringsvägen utan att riktigt kunna säga när han är redo att köra. Klart är åtminstone att han har känt på gräset men att det fortsatt mestadels är gymmet som är hans hem.

Deltog gjorde även Rasmus Haraldsson, född 1994 och tillhörande klubbens U19-lag där Sören Börjesson tidigare haft högsta ansvaret. Rykten säger dock att U19-tiden är ett minne blott och att han, tillsammans med Rasmus Tengfjord, är nästa man att flyttas upp till a-truppen. Ett rykte som förstärks av det faktum att han alltså fanns med idag och dessutom givits en egen träningsoverall med nummer 23 på ben och bröst. Tengfjord däremot var av förklarliga skäl inte närvarande. Han spelar just nu Gothia Cup som överårig i B18-klassen där b-slutspelet imorgon startar.

Någon definitiv startelva brukar inte gå att urskilja förrän under träningen dagen före match. Grovt sett kan man dock plocka fram hur ÖIS startar på Tele2 Arena efter att ha sett dagens skeenden med granskande ögon. Både under övnings- och matchspelet byttes det västar lite fram och tillbaka, men Marcus Lantz kommer med all säkerhet inte att ställa till med några större överraskningar.

Exakt vad det betyder får ni se i den träningsrapport som landar här på Sambadefensiv på fredag om ni inte kan gissa er till det redan dessförinnan. Klart är dock att nyförvärvet Abdel Bouraima har tagit ett stadigt grepp om vänsterkanten. Marcus Lantz har själv sagt att Bouraima är den typen av yttermittfältare som han vill ha och med tanke på hans insatser under träningsmatcherna vore det överraskande om han inte gavs förtroende även mot Hammarby IF.


'Klara idéer om uppspelen' have 10 comments

  1. 17 juli, 2013 @ 22:23 Martini

    Du glade vad sugen man är till matchen på lördag!!

    Svara

  2. 17 juli, 2013 @ 23:21 Anonym

    Nu blir jag väldigt orolig: vad är det med Holländers framtid?

    Svara

    • 18 juli, 2013 @ 08:12 Christian Börjesson

      Han har fortfarande bekymmer. Under matchen mot Lärje/Angered viskades det om att han blir borta säsongen ut. Trovärdigheten på det har jag ingen aning om. Men i och med att han inte ens deltar i fotbollspassen får man fortsatt anta att läget inte är det bästa.

  3. 17 juli, 2013 @ 23:30 Richard

    Vad har hänt med holländer? Han såg inte alls glad ut uppe i smögen förra veckan, han är ju inte mycket sämre än någon annan, väldigt konstigt…

    Svara

    • 18 juli, 2013 @ 12:09 Richard

      Oj det hade jag i ärlighetens namn inte läst!
      Hoppas han blir frisk snart och kör järnet!

    • 19 juli, 2013 @ 00:10 Felix Jonsson

      Vi ska försöka få till ett snack med Filip inom en inte allt för avlägsen framtid men läget för honom är inte bra enligt det vi har hört. Skulle han kunna spela under den här säsongen så är det en ren bonus. I nuläget är hans hälsa det absolut viktigaste.

      Vi säger inte mer än så nu och ska försöka få till ett snack med Filip .

  4. 18 juli, 2013 @ 09:48 Fredrik

    Jag är väldigt orolig för att det är så tyst angående värvningarna som ju är tvungna att införskaffas..? Tror vi verkligen att ännu en ungtupp från häcken ska frälsa oss? Vi behöver minst en rutinerad anfallare och en rutinerad defensiv mittfältare .. Annars går det åt h*lvete… Skrevs det inte på SD att nya namn skulle presenteras :)?. Ses i Sthlm:)!!

    Svara

  5. 18 juli, 2013 @ 11:33 AD/HD

    Haraldsson – där har vi en junior utöver det vanliga, och som skulle varit först i kön att bli uppflyttad. Istället för utfyllnad, som de tidigare uppflyttade juniorerna, får A-truppen nu tillskott. Tengfjord är även han minst lika bra som Carlsson/Paulsson.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se