Kryss på Domnarvsvallen

ÖIS klarade inte av att ta tre poäng mot tabelljumbon IK Brage. Snarare var det så att hemmalaget var närmast en vinst – men på grund av en grov ineffektivitet slutade matchen med delad poäng.

Den totalt sett knaggliga insatsen till trots – ÖIS inledde matchen piggast och var det bättre laget de första 20 minuterna. Johan Lundgren fördelade boll från sin centrala position och fann vid ett flertal tillfällen Sebastian Ohlsson och Jacob Ericsson ute till vänster varpå de två kom till inlägg.

Men sakta och säkert tuggade hemmalaget IK Brage igång. Amor Loyani, senast från division tre, vände och vred och kom till ett avslut som Peter Abrahamsson satte händerna i. Ett avslut som skulle visa sig sätta fart på hela lagets spel.

För efter att Loyani vågat ta ett eget initiativ började medspelarna göra detsamma. Minuterna senare vände Adam Gradén ut och in på Jonathan Azulay innan han spelade snett inåt bakåt till en framstormande Niklas Sandberg. Strax utanför straffområdet satte han bredsidan till i ett alldeles ypperligt avslutsläge – men avslutet blev helt felriktat och gick ett antal meter utanför.

En reporter som förmodligen hade sin hemvist i den lokala pressen uttryckte någonstans mitt i Brages övertag att de nu ”ledde på poäng”. Så var det verkligen. Moldskred sköt just utanför och den så ivrige Loyani fick fritt skottrum att finna Abrahamssons vänstra kryss utan att riktigt få det där dyket på bollen som så ofta eftersökes.

När klockan just passerat 45 minuter kunde domare Johan Krantz mycket väl dömt straff och gett Sebastian Ohlsson ett gult kort. Bollen tog nämligen på Ohlssons hand när han vände bort en motståndare. Dessutom i vad man skulle kunna kalla ”en onaturlig position”. Men Krantz friade till Öisarnas fördel.

Trots att ÖIS under  den andra halvleken gjorde förändringar och bytte in både George Mourad och Abdel Bouraima blev inte spelet bättre. Facit stannade vid sex skott varav två på mål. Att jämföra med IK Brage som avlossade 23 skott – åtta av dessa på Peter Abrahamsson.

På den efterföljande presskonferensen sade Marcus Lantz sig vara nöjd över poängen och sett till matchen kan man inte annat än instämma. För hade IK Brages självförtroende inte varit kört totalt ned i botten hade de vunnit den här matchen. Sådant spelövertag hade de. Och framför allt – så vassa målchanser skrapade de fram under matchens gång.


'Kryss på Domnarvsvallen' have 10 comments

  1. 16 augusti, 2013 @ 22:39 Bengt

    En bra sammanfattning.
    Vi vann dn poäng och Brage förlorade 2.
    Tack Peter du räddade oss.
    I övrigt inte efter de första 20 minuterna.
    Vi tar 3 i nästa

    Svara

  2. 16 augusti, 2013 @ 23:38 Ansgat

    Ärlig sammanfattning. Brage var klart bättre,och dom ligger sist.
    Vad är det som händer, är det inte kul att lira boll?
    I den här matchen stämde ingenting. Ett bottennapp.
    Okej, det kanske inte är kul att åka till Borlänge en fredagskväll och möta jumbon men det behöver inte kännas som ett tungt ok, ett tvång. Saknar spelglädjen och kreativiteten. När någon, t ex Hedman slog en smart passning stod kollegan på hälarna. Det upprepar sig och Öis joggar runt i dryga timmen och tänkte att nu vänder det, tänkte de vi ”ÄR Öis” – och bättre?
    Det gick inte denna gång. Det går inte nästa gång heller om vi inte vill och offrar oss. När en eller två i taget satsar händer ingenting. Spela som ett lag, då blir vi kvar.

    Svara

  3. 16 augusti, 2013 @ 23:58 Anonym

    Tyvärr förväntat resultat, Brage var ju inte 9 man på plan.
    Div 1 here we come!!

    Svara

  4. 17 augusti, 2013 @ 00:12 Henning

    1 poäng på bortaplan , nu blir det 3 P hemma mot Landskrona om inte alla idioter börjar snacka om div 1 , hjälper det laget? Finns över 30 poäng att slåss om. Ställ nu upp och se till att det blir mycket folk mot Landskrona , ni som inte köper biljett och stöttar laget är inte värda ett lag i superettan eller allsvenskan..

