Kunde vi löst detta på ett bättre sätt?

http://fotboll.ois.se/oisfotboll_data/images/o%CC%88is_ga%CC%8Arden_header.jpg

Ännu ett kryss, ännu en besvikelse och ytterligare två tappade poäng. Match efter match är det nära men räcker inte hela vägen fram. Syndabockar letas och det tycker man sig hitta, men väldigt många letar på fel ställe.

Det går självklart alltid att gå till spelare och tränare för att kritisera deras insats. Johan Hedmans inhopp igår var allt annat lyckat i fredags och visst går det att lasta Marcus Lantz för det. Det går att leta poängsnitt och vända det mot vår nya tränare och det går att på flera olika sätt lägga skuld på spelare och ledare.

Ska man försöka sig på en analys på tisdagens match har dock jag svårt att anmärka på varken spelarnas inställning eller Lantz startuppställning. Att Daniel Paulson fick krampkänningar och behövde bytas ut är inget som går att skylla på Marcus Lantz. Möjligtvis skulle han bytt in Abdel Bouraima istället för Johan Hedman men valet av Hedman är inte helt ologiskt då hans inhopp den senaste tiden varit förhållandevis bra. Det var inte i tisdags man minskade chanserna till att hänga kvar i superettan. Chanserna att hänga kvar i serien är inte slut men man har ändå kommit till ett läge där man kan börja analysera vad som gick fel.

Felbyggt lag?

Det är självklart alltid svårt att föra någon form av argumentation kring lagbygget när man inte har hela den ekonomiska bilden klar för sig men med bättre fingertoppskänsla hade laget kunnat byggas på ett annat sätt. Truppen är för det första för stor. ÖIS har en trupp bestående av hela 26 registrerade spelare. Jämfört med exempelvis Värnamos 21. Det är dessutom bara två lag i hela serien som har en större trupp, det är Falkenberg och Östersund. ÖIS har en av seriens billigaste trupper och det är där problemet ligger. Tanken med den stora truppen är förmodligen att alla ägg inte ska läggas i samma korg och att det är bättre att ha många unga spelare då formen går upp och truppen kommer behöva roteras. Var det rätt då?

Jag är tveksam. Behövde man egentligen fyra anfallare från start? Behövde man ha fem spelare i truppen som gick att använda som mittbackar? Kanske skulle man satsat på en mindre trupp där lite mer pengar kunde läggas på varje spelare. Med en sådan taktik hade man kanske kunnat behålla spelare som David Björkeryd och Sebastian Johansson och kanske fått en trupp med en högre lägstanivå.

Det går dessutom att ifrågasätta om en klubb i den ekonomiska sits ÖIS är i verkligen ska ha en heltidsanställd sportchef. I superettan är det ganska många klubbar som inte har en sportchef utan istället antingen kombinerar sportchefens sysslor med klubbchefens eller lägger ett större ansvar på tränaren. Inte ens regerande svenska mästarna IF Elfsborg har en renodlad sportchef och förra året klarade sig klubben med det ideellt arbetande sportrådet.

Kent Carlzon har självklart ett en skuld i hur laget är byggt. Det var han som skulle bygga ett lag som höll för att klara sig kvar i superettan. I nuläget ligger laget under kvalplatserna och därmed har inte målen uppnåtts. Med tanke på ÖIS ekonomiska situation bör därför frågan ställas om klubben verkligen har råd att ha en heltidsanställd sportchef. Skulle det ha gått att sköta sportchefsuppgifterna på ideell basis även denna säsong?

Marknadsmässigt misslyckande

Det finns andra poster i klubben som också bör ses med kritiska ögon. Något som inte så många pratar om men som ändå är ett stort frågetecken. Nämligen marknadsavdelningen. Den tydligaste missräkningen i de uppgifter som presenterades i samband med att uppgifterna som dök upp om ekonomin för några veckor sedan var sponsorintäkterna. Man har inte lyckats sälja in klubben på det sätt som förväntats av klubbledningen.

I december förra året kom följande meddelande ut på klubbens hemsida:

ÖIS omorganiserar på marknadssidan.

