Krantz dömer Bragematch

Morgondagens domare kommer från Uppsala och bär namnet Johan Krantz. Till sin hjälp har han Fredrik Johansson och Patrik Klintberg samt fjärdedomaren Patrik Larsson. Matchen blir Krantz femte i Superettan den här säsongen.

Precis som fallet var mot Assyriska FF kommer fredagens match mot IK Brage att dömas av en domare som ännu inte kvalat in bland de svenska elitdomarna. Senast var det Patrik Eriksson – nu heter han Johan Krantz. Mestadels dömer han bland de lägre divisionerna men det har ändå blivit fyra matcher i Superettan under 2013. En av dessa var ÖIS hemmamatch mot Östersunds FK. Den som slutade med 2-1-seger efter att både Johan Hedman och Jacob Ericsson gjort mål innan Alexis Mendiola reducerade med en bredsida i ena krysset.

Med endast fyra superettamatcher på sitt CV är han en av dem som dömt allra minst den här säsongen. Visserligen har vi haft engångsbesök från både Norge och Finland men bortsett dem är det bara just Patrik Eriksson som dömt färre gånger (tre till antalet).

Går man efter hans tidigare statistik verkar han vara en tämligen tillåtande domare. Tio varningar – dock en utvisning – på sina få framträdanden är vad han i nuläget stoltserar med. Det ger ett varningssnitt på 2,5 per match. Att jämföra med Kristoffer Karlsson som på sina fyra matcher delat ut sex varningar per match.

På målfronten har hans matcher en tendens att innehålla många mål. 3,8 mål stycken match är hans nuvarande facit. Återstår att se om den trenden fortsätter på Domnarvsvallen imorgon – men förhandskänslan säger att så inte blir fallet. Förmodligen får vi se två försvarande lag som är rädda om poängen. IK Brage måste börja vinna om de skall ha någon som helst chans att komma ikapp och för ÖIS del vore det ödesdigert att tappa poäng mot den redan så grovt avhängda tabelljumbon.

Domare: Johan Krantz, Uppsala
Linjedomare: Fredrik Johansson, Hässelby samt Patrik Klintberg, Visby
Fjärdedomare: Patrik Larsson, Borlänge


'Krantz dömer Bragematch' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se