Markus Lantz: ”Vi är på rätt väg”

Markus Lantz på presskonferensen:

– Våra första 25 är svaga, vi kommer inte in i matchen, men sedan får vi bättre koll på det. Vi gör ett par förändringar samt sätter in Ricky i början på andra, då spelar vi en fantastisk fotboll i 15-20 minuter – vi kombinerar och kommer till många avslut. Ska man ha möjlighet och chans att ta poäng mot ett topplag som Falkenberg borta, så får man inte fler än 2-3 frilägen och då måste man göra mål på de chanserna. Hade vi fått mål en av de chanserna, så hade vi fått mer energi och höjt oss ytterligare. Nu bränner vi dem och då är Falkenberg skarpa med sitt omställningsspel. Vi spelade bra i början av andra, men gjorde inte mål på det vi skapade, det är ganska typiskt. I slutändan får vi upp och chansa och då blir det många möjligheter för Falkenberg. Det känns som om det spelar mindre roll om man förlorar med 1-0 eller 2-0 i det läget. Vi är på rätt väg, jag ser tendenser i vårt spel. Vi ska bli lite skarpare, så ska vi nog få ordning på det här också.

Bytet med Oskar Wallén?

_ Lite för att han fick en smäll på knät och hade svårt att röra sig, samtidigt ville vi ha in Ricky. Vi hade Emil som skulle trycka i djupled och trycka ned deras backlinje och få Ricky i positionen framför deras backlinje, där han kunde få boll och fördela – vilket han gör fantastiskt bra. Han gör en riktigt bra andra halvlek, tanken var att få in en bolltrygg spelare i det mellanrummet och det fick vi ut av det.

Jacob Ericsson haltade av mot slutet?

– Vi skulle gjort ett byte innan, lyft Hedman och in med Henke Carlsson. Hedman var helt färdig, men så fick Jacob Ericsson kramp och det var inte mycket att välja på utom att byta ut honom och in med Hannes i stället. Det var bara en krampkänning, lite mer löpning i veckan, så ska han klara sig från detta.


'Markus Lantz: ”Vi är på rätt väg”' have 29 comments

  1. 5 augusti, 2013 @ 00:26 SB

    Mohammed Saeed al-Sahaf skulle vara stolt.

    Svara

    • 5 augusti, 2013 @ 07:49 Klart grabben ska ha en husvagn

      Bagdad-Bob ja det va en man som hade talets förmåga, mindre känt är faktiskt att han var mycket skicklig på att palla äpplen!

  2. 5 augusti, 2013 @ 08:58 Björn

    Vad är det för provspelare som kommer denna vecka?
    Men har vi tid med provspelare och vad finns det för spelare att ta in , kanske spelare som inte platsar i sina lag måste väll finnas några som inte vill sitta på bänken i allsvenskan.
    Saknas fortfarande en innermitt.

    Svara

    • 5 augusti, 2013 @ 09:59 Anonym

      ÖIS har knappast råd att betala en allsvensk lön. Vi har ju knappt råd att betala ”superettanlöner”. I sådana fall måste utlånande klubb ta en (stor?) del av lönekostnaden.

    • 5 augusti, 2013 @ 12:32 Mackarinho

      Under Falkenbergsmatchen igår stog jag och funderade på lite olika saker…

      Varför kan inte ÖIS när Falkenberg kan?
      – Har ÖIS färre sponsorer?
      – Har ÖIS en fetare organisation?
      – Har ÖIS färre publik?
      – Har ÖIS högre löner än Falkenbergsspelarna?

      Jag kom fram till att svaret på dessa frågor måste vara nej. Men jag undrar VAD är problemet, varför kan Falkenberg och inte vi? Var får Falkenberg sina stålar ifrån? Har de bättre samarbete med andra klubbar och i så fall varför har vi inga samarbeten?

    • 5 augusti, 2013 @ 13:33 Sven R

      FFF har väl GeKå:s som någon slags ’huvudsponsor’? Jag vet inte vad det kan dra in i reda pengar, men vi har ju inget liknande. Bara en massa ’småsponsorer’. Man ser ju knappt klubbmärket för alla reklamloggor på matchtröjan!!!