Inför Superettan 2013 kommer ÖIS stärka upp marknadssidan. Henrik Svartborn gör comeback för ÖIS och tillsammans med Mathias Ahdrian och Emil Nordberg kommer trion sköta all kontakt med partners och jobba för att våra partner ska få ännu bättre upplevelse kring ÖIS Fotboll och de kontakter våra partner har med ÖIS i olika partnersammanhang. Trion kommer jobba på konsultbasis.

David Leinar kommer 2013 ta en ny roll och där fokusera på att jobba med och stärka ÖIS arbete med sociala projekt. En viktig bit som ÖIS vill utveckla och som David ser fram emot att tillsammans med våra partner jobba med.

2013 ser ut att bli ett spännande år på flera olika fronter.

Ser man rent krasst på det så har David Leinar lyckats med sin uppgift och de tre konsulterna misslyckats. ”BUS-projektet” verkar vara lyckat medan ”Varumärket ÖIS” inte har sålts in på ett så bra sätt att sponsorerna nappat på betet. Förra året var David Leinar ensam marknadsansvarig men med visst stöd från resten av de anställda på ÖIS-gården och ivrigt påjagad av en kostnadsmedveten Mats Janson. Då nådde man upp till målen och klarade av att ro budgeten i hamn.

I år har man istället valt att ändra David Leinars tjänst till en halvtidstjänst och istället ta in tre stycken konsulter som skulle sälja in klubben. Med tre konsulter i klubben ville man troligtvis ha in nya fräscha idéer om hur klubben skulle marknadsföras. Dessa idéer har uteblivit och draget bör ses som ett misslyckande. Trion är anställd på konsultbasis och hur ersättningen ser ut har jag ingen insyn i men jag har väldigt svårt att se hur klubben ska kunna fortsätta samarbetet.

Man bör med andra ord se uppåt i organisationen först och främst innan man skäller ut bytet Paulson mot Hedman. I fotbollen av idag betyder oftast dyraste truppen störst framgångar. Med de premisserna givna ligger ÖIS på precis den plats man borde ligga. Än är det dock inte över. Men förutsättningarna hade kanske kunnat se annorlunda ut.

Låt om oss alla då jobba med de förutsättningar som finns de fyra sista omgångarna hela jävla vägen in i det där förbannade kaklet.

Framåt!


'Kunde vi löst detta på ett bättre sätt?' have 46 comments

  1. 29 september, 2013 @ 13:43 Daniel

    Håller med om att marknadsavdelningen verkar vara ett stort problem. Jag och många med mig sponsrade genom Club 1887 förra året, inför den här säsongen var det ingen som hörde av sig om förlängning eller någon annan form av spons.

    Just nu finns det tre partners listade under Club 1887, förra året vid den här tiden var det 159 listade företag och privatpersoner på samma lista.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 14:28 Felix Jonsson

      Marknadsföringen känns som det absolut största misslyckandet i år. Förra året jobbade man stenhårt för varenda krona. Jag antar att man tar in konsulter iår för att få nya idéer och på nya sätt locka sponsorer men jag har inte sett till ett enda nytt grepp från klubben. Undermåligt.

  2. 29 september, 2013 @ 15:24 Björn

    Kafferep på Öisgården känns inte bra detta, är det så att det har satsats mer på kanslit än på spelartruppen.

    Svara

  3. 29 september, 2013 @ 15:30 Björn

    En spelare jag hade viljat se i Öis är Jonas Lindberg som spelar i LSK en bra innermittfältare , det är verkligen där vi behöver förstärka till nästa år.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 15:51 Felix Jonsson

      Bra tanke. Dock en i första hand offensivt skicklig innermittfältare. Personligen tycker jag dock att problemen på innermittfältet snarare är att våra motståndare för enkelt springer igenom laget. Alltså att vi behöver en defensivt stark innermittfältare med Sebastian Johansson-kvalitéer.

      Men visst är Jonas Lindberg en spelare som hade tillfört bra saker!

