Johan Hedman: ”Skjuter aldrig därifrån”

ÖIS gjorde tre snygga mål när man besegrade Assyriska med 3-0, men det allra vackraste var utan tvekan när Johan Hedman satte upp bollen i krysset från 30 meter i matchens allra sista sekund.

Din syn på matchen?

– Det blir en märklig match, när de får en spelare utvsad nästan direkt. I vår postion är det svårt, nästan jobbigt att få pressen på sig. Helt plötsligt är vi en man mer, måste anfalla och ska vinna. Vi gör det inte superbra, utan slarvar ganska mycket och det syns inte att vi är fler spelare på plan. Skönt att Sebban gör 1-0. det ger oss en trygghet att komma in till paus med ledning. Sedan får Assyriska en spelare till utvisad och vi borde väl egentligen bara kunna hållla i bollen, när Emil gör 2-0 så känns det avgjort och vi kan spela av slutet ganska enkelt.

Och så blev det ett inhopp för dig.

– Det var väl inget märkvärdigt förrän sista sekunden, men jag kan ju inte låta Sebban göra snyggaste målet. Tilläggstiden var nästan slut och jag visste att det var sista anfallet. Jakob tar en djupledslöpning, jag väljer först att inte passa, när jag sedan tänker göra det så är han offside och jag hör nån från läktare som skriker ”skjut”. Vad har jag att förlora? Jag skjuter ju aldrig därifrån, så jag tar i, får en j-t bra träff i krysset. Det var en kul avslutning på matchen!

Kommer du att lyssna på publiken i fortsättningen också?

– Då ska man göra många saker på en gång och blir en ambivalet spelare, så det var bara en engångsgrej.

Måste ha varit en fantastisk känsla?

– Verkligen! Tror att jag gjort ett mål utanför straffområdet förut, i vanliga fall gör jag en mål därifrån, jag litar inte så mycket på mitt skott, så det var verkligen kul.


'Johan Hedman: ”Skjuter aldrig därifrån”' have 2 comments

  1. 13 augusti, 2013 @ 20:28 Ansgar

    Man kan hoppas att Hedman och de andra drar iväg lite fler skott framöver.
    Satt i perfekt vinkel. Hårt, spikrakt och rätt i klykan och Hedmans glädje. Det minns man länge.

    Svara

    • 13 augusti, 2013 @ 20:46 Analys

      Han har ju så förbannat ödmjuk attityd till sin egen skicklighet! Det var samma i Rotebro: alla visste att han kunde skjuta bra – utom han själv! Hade han varit lite mer egoistisk och med tuffare attityd så…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se