      Dessutom är ÖIS-gården en fantastisk anläggning som vi på grund av mismanagement (dock ingen skugga på de som styr nu) inte längre äger, utan betalar en relativt hög hyra för. (Märk väl att en hyra kan vara skälig och ändå betyda stora utgifter.) Föreningen gör analysen att tillgången till ÖIS-gården är värd pengarna det kostar och personligen är jag benägen att hålla med. Speciellt om man skall arbeta långsiktigt.

      Skall jag tro på talet om långsiktighet, måste man dock sluta ta beslut som motverkar detta. Vi måste ha en sportchef och en huvudtränare som styrelsen litar och tror på. De måste kunna arbeta bra tillsammans och få chans att göra detta under en längre tid. Detta innebär att styrelse samt sportråd måste ta händerna från det sportsliga och låta tränarorganisationen sköta det. Styrelsen får börja styra via strategiska (i stället för taktiska) beslut och lämna den dagliga verksamheten till de anställda.

      Apropå det, så förstår jag inte varför vi fortfarande har har ett sportråd. Borde det inte ha avskaffat sig själv när man anställde en sportchef?

    • 5 augusti, 2013 @ 13:52 Mackarinho

      Men tycker fortfarande att det är väldigt skumt. Men vi borde ha exakt samma förutsättningar om inte bättre än vilken klubb som helst i superettan. Så mycket av budgeten kan väl inte ÖIS-gården kosta så att den äventyrar elitfotbollen?

      Men om långsiktighet = spel i ettan så får man nog omvärdera ordet långsiktighet.

      Ne, jag fattar fortfarande ingenting men kan bero på att jag inte är tillräckligt insatt ekonomin.

    • 5 augusti, 2013 @ 14:05 Sven R

      Personligen tror jag att fortsatt kortsiktiga beslut kommer att garantera att vi inte spelar i SE.

      Dessutom är det säkert så att vi kan ha lite sämre förutsättningar än de flesta andra SE-klubbar. Tidigare misskötsel gör att nya sponsorer inte litar på att deras pengar går till att utveckla föreningen, utan misstänker att de kan gå till att betala gamla skulder.

      Vi har tappat gamla ’välgörare’ som var beredda att gå in stort i kristider, typ Stena. Det verkar som om t ex GAIS har kvar sina motsvarande. Dessutom har de supportrar som är beredda till betydligt större personliga uppoffringar än vi ÖIS:are tycks vara.

      Därmed inte sagt att styrelse och marknadsavdelning inte skulle kunna hitta mer pengar. Det känns ju inte som om man arbetar så aktivt med att marknadsföra Sällskapet…

    • 5 augusti, 2013 @ 12:37 Mackarinho

      För mig har det självklara valet under flera år varit Robin Ganemyr som Janne Carlsson som bekant slaktade från ÖIS. Robin var ordinarie innermitt, stor o stark o spelskicklig, under 6-8 års tid i Falkenberg. Nu spelar han i Oddevold, ta hem honom för guds skull.

    • 5 augusti, 2013 @ 13:38 Anonym

      Vi har redan Oskar och Hedman. Det räcker med långsamma spelare.

    • 5 augusti, 2013 @ 13:47 Mackarinho

      Men du kan väl erskänna att du saknar Seb som aldrig förr? Snabb het är inte alltid ett måste. Ett måste är att kunna hålla i bollen och sprida ett lugn till sina medspelare. Visst vi kan ta in 10st Abdels så får vi se hur det går, men snabbhet lär vi ha då iaf.

    • 5 augusti, 2013 @ 13:51 Daniel K

      +1

    • 5 augusti, 2013 @ 13:58 Anonym

      seb är en raket jämfört med Robin. I en defensiv mittposition kan det funka med em långsam spelare, t.ex. Markus Johannesson. Robin spelades dock alltid i en offensiv roll förra vändan i Öis, där håller han inte.

    • 5 augusti, 2013 @ 14:06 Mackarinho

      Hade vi haft Seb och Ganemyr hade vi inte haft några problem.

      Jag tycker det är tydligt att lille lindströms kaptensbindel har skadat mer än det gjort nytta. Leinar skulle varit kvar som kapten.