  4. 29 september, 2013 @ 16:12 Håkan Wall

    Är BUS-projektet verkligen en succe? Det har ju varit extremt tyst om det förutom just reklamen man valde att ge det inför gratismatchen. Inga successtories från skolor, områden etc och jag har frågat några rektorer i Mölndal om de hört talas om det och fått ett nej tillbaka. Ser man på den lilla infosida som finns på ÖIS.se så känns det inte som en grej som skolor efterfrågar heller. Fokusen på att leka och ha kul är ju mer 80-talets skola, numera är det pedagogiskt riktiga lekar som gäller.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 16:43 Felix Jonsson

      Succé skrev jag väl aldrig men det jag menade är att det verkar ha gått enligt planen iallafall. I Härryda och Mölnlycke där projektet körs nu i början verkar allt iallafall gått enligt planerna. Ungar och föräldrar nöjda. Det jag menar var mer att David Leinar som halvtidsanställd och utan utbildning iallafall verkar ha skött sitt på gården. Mer än man kan säga om andra.

    • 29 september, 2013 @ 22:02 Ansgar

      I Mölnlycke har BUS varit mycket uppskattat, många känner till det (tror jag). Har tagits upp i lokaltidningen bl a.

    • 30 september, 2013 @ 15:08 Boddah

      Även i Jonsered är det väldigt uppskattat!

  5. 29 september, 2013 @ 16:39 Fredrik Federgay

    Alla 3 som står uppsatta på vår marknadsavdelning, har ju andra jobb…
    Konsultbasis och procent av det dom drar in, tror inte dom lagt ner den tid som det behövts göra, att folk som sponsrat i flera år inte ens fått ett telefonsamtal om sponsring i år, är ju stor jävla skandal…

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 16:48 Jakob

      En av de större sponsorerna hoppar av eller skär åtminstone rejält ner bidraget för nästa år. Jag skulle tro att många sponsorer går i samma tankar. Finns inget positivt att förknippa med ÖIS längre, inte minst eftersom juniorsatsningen i praktiken lagts ner. Att få stryk i match efter match, ibland med bandysiffror, visar på det monumentala misslyckandet med juniorerna.

    • 30 september, 2013 @ 23:14 Lill-Benke

      Vilken sponsor är det?

  6. 29 september, 2013 @ 16:50 Benke

    Fantastiskt. Konsulter? Stolpskott.
    Det är ju bara en förevändning för att slippa prestera. Sen när har det varit bra att ta in sådana troll.
    Det är snarare så att jag aldrig någonsin har sett så lite initiativ från klubben. Bedrövligt dåligt.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 19:57 Lill-Benke

      Konsulter i sig är det väl inget fel på i det läget vi nu är. Alternativen är ju att anställa dom eller att inte ha dom alls. Sen om just DOM konsulterna gjort ett bra jobb kan man ju ifrågasätta (även om dom inte har någon lätt sits och vad jag tror faktiskt är ÖISare i själ och hjärta och därmed, förhoppningsvis, jobbat hårt för en billig penning).

    • 29 september, 2013 @ 21:37 Fredrik Federgay

      Dom flesta sponsorer sponsrar pga att dom är ÖISare, i detta läge är det antagligen ett snällt tiggarsamtal som behövs i 1a hand, dessa konsulter har ju vad jag kan förstå heltidsjobb på annat håll…

      Jag tror inte detta har varit i närheten av optimalt…

    • 29 september, 2013 @ 21:40 Lill-Benke

      Vad vill du säga (inte illa menat, jag förstår bara inte).

    • 29 september, 2013 @ 21:45 Fredrik Federgay

      En marknadsavdelning behöver lägga ner en massa tid helt enkelt, det tror jag inte dessa konsulter har hunnit med, dom har ju andra jobb…

  7. 29 september, 2013 @ 19:43 Jesper

    Detta är den i särklass bästa artikeln som skrivits under de senaste åren. Inte bara för att den kritiskt och oblygt lägger fram en problembild vi egentligen bara har kunnat spekulera kring tidigare, utan för att den också visar upp en subjektivitet som tränger in i huvudparten utan att fjäska eller dölja åsikter.
    Förbannat bra Felix!

    Svara

  8. 29 september, 2013 @ 20:45 87

    Bra analys, det jag stör mig mest på är den totala jävla tystnaden och brist på transparens som finns i från klubbledningen mot oss supportrar.

    ÖIS är troligen inget lätt skepp att ro i hamn och jag har respekt för att saker kan gå snett. Men varför kan man inte lägga korten på bordet och tala om för sina medlemmar vad som är fel?