    Svara

    • 17 augusti, 2013 @ 09:25 Anonym

      Idioter? Är kanske inte så konstigt att vissa tror det blir div.1 efter en sådan match som igår…

      Vi är stora delar av matchen utspelade och skapar inte en enda målchans på 94 minuter. Detta mot det klart sämsta laget i serien vilket naturligtvis inte bådar gott för framtiden.

      Precis som kommentatorn sa så såg det knappt ut som om Öis gick för tre poäng. Lantz pratar att han var rätt nöjd och att vi är på rätt väg. Har svårt att hålla med om då ja inte ser något positivt alls med vårt anfallsspel.

      Har långt ifrån gett upp detta men krävs en kraftig spelmässig uppryckning snarast om inte tåget skall gå.

  5. 17 augusti, 2013 @ 09:56 Henning

    Fortfarande idiotiskt att prata om div 1. Finns 30 poäng till att slåss om. Hur många poäng krävs för att kliva över strecket? Tålamod och nöta in det fina spelet som faktiskt Öis visat upp stundtals den sista tiden. Laget måste hålla bollen på marken och inte köra dom långa höga bollarna på anfallet. Tyvärr har anfallsspelarna en sorglig förstatouch …med en stor och positiv publik kommer Öis att slå Landskrona.

    Svara

    • 17 augusti, 2013 @ 14:27 Mackarinho

      Idiotiskt tycker jag inte att det är. Jag har sett alla matcher i år. När man märker att varenda lag vi möter är bättre på varje position. Vad säger det? Det säger logiskt att man hamnar sist i tabellen och därmed åker ner i seriesystemen.

      Jag vet det gör ont i hjärtat, men efter att ha sett alla dessa matcher så tycker jag att det talar sitt tydliga språk.

  6. 17 augusti, 2013 @ 11:04 Anonym

    Varför är alla så förvånade , Brage ligger sist med få poäng de har ju bara gå ut och köra och för dom blir det ju nu en tagning för varje match att plocka poäng av lag de möter. Deras låsta spärr släpper ju på så vis.
    Öis är ju fortfarande i närkontakt och då blir det ju krampaktigt krav.
    Men sen är jag inte förvånad att det ser ut så här i år med truppen och spelet. Det tog två år att få ihop laget för att bygga ett då mindre hus i div 1. Vi skall nu bygga ett större hus i Superettan och hur agerar du styrelsen och projektledaren , jo genom att sparka , splittra laget av på de mest erfarna arbetsledare och det var inte bara en utan en handfull spelare. Tror sjutton inte det funkar när vi nu skall bygga ett större hus. Säger ju sig självt tar man bort spelare som gjorde Jakob Lindström bra och fick den uppbackning och mentorskap så gick det ju strålande.
    Idagsläget anser jag att styrelsen och projektledare får ta på sig ansvaret för dagens resultat. Det gäller att använda strålarna rätt och det tycker jag inte gjordes från början . Man måste förvalta den chans man fått väl när man skall bygga ett större hus väl , för det är något man skall bo under lång tid , inte bara en sommar som i ett tält. Projekteringen har brustit och marken man skulle bygga på undersökte man alldeles för dåligt. Sen sist och inte minst det tar tid att bygga ihop ett lag som arbetar med flyt som vi såg förra året när vi byggde det lilla huset som gick strålande och var verkligen roligt , med få störningar.

    Svara

  7. 17 augusti, 2013 @ 14:19 Henning

    Otroligt stor skillnad på div 1 och superettan. Varför finns inte flera kvar från förra året? Jo det beror till stor del att dom inte ville , bland annat för att dom inte ville ha superettans lägsta löner. Att få 7-8 000:- för att träna och spela istort sett varje dag , det gick dom inte med på. Stötta nu det talangfulla laget som faktiskt accepterat dessa låga löner och visar hjärta för klubben istället så skall det nog ordna sig skall du se.

    Svara

  8. 26 april, 2014 @ 08:24 Tampa Bay Lightning china nhl jerseys

    Visit the official store of Heat Navy jerseys uk, is really value for you to own!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se