      Lindström behöver komma upp några nivåer för att klara spel i superettan. Nu blir det istället gula kort och 2 meterspassningar i sidled. Varken sexigt eller öis-igt.

  3. 5 augusti, 2013 @ 13:41 Daniel K

    Tror personligen mycket på spelidén om att hålla bollen på marken!
    Däremot förstår jag inte varför man inte lyfter upp Leinar de sista 5 minuterna?

    Svara

    • 5 augusti, 2013 @ 14:16 Mackarinho

      +1 på spel efter marken. Dock så ställer detta krav på bollskicklighet. Ut med Ericsson in med Sahlin och låt Ricky spela, behåll Azulay på plan och bänka Rosén.

      Först där har vi något som börjar likna spel efter marken.

  4. 5 augusti, 2013 @ 17:07 Anders Dahlby

    SEn 5 år tillbaka snart bor jag mitt i småland och följer mitt kära ÖIS i samtliga matcher. har så gjort sen 1966 , och därmed sett många storspelare koma och gå.
    Det är idag beklämmande att se ÖIS A-lag bli stundtals utspelade i superettan med den historia vi har bakom oss.
    MÅNGA års misskötsel, ekonomiskt kaos, och diverse skojare i höga positioner har lett till det vi ser idag.

    Hur många Öisare finns det i vårt land idag ??

    Jag vet inte , men gissar på mellan de 2-3000 som går på matcherna ,upp till totalt
    15-20000 runt om i landet.

    Vi leker med tanken att 15000 skulle kunna tänka sig att bidra med 1000:-, till en s.k ÖIS-fond, vilket då skulle ge 15 miljoner.

    Dessa pengar(hur mycket det än blir) skulle öronmärkas och skötas av en supporterkommite eller liknande för kommande förstärkningar i form av i första hand spelare.

    Visst , tänker ni detta har varit på tapeten förut, men något måste ju göras då vårt kära
    Öis inte har några resurser alls att överleva superettan.

    Jag ställer mig till förfogande att sköta/hantera/driva denna fond på ett korrekt sätt.

    Hur vi kommer igång ,det beror på intresset …..

    Någon som tror på detta ??

    Svara

    • 5 augusti, 2013 @ 17:36 Mats

      En fullt möjlig idé att genomföra. Sätt dock 3 olika belopp så alla känner sig manade, exempelvis 300-500-1000. Öis kan som motprestation (för de som tvekar) skapa en ÖIS VIPdag där alla välgörare får frossa i nostalgi och träffa tidigare stjärnor.

    • 5 augusti, 2013 @ 17:51 Anders Dahlby

      Absolut !

      Var och en sätter det den känner för, men mindre än 500:- är kanske
      inte meningsfullt, då vi dels inte är så många och att det krävs rejäla pengar för att lyfta klubben/laget.

      De pengar man satsar/sätterin skall generera fritt inträde till X antal matcher under säsongen,samt som du helt rätt är inne på en ÖIS-dag,
      för sponsorsupportrarna där gamla stjärnor bjuds in,samt även intresserade företag som utmanas att motprestera.

      Möjligheterna är oändliga, om man bara vill, kan o orkar !

    • 5 augusti, 2013 @ 18:50 Sven R

      En utmärkt idé, som väl delvis användes för att finansiera plastgräset på ÖIS-gården?

      Man kan alltid diskutera vilken ’lägsta-summa’ man skall ha. Värdet av varje enskild donation/investering ställs då mot värdet av att samtliga, oavsett ekonomisk situation, kan bli delaktiga i denna framtidsaktion. Man skall inte förakta den uppoffring en 10-åring som lägger sin veckopeng gör, bara för att den nominellt är betydligt mindre än den tjugondel av månadslönen för en vuxen som en tusenlapp kanske motsvarar.

      Vidare tycker jag att man skall ha en odefinierad ’klass’ uppåt. Det finns säkert supportrar som är villiga att lägga betydligt mer än 1000:-.