    Man får ju aldrig höra någonting ifrån klubben om hur ekonomin är, eller vad som är på gång. Vilket endast leder till tappat förtroende och spekulationer.

    ÖIS har inte ens gått ut och talat om vad insamlingsresultatet blev i BUS-matchen vilket är kotym när man samlar in pengar.

    Att fördelningen på våra 13 miljoner i lönekostnander ligger på 7 respektive 6 miljoner mellan spelartrupp och kansli är dessutom helt obegripligt.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 20:57 Jens Z

      Var kan jag hitta dom siffrorna, 87?

    • 29 september, 2013 @ 21:42 Johan G

      http://sambadefensiv.se/2013/03/rapport-fran-fotbollssektionens-arsmote/

      Efter årsmötet i mars skrev jag att våra sex miljoner i ökade personalkostnader var fördelat på 3,5 på kansli och 2,5 på spelartrupp. Kommer inte ihåg exakt hur fördelningen såg ut totalt sett men det var något i stil med det som ”87” skriver här ovan. Tror jag har twittrat ut siffrorna någon gång (dock inte i samband med årsmötesrapporteringen vilket hade varit rimligt…) så vill man gå igenom mitt twitter-flöde så kanske det finns där.

  9. 29 september, 2013 @ 21:13 DrJonas

    Tuffa ord. Tror nog inte att det är så lätt med marknadsföring av Öis i dessa tider. Och svårt att bedöma konsulternas insats utan att ha fullständig insyn. Att ha en heltidsanställd sportchef och att sparka en tränare mitt under säsongen däremot är lättare att kritesera.

    Svara

  10. 29 september, 2013 @ 21:51 Felix Jonsson

    Vill bara poängtera att det jag skriver inte på något sätt är några absoluta sanningar och jag har som sagt inga siffror. Ni får mer se det som att jag tänker högt. Vad jag upplever är att det inte har jobbats lika hårt med att få ombord sponsorerna i år som tidigare år. Och nya idéer har iallafall inte jag sett till.

    Men jag ska försöka kolla lite närmare på saken om jag får möjlighet.

    Svara

    • 29 september, 2013 @ 22:56 Anonym

      Du har satt verkligen ord på mycket. Den är bra , man kan inte bara hålla på att skylla på spelartruppen och tränaren . Utan i år är det de som tagit beslut att anställa sportchef , marknadskonsulter , Lantz och sparka spelare från förra årets trupp och tränare mitt i säsongen… Kafferep i lekstuga enligt mig. Om ni visste vad sur jag var när stora delar av mitt älskade lag som man verkligen kände att tillsammans hade man tagit steget tillbaka till superettan och spelarna försvann på ett bräde vips 5 st bort och som grädde på moset Sebastian . Jag sa detta inna det starta , det kommer inte funka. Det har det inte gjort heller och vad ännu värre är att ekonomin inte är rätt gjord nu heller. Jag är lekman som följer fotboll å så bla. KC som jobbat flera år med som yrke gör så katastrof dåligt arbete.
      Sen fattar inte jag hur man kan skriva kontrakt med Lantz på 3år helt oerfaren som tränare. Hyra av öisgården är också konstig….. Just nu känns faktiskt Gais som förening hetare än Öis flera hästlängder, och kommer tillsammans med IFK vara de som intresserar fotbollsfolket i Göteborg . Häcken misslyckade säsong har gjort att de som dom charmade förra året inte fastnade. Att som Öis antagligen nu gör rasar tillbaka till div 1 är total katastrof . Vem vill sponsra , supportra och spela för Öis???? Det är inte många kan jag säga redan nu. Jag ser även spelare som kommer tacka för sig efter denna säsong. Vad blir det då kvar av sällskapet? Att vinna div 1 är inte så enkelt. Så det kommer nog bli en tillvaro i div 1 i framtiden ……. Vad blir det då med öisgården för det är ju en hyra som inte fungerar att betala………..gör det inte i dag heller. Jag vet sista matchen är inte spelad och Öis kan ju ha flyt med övriga matcher. Men vilket fall som helst det tar ner humöret för mig, hur jobbigt är det inte då för spelarna när truppen är så dålig ihop satt och de har det som delvis jobb med en inkomst. De har det nog jobbigt nu. Mycket kan ju ställas på spets med både boende och ekonomi för av dem.

