Danny Ervik på väg mot Allsvenskan

Sambadefensiv tog också ett snack med förre ÖIS:aren, Danny Ervik, som numera är en av pusselbitarna i Falkenbergs framgångsrika lag.

Kommentar till matchen?

– Vi visste att ÖIS skulle vara revanschsugna efter matchen mot Hammarby och att det kunde bli tufft. Vi är väldigt bra i första och skulle egentligen ha gjort fler mål där och stängt det hela, men så länge det står 1-0 lever matchen. ÖIS är lite bättre efter paus och har en del farliga chanser, så det var skönt när tvåan kom – även om det dröjde ända till slutet.

Din egen insats?

– Det var som hela lagets, bra i första, mindre bra i andra. Jag höll hyfsat rent på min knat, det är det som gäller. Jag är glad att vi vinner, sedan spelar det inte så stor roll om jag är bra eller ej. Klart att det är extra roligt när man gör en bra match, men poängen är alltid viktigast.

Tänker du ofta på att du är på väg till Allsvenskan?

– Det slår en ibland när man kollar text-tv, men man tänker inte så mycket på det. Jag får vara tråkig och säga att det är en match i taget som gäller. Vi vet att vi är bra defensivt och alltid gör mål, så det är en väldigt stor trygghet och vi vet att vi kan slå alla lag.

Den lockar?

– Klart att den gör! Det är där som alla vill spela, givetvis vill en Superettan-spelare vara med i högsta serien, det är bara inspirerande.

En lång höst väntar?

– Ja, nu måste man ha en bred trupp och det har inte en mindre klubb som vi, men vi har ett bra grundspel som kan ta oss långt.

Hemligheten bakom att ett lag som behövde kvala sig kvar, plötsligt kan finnas i toppen?

– Det är konstigt, jag vet inte riktigt vad som har hänt. Vi har fått en ny tränare och många av de som startar nu, var utanför förstaelvan förra året, så det känns mycket som en revansch. Vi hade också en del oflyt förra året och var nog bättre än vad tabellen visade.

Har du koll på ÖIS den här säsongen?

– Jag har gått på många matcher och sett de andra på C Sports. Det här var ungefär väntat med tanke på hur truppen ser ut, men efter cupen fick man lite större förhoppningar. Jag tror och hoppas det blir mer spel nu, man ska inte släppa ”Lirarnas Lag”, så det kommer nog att lösa sig.


'Danny Ervik på väg mot Allsvenskan' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se