Marcus Lantz: ”Vi är på rätt väg”

Det stannade vid 0-0 och delad poäng på Domnarvsvallen. Det innebär å ena sidan att IK Brage inte närmade sig underifrån, men å andra sidan också att ÖIS fortsatt är kvar under strecket. – Vi är ganska nöjda med en poäng, sade huvudtränare Marcus Lantz på den efterföljande presskonferensen.

Avslutstatistiken talar ett ganska så tydligt språk. IK Brage var det hungrigare laget och kom till betydligt fler potentiella mållägen. ÖIS sköt sex skott totalt (två på mål), att jämföra med hemmalagets 23. Visserligen ven majoriteten av skotten utanför Abrahamssons stolpar men med en vässad precision hade IK Brage tagit sin första trepoängare sedan den första omgången.

Efter matchen var ÖIS tränare Marcus Lantz ändå tämligen tillfreds med prestationen och den inspelade poängen.

– Vi är väl ganska nöjda med en poäng, sade han på presskonferensen. Vi vill så klart alltid vinna och ta tre poäng men Brage borta vet vi är en tuff match. De har varit defensivt tighta på slutet och gör det bra även i dag. Vi visar än en gång att vi kan hålla nollan, så vi är på rätt väg. Givetvis vill jag dock att vi skall prestera bättre framåt och komma till lite fler målchanser – men det är en process vi är inne i och som vi dagligen arbetar med. Det gör man inte bara på ett par veckor.

Tio minuter in i andra halvlek hamnade Jakob Lindström i ett utmärkt skottläge efter att Johan Hedman spelat bollen snett inåt bakåt. I vägen stod dock en av Brages försvarare och efter att skottet avlossats blev Lindström liggande i gräset. Efter en stunds omplåstring linkade han med hjälp av Erik Nexborn av planen. För att byta av till förmån för George Mourad, skulle det visa sig.

– Han fick en sträckning eller bristning i ljumsken, så han är åtminstone inte aktuell för matchen i cupen (kommande onsdag mot Enköpings SK). Den får han stå över, säger Marcus Lantz.

Förhandssnacket handlade till stor del om huruvida George Mourad skulle få chansen från start. Det fick han inte. När startelvan annonserades stod det klart att Lantz valt att mönstra samma anfallspar som mot Assyriska FF. Emil Karlsson ackompanjerad av Richard Yarsuvat alltså.

– Vi har pratat med George och han känner att han behöver tid på sig. Han är ingen startspelare för tillfället. Ganska naturligt att byta in honom efter ett tag för att matcha in honom försiktigt. Planen är att han skall spela från start i cupmatchen.

Ni satte Ohlsson centralt istället för Hedman efter Jakobs uttåg.

– Johan Hedman hade vi egentligen tänkt byta ut innan, och sedan kom skadan. Därför var han kvar på kanten och så gick Sebastian Ohlsson in i mitten, avslutade Marcus Lantz.


'Marcus Lantz: ”Vi är på rätt väg”' have 6 comments

  1. 17 augusti, 2013 @ 09:14 Galento

    Hur är det bara möjligt att Brage är det hungrigare laget???

    Svara

  2. 17 augusti, 2013 @ 10:09 Taggen

    Hur kan man vara på rätt väg om avsluten är 23-6 mot dunderjumbon? Förvisso borta etc etc etc…..men heeerregud. Det resonemanget håller ju inte.

    Finns ju ingen fotbolspelare i någon division över hela världen som kan hålla med sin tränare efter ett sådant uttalande? Floskeltoppen.nu

    Svara

  3. 17 augusti, 2013 @ 11:32 Nikh

    ”Givetvis vill jag dock att vi skall prestera bättre framåt och komma till lite fler målchanser – men det är en process vi är inne i och som vi dagligen arbetar med. Det gör man inte bara på ett par veckor.”

    Låter om killarna aldrig spelat fotboll innan Lantz tog över…Vad är det man inte gör på ett par veckor? Inte vaska fram en enda målchans på 94 min, hur många veckor skall det kräva… Tiden börjar rinna ut.

    Svara

  4. 17 augusti, 2013 @ 14:00 Adam

    Det är för långsamt framåt. Det saknas vilja och glöd. Det är för mycket passningar bakåt och i sidled och för lite framåt. Att vi sedan har en kille på 170 cm som kapten, är det ett skämt eller? Killen är varken fruktad eller respekterad av sina motståndare. Ha Leinar som lagkapten istället, en MAN med pondus!!

    Svara

    • 17 augusti, 2013 @ 15:37 Sektion LM

      Finns nog en del som fruktar Lindströms dobbtacklingar….

  5. 17 augusti, 2013 @ 21:31 Fredrik Federgay

    Vi är på rätt väg? Som det såg ut mot Brage, så är vår enda räddning att Värnamo eller något annat lag helt faller ihop…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se