    • 29 september, 2013 @ 23:57 Lill-Benke

      Alltså, det är väl ingen tvekan om att Öis är amatörmässigt skött på i princip alla positioner. Fotbollsfolk i gemen tillhör ju inte de skarpaste knivarna i samhällets låda. Men det är också oerhört lätt att sitta här och säga att allt gjorts fel. Att anställa en sportchef med Öishjärta och stort kontaktnät var väl i stort sett enda möjligheten att fixa halvlovande spelare till minimilön? Vad hade varit alternativet till marknadskonsulter? Vilka spelare hade du velat behålla? Lycén? Pettersson? Björkeryd var oerhört dyr för att var en medelmåttig superettanspelare. Jeremejeff gjorde inte en människa glad förra året. Sebastian VILLE ju inte fortsätta.
      Hur skulle allt ha gjorts istället? Berätta gärna konkret. Och kom ihåg att det handlar om en klubb utan pengar som de flesta skiter i.

    • 30 september, 2013 @ 08:44 Anonym

      Upp till en viss kostnad var det väl inget fel att ta in Kent, men det är just det: vad har karln i lön? Jag tror inte att det var huggsexa mellan svenska klubbar om att få ta del av hans tjänster, ändå misstänker jag att han har en mycket god lön (annars förstår jag inte hur kanslikostnaderna kan vara så höga som de är). Åker vi ändå ur kan vi ju enas om att det var illa investerade pengar – vi kunde ju låtit en glad amatör värva spelare – sannolikt med samma resultat.

    • 30 september, 2013 @ 09:24 Jens Z

      +1

    • 30 september, 2013 @ 10:16 Anonym

      +++

    • 30 september, 2013 @ 11:10 T

      Att värva ett ex con som sportchef, finns det ju starkt delade uppfattningar om. Särskilt smart har han dock inte visat sig vara, då hans värvarlogik har varit ”sämst i Blåvitt/Häcken blir i alla fall bäst i ÖIS.” Helt vettlöst dock är att ha ett så stort antal backar i ett lag – de räcker för ju för två lag. Han har felbalanserat laget grovt.

      Och har dessutom alldeles säker fått rejält betalt för det.

    • 30 september, 2013 @ 12:45 Fredrik Federgay

      Kent Agent är garanterat väldigt billig, att komma från fängelse + vara över 50…
      Där finns enormt mycket bidrag att hämta från arbetsförmedlingen… Skulle gissa på ca 80% av lönen kommer där i från, om man nu utnyttjad detta vilket jag utgår i från…

    • 30 september, 2013 @ 13:41 Anonym

      Han har väl inte gått hem så bra , mestadels plockar in spelare från Blåvitt.
      Just har nyheten om att Elfsborg sparkat Lennartsson direkt. Det kan vi gör direkt med KC för hans jobb är inte godkänt hos mig. Vad fick Prytz o co att gå in i superettan med mot div 1 . Jo en splittrad trupp och oerfarna spelare som inte är på denna nivå än. Öis kan ju inte bara ha kafferep utan måste ju agera redan nu och varsla personal på öisgården .finns inget att blunda för längre.

    • 30 september, 2013 @ 14:14 Sektion LM

      Vi lär hur som helst inte ha råd men en heltidsanställd sportchef i söderettan…

  11. 29 september, 2013 @ 23:21 Zorich

    Det är för mig nästan helt obegripligt att den största löneposten inte är inom fotbollspelarna utan personal som inte rört en boll på flera? Jag är inte ett dugg förvånad att ÖIS ligger näst sist när man fördelar kostnader på det här viset. För mig är det nästintill tjänstefel att tillåta att det är på det viset.

    Är det ngn som överhuvudtaget sett röken av den nya klubbchefen förresten, bortsett från åskådare som håller till i restaurangdelen?

