En öisig söndag utan match

Inför dagen skrev vi om att det var söndagen då viktiga kliv åt diverse håll för diverse lag i botten skulle tas. Det blev en oerhört rödblå prägel på den så viktiga dagen i superettan.

Om vi börjar med matchen mellan Falkenberg och Jönköping Södra som kanske var den för ÖIS mindre intressanta av de två matcherna i botten så blev det en ganska komfortabel hemmaseger för de gula ifrån Halland. 1-0 kom redan efter fyra minuter då Elfsborgslånet Per Frick gjorde sitt första mål för dagen. Samme Frick gjorde också 2-0 efter 29 minuter. Där var Jönköping ett slaget lag och två minuter senare kunde Falkenberg göra 3-0 igenom Danny Ervik. Högerbacken snodde påpassligt bollen från bortalagets målvakt och kunde springa in den i Jönköpingsmålet. Danny var dock bara en av många öisare som skulle var i händelsernas centrum den här tidiga höstdagen.

Kryss i småland

En hyperintressant match ur ÖIS-perspektiv spelades på Finnvedsvallen i Värnamo där hemmalaget IFK Värnamo tog emot Varbergs BoIS. Två av seriens mest ihåliga försvar möttes och föga förvånande blev det målrikt.

Redan efter sex minuter tog hemmalaget ledningen igenom Alhaji Kamara. Ett tungt slag mot Varbergs BoIS och det hela blev inte bättre av att förre öisaren Alexander Mellqvist fick ett matchens första röda kort i den tionde minuten. Allt tydde nu på att hemmalaget skulle ta tag i matchen.

Så blev dock inte fallet och i den 34:e minuten kunde Varbergs Karl Söderström kvittera till 1-1 och tio minuter senare, precis innan pausvilan sköt han in ledningsmålet, den notoriske målskytten, öisaren och centertanken Gabriel Altermark Vanneryr. I och med ”Gabbes” mål gick man till pausvila med ställningen 1-2.

I paus gjorde hemmalaget två byten, Per Cederqvist och Joel Low gick ut och in kom Durim Berisha och Dzenis Kozica. Om det berodde på skador eller det var taktiska byten har vi i nuläget ingen information om. Vi vet dock att bytena inte gav någon positiv effekt initialt. En kvart in i den andra halvleken fick David Björkeryd sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen. Strax efter utvisningen kunde Armin Tankovic med en, inte speciellt bra, chipp ställa Björn Åkesson i Värnamomålet och dryga ut sitt lags ledning till 3-1.

Då tog matchen ännu en vändning när Alhaji Kamara gjorde reducerade till 2-3 för hemmalaget i minut 82. Efter det kunde man trycka på och tillslut få in 3-3 på tilläggstid igenom målvakten Björn Åkesson på en välriktad strumprullare efter en hörna i den 93:e minuten. Så här såg det ut:

Därmed slutade matchen 3-3 och ÖIS har nu tre poäng upp till Värnamo, Varberg och Jönköping Södra. En vinst i Östersund skulle betyda att allt är öppet inför slutet. För att samtliga tre lag ovanför ÖIS skulle vinna känns i nuläget inte speciellt troligt. En vinst i Östersund betyder troligtvis kvalplats.

Rödblåa mål på Valhalla IP

Det var dock inte bara i superettan öisare var i fokus. Qviding FIF har under hösten tagit sig i kragen ordentligt och spelat upp sig från sin position i botten av tabellen till en stabil mittenposition. I truppen finns både Alexander Jeremejeff och Mentor Zhubi. Den förstnämnde har haft en bra säsong och ligger, som vi rapporterade igår, på en tredjeplats i skytteligan och idag gjorde han mål igen. Trelleborgs Daniel Jovanovic gav bortalaget ledningen i den 39:e minuten och men med den första halvlekens sista spark kunde Alexander Jeremejeff kvittera. Ett skott från Mentor Zhubi tvingade Trelleborgsmålvakten Fredrik Persson att lämna en retur som Jeremejeff kunde stöta in.

Efter paus tog Qviding över och 2-1 kom igenom förre öisaren Mentor Zhubi tar emot en crossboll strax utanför straffområdet, avancerar och avslutar snyggt. 3-1 kom i den 88:e minuten och då var det återigen Alexander Jeremejeff som höll sig framme och plockade ned ett inlägg i straffområdet och som han behärskat kunde placera in bakom Trelleborgsmålvakten Persson. 3-1 skrevs slutresultatet till.

Och ytterligare två

Ljungskile mötte Degerfors i en match som slutade 1-1. Bortalagets Johan Bertilsson gav Degerfors ledningen i den 57:e minuten. En ledning som man hade i nio minuter tills förre öisaren Jakob Olsson kvitterade i den 66:e minuten. Någon info om målet har vi inte men nu är Ljungskile helt klara för superettan nästa år och spelar därmed en match mot ÖIS som inte betyder något för laget.

Sist men inte minst noterar vi att Steinthor Thorsteinsson gjorde 1-0 i den 23:e minuten för sitt Sandnes ULF mot Lilleström idag i den norska högstaligan. Matchen slutade dock 1-1 efter att bortalaget kvitterat i slutminuterna. Laget kämpar för sin överlevnad i ligans nedre regioner men ser i nuläget ut att klara det där man ligger strax över nedflyttningsplatserna.


'En öisig söndag utan match' have 3 comments

  1. 29 september, 2013 @ 21:42 ÖIS är rökt

    …vinst mot Ö-sund – borta…med en trupp som redan ser ut att ha slutat spela…skulle inte tro det… Det blir högst ett poäng till, borta i sista matchen mot Värnamo. Stortorsk väntar nästa lördag. Ö-sund har mer att spela för och kommer krossa oss. Det är redan över för ÖIS och det syns också tydligt att spelarna redan insett det. De kommer att spela ännu uruslare de sista förnedrande matcherna. De får istället försöka glänsa i ettan nästa säsong.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 21:49 Mendel

      Puss på dig.

    • 29 september, 2013 @ 21:54 Felix Jonsson

      Här var det klackarna i taket. Du får självklart skriva vad du vill men mer att spela för har väl Östersund knappast.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se