      Ett sådant här arrangemang har, precis som Anders Dahlby säger, möjlighet att generera miljonbelopp. Det krävs därför en organisation för att tillse att pengar inte försvinner. Det är lika viktigt för de som sätter in pengar, som för de som tar på sig att förvalta dem. En stadga behöver skrivas, årsmöten hållas osv.

      För att komma undan detta är mitt förslag att detta tas upp med Balders Hage. Där finns redan detta (inkl nödvändiga revisorer). Kampanjen skulle kunna organiseras under deras paraply, utan att det nödvändigtvis är personerna i BH:s styrelse som sköter fonden. Men deras årsmöte eller styrelse kan formellt utse kommittén/gruppen som sköter detta (inte nödvändigtvis BH-medlemmar) och deras revisorer kan tillse att fondens medel sköts på ett riktigt sätt.

      Mitt förslag är att Anders Dahlby tar ett snack med BH:s ordförande och därefter går ut med ett upprop för att fånga in de som kan tänka sig att ingå i en sådan här kommitté/grupp.

    • 5 augusti, 2013 @ 19:11 Mats

      Inte svårt att hitta mängder av möjligheter.

      Kör ett ÖIS-Autogiro med 50kr/mån och följ upp det via hemsidan och en tickande barometer. Det måste vara enkelt och inte ges alternativ. Ett kryss, ett klick och sedan beslut taget.

      Sälj t-shirts ”jag är ÖIS sponsor”.

      Ta ner ”de nya” sponsorerna på GU gräs och få dem känna sig värdefulla och locka fler.

      Även ÖIS måste vara tydliga ”vi behöver x kr för att kunna värva en spelare vi vill ha”. Till rimliga gränser skall supportarna vara en del av klubben och dess möjligheter.

      Etc etc

    • 5 augusti, 2013 @ 22:08 Anders Dahlby

      Detta är ju en ide som flera måste anamma, jag lägger ett mail till balders Hage så får vi se..

    • 5 augusti, 2013 @ 23:17 Anonym

      +1

    • 6 augusti, 2013 @ 00:23 Felix Jonsson

      Jag tycker att någon form av fond är en alldeles ypperlig idé. Dock ska man vara försiktig med att sätta spärrar för minsta summa då det oftast när man gör insamlingar som denna är de små beloppen från många som gör skillnaden.

      Jag själv kan lägga stor vikt vid att alla kan bidra och känna sig delaktiga. Det bygger en positiv känsla av ett vi på läktaren.

      Men idén med en fond är inte dum alls. Som Sven R skrev så är det bästa förmodligen om du hör av dig till Balders Hage med denna frågan och ber dom hjälpa dig.

    • 6 augusti, 2013 @ 01:41 steffe_öis

      ställer mig positiv till den här fonden, låter som en väldigt intressant idé Anders, hade utan tvekan lagt 1000 kr till ett sånt här ändamål.

    • 6 augusti, 2013 @ 10:58 MBE

      Mycket bra förslag. Jag är positiv till detta. Viktigt att klubben är tydlig med de ekonomiska ramarna så att fonden inte ramlar in i ett odefinierbart svar hål. Pengarna skall gå till det sportsliga, att stärka vårt representationslag. Driften måste klubben hantera själva det måste vi supportrar kunna förvänta oss.

    • 6 augusti, 2013 @ 14:04 Rude Boy

      +1
      Enligt SOM-institutet är det cirka 40000 som håller på Öis i Stor-Göteborg. Jag tror dock inte man kan räkna med att alla ställer upp men en rimlig siffra kanske är 2000-3000….om man erbjuder något från Öis sida. T ex en cool old school Öis-tröja av hög kvalitet. EJ designad av Intersport och liknande klåpare utan av t ex Whipping Floyd-Martin Gustavsson som gärna ställer upp. Gärna en Öisdag på Öisgården med Loke och grillning.

    • 6 augusti, 2013 @ 20:10 DrJonas

      +1
      en cool t-shirt och en lirare till A-laget vore susen.
      En annan sak. vad hände förresten med ”lärlingskontrakten” som Hall bland annat vann. Finns dom kvar?

  5. 6 augusti, 2013 @ 08:44 Douglas Cartland

    Bra idé! Gillar skarpt tanken på ett ÖIS-Autogiro.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se