    Allt har inte varit bra i ÖIS under åren som gott. Men maken till tafatthet och lathet som nuvarande styrelse och personal inom nuvarande konstellation är beklämmande. Är det verklige så svårt att hitta bra personerr till sveriges mest anrika fotbollsklubb? I sådant fall borde även valberedningen ställa sina platser till förfogande, bortsett från det självklara att samtliga inom styrelsen borde lämna omg.
    Under det senaste åren måste beslut ha fattats som har varit ngt av det sämsta sedan Ranäng lekte sheriff och sköt friskt. Det monumentala praktfiasko nuvarande styrelse har gjort är av sällan skådat slag.
    Att gå 1,4 milj back när man räknade med ett minus under 100 000 kr är för mig visserligen en bragd, men knappast i positiv bemärkelse. Det värsta är att personer verkar leka med pengar när det inte är deras egna privata. Undrar hur privatekonomin ser ut hos styrelsemedlemmarna? Är den lika dålig som hos ÖIS kan man bara ställa sig frågan vilka som fått in vederbörande. Är ekonomin avsevärt bättre kan man fråga sig vad det är som gör att personerna i fråga behandlar ÖIS skölden som piss rentutsagt? Är det verkligen de här personerna vi vill ska sitta i styrelsen framöver?
    Något måste definitivt göras på årsmötet och ansvariga för såväl den eknonomiska och sportsliga situationen måste bort från föreningen. Frågan är bara vilka som ska axla manteln?
    Det verkar väldigt svårt att få tag på bra folk, det är ÖIS ett bevis för.
    Förhoppningsvis finns det ändå människor här inne som kanske kan tipsa om bra människor med rätt kompetens och framförallt framatånda, vilket för nuvarande styrelse är ett totalt främmande uttryck.

    Z

    Svara

    • 30 september, 2013 @ 00:36 Sven R

      @Zorich

      Jag tipsade om personer för en dryg vecka sedan: http://sambadefensiv.se/2013/09/ois-i-nya-ekonomiska-bekymmer/comment-page-1/#comment-42182.

      Namnen är också skickade till valberedningens och Balders Hages respektive ordföranden. Hade tänkt skicka det mailet även till Johan Gellerman, som den i en supportergrupp som varit mest aktiv att rapportera om förhållandet i föreningen (jämte SD-redaktionen och i viss mån SF-redaktionen naturligtvis), men kan inte hitta någon mailadress till honom. Om någon har hans mailadress får ni gärna skicka honom denna och den ovan länkade kommentaren.

      Vad gäller marknadsavdelningen så är jag fortfarande förundrad att man inte gjorde grejer för både sponsorer och publik på ”nya, unga, spännande ÖIS” i våras, speciellt efter segern mot AIK. Det borde kunnat generera en del intäkter som medfört att man inte befunnit sig i nuvarande prekära läge och samtidigt kunnat fylla på med lite spelarkompetens i sommarfönstret

    • 30 september, 2013 @ 09:54 Johan G

      Nu har jag läst det där. Kan dock inte komma med något utlåtande – det är många som suttit i styrelsen som har haft fina meriter från näringslivet utan att kunna utnyttja detta i en föreningsstyrelse

      johan (a) gellerman .se är det som gäller om du vill maila mig framledes.

  12. 30 september, 2013 @ 09:55 Daniel K

    Att åter igen plocka in vissa personer i ÖIS organisation som vad jag förstår, inte gjorde någon succé första gången, är mycket märkligt..
    Har hört så många konstiga saker om de som jobbar inom marknad, om en bråkdel stämmer, borde de få sparken omgående.

    Svara

    • 30 september, 2013 @ 21:09 DrJonas

      Läge för SambaDef intervju för att reda ut saker och ting?

    • 1 oktober, 2013 @ 00:22 Zorich

      För oss oinsatta vore det ändå av intresse att höra ett axplock. Du behöver givetvis inte hänga ut ngn med namn eller liknande. Men vad exakt är det som är så skrämmande? Själv har jag egentligen inget konkret mer än att vi är minus 1,4 milj, vilket i och för sig borde räcka. Att sedan ordförande och övrigt marknadsfolk lyser med sin frånvaro och brist på ideer är också exempel på den totala likgiltighet som förnärvarnde infinner sig inom ÖIS finrum.

      Sven R har lyft fram personer han tror på, det är mkt trevlig läsning. Förhoppningsvis ger det resultat. Då krävs det i och för sig att även valberedningen stället sina platser till förfogande. För inte kan vi supportrar komma med bra förslag, eller?

      Det är inte alltid jag håller med Johan G, i alla åsikter. Men det är knappast ngt unikt. Nu kan i alla fall Johan föra detta vidare då han trots allt verkar ha ett visst inflytande och framförallt insyn i verksamheten, till skillnad från oss övriga dödliga.

      Z

  13. 1 oktober, 2013 @ 07:25 Peter S

    Ryktas att Sören B är den största enskilda löneposten inom klubben.
    En stilla undran är även vad Eventchefen tillför, som mest sitter framför datorn och facebookar, måste dock varit snabbaste karriären genom tiderna. Med ett par månaders erfarenhet som butiksbiträde direkt till ”Eventchef” för en elitklubb….

    Svara

    • 1 oktober, 2013 @ 08:36 Anonym

      Det han inte tillför är intressanta intervjuer på hemsidan.

    • 1 oktober, 2013 @ 15:35 Anonym

      Det blir ju så Öis prioritera kanslifolk och lägga lön än där än det verkligen behövdes och det viktigaste fotbollsspelare.
      Öis valde att i år åter inte ta vara på det som byggdes upp under förra året, naivt och lite fint skall det vara vi har evenemang chef!
      Ärligt talat hur många av er hade förväntat sig en annan säsong när KC och klubben börja bryta kontakt med den spelare som jag som en av de mest givna på planen när vi nådde superettan Robin och sen fortsatte det . Öis ansvariga och beslutande har satt denna situation själva , den skall inte skyllas på enskilda spelare eller spelartrupp i år. De spelar efter den nivå de befinner sig på.
      Vad Öis åter igen missar att spelartruppen är viktigare än kanslidel. När vi kom åter till allsvenskan var det Mackans kompis som fick jobb istället för en mittfältare. När vi fick in våran högt älskade Sebbe fick det vi behövde på mittfältet, men tyvärr lite försent. Jag kan räkna upp flera kronor som slängs i havet till absolut igen nytta , som hade varit värdefullt att i stället lag de de behövs till löner för spelare. Först behöver man el till spisen innan man kan koka någon mat. Men det missar åter igen Öis man tror man bara kan starta i gång, hopps det funka inte i år heller……..och evenemang chefen har skickat ut inbjudningar till varma mat. Fasiken vad klantigt nu får vi äta grönsakerna råa , potatisen okokt och köttet går ju inte äta råt är ju livsfarligt. Där är var Öis befinner sig med ingredienser som år råa och okokta dom missa det viktigaste att spisen behövde ström. Själv klart faller inte detta gästerna i smak ledsnar och tröttnar och går hungriga hem blir inget vidare gott att äta…………
      Kommer folk tillbaka någon annan gång till Öis av alla dåliga middagar med råt kött och okokt potatis vetti katten. Det håller inte i längden sätter ner genast och glöm inte planera först el till spisen . En rejäl planerings lista och prioritera vad som är viktigast…. Och det är att ha spelare på planen som håller i nivå där man spelar i. Allt annat för vänta tills man har råd. Har man inte råd med värmen till huset under vinter, då fryser huset sönder och då har man ingenstans att ställa in den tjusiga soffa man vill visa upp för alla. Även kallad fasad , när man tar bort det viktigaste kärnan. Året 2013 blir året i historien som Öis ansvariga åter gör bort sig , men det sorgligaste är att nu har väldigt många ledsnat på det och föreningen försvinner i perforin.

    • 1 oktober, 2013 @ 15:54 Anonym

      Detta att du pratar i bilder om mat och husunderhålll: ser du det som ett stilistiskt grepp?

    • 1 oktober, 2013 @ 17:26 Fredrik Federgay

      Oskar Ä är väl bidragsanställd han också, om jag inte har blivit felunderrättad.

    • 2 oktober, 2013 @ 09:30 Anonym

      Han var väl det förra säsongen i div 1.

  14. 1 oktober, 2013 @ 20:14 Zorich

    Är inte 100% säker, men jag tror inte att han är det längre.

    Z

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se