ÖIS i nya ekonomiska bekymmer

Sportsligt har säsongen inte riktigt gått som beräknat. Vad som däremot inte pratats så mycket om under året är att ekonomin även den har gått en hård kamp under året. Något som idag på ett möte på ÖIS-gården kom upp till ytan.

Då ingen representant från klubbens största supportersida var inbjuden har vi ingen förstahandsinformation utan kan bara referera till det som Johan Gellerman skriver på twitter samt några korta samtal med representanter från Balders Hage.

Läget ser hur som helt kritiskt ut. I den budget som presenterades på det senaste årsmötet räknade man med att klubben skulle landa på ett plusresultat med 66 000. Det kommer man inte göra. Istället är prognosen nu att klubben kommer landa på ett minusresultat 1,14 miljoner. Detta trots att BUS-matchen genererade strax över en miljon kronor.

Anledningen till detta sägs vara att intäkterna inte varit i paritet med vad man räknade med inför säsongen. Kostnaderna har man hållit på en den nivå man budgeterat. De två största missarna i intäktskolumnen är uteblivna sponsorintäkter och spelarförsäljningar i sommar som ingått i budgeten.

Hur sponsorintäkterna uteblivit har vi ingen info om men klart är att man inte fått in så mycket pengar som man önskat med de avtal som just nu finns. Dessutom har den sportsliga kräftgången gjort att publiksiffrorna legat en bit under beräknat.

Som lösning på problemen finns två räddningsplankor: Den ena är att kvala sig kvar i superettan, den lite tuffare att skära i personalkostnader. Såväl spelare som administrativ personal kan varslas om uppsägning.

En kostnad man har nu som man gärna hade skurit i är den hyra man betalar för ÖIS-gården som just nu ligger på 100 000 i månaden. 1,2 miljoner om året som man gärna varit utan och en plan finns på hur man ska starta en stiftelse för att så småningom ska kunna köpa tillbaka fastigheten från nuvarande ägarna med Martin Larsson i spetsen.

Slutligen kan vi konstatera att vi ännu inte kan dra så djupa slutsatser. Speciellt inte jag som inte var på plats under dagens möte. En insamling kommer startas på liknande sätt som Gais arbetat. Detaljer om detta kommer i nästa vecka. Håll koll på vår rapportering för mer info i frågan.


'ÖIS i nya ekonomiska bekymmer' have 59 comments

  1. 19 september, 2013 @ 22:29 Hocus Focus

    Kan nån förklara hur spelarförsäljningar kan ingå i en budget ?

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 22:33 Anonym

      Nej. Trodde svenska lag slutade med sådant på slutet av 00-talet.

    • 19 september, 2013 @ 22:36 Ansgat

      Kanske som i Italien. Där budgeterade lagen med framtida TV-intäkter med följden att hela seriesystemet kraschade.

    • 19 september, 2013 @ 23:24 Anonym

      Man har alltså budgeterat för att driften inte ska gå runt? Är det de värsta klåparna hittills som vansköter föreningen så tätt inpå en konkurs?

    • 20 september, 2013 @ 06:40 Calmol

      Nej man har inte budgeterat för några spelarförsäljningar

  2. 19 september, 2013 @ 22:55 ÖIS får vad de förtjänar

    Nepotism, fjäsk, oprofessionella tränare, nyckfulla uppflyttningar av juniorer och total avsaknad av framförhållning med eget material – kan bara sluta på ett sätt. Som man bäddar får man ligga. Lite mindre back slick och lite mer rättvis spelarhantering, och ÖIS kunde haft en framtid. Ja-sägarna störtade Sveriges äldsta fotbollsklubb i fördärvet. Rätt åt er, alla rövslickande smilfinkar.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 08:26 2

      Alla dessa oerhört lovande juniorer som vi har ratat – vilka framgångsrika klubbar spelar de i nu? Ytterby? Lindome?

    • 20 september, 2013 @ 13:16 Fredrik Federgay

      Finns en i Kortedala div4…

  3. 19 september, 2013 @ 23:02 Galento

    Hur kan man budgetera med spelarförsäljningar??? Vilka spelare trodde man att man kunde sälja??? En ev. kvalmatch genererar väl max. 200.000 i intäkter. Undrar vad ÖIS-gården skulle kosta att köpa tillbaka.

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 23:04 Christian Börjesson

      11 miljoner, tror jag Gellerman skrev.

    • 19 september, 2013 @ 23:12 Galento

      Vet ju inte vad som ingår i hyran men det låter onekligen som en bra affär för Martin Larsson att ta ut hyra på 100.000 i månaden. Och en dålig affär för ÖIS när de sålde den till honom. Känns viktigt att ÖIS försöker köpa tillbaka den – men hur finansiera det?

    • 19 september, 2013 @ 23:20 Hocus Focus

      Hörde också summan på 100t. per månad.
      Utan att ha nån koll så låter det ju bedrövligt dyrt.
      Vem e du egentligen Martin L. ?

    • 24 september, 2013 @ 08:57 JD

      Han köpte den väl av konkursförvaltaren?

    • 19 september, 2013 @ 23:06 #22

      Kent räknade med att sälja Henke för en halv mille, sägs det. Därför flyttades han upp och gavs otroligt mycket speltid. Men problemet visade sig ju bara vara att han inte är i närheten av att kunna spela fotboll på S1-nivå.

    • 19 september, 2013 @ 23:20 Galento

      Då har det sin förklaring till varför Henke helt försvunnit från truppen. Men alldeles oduglig är han väl ändå inte? Han har ju varit uttagen till U-21 landslaget och där hade väl Kent Agent inget att säga till om.

    • 20 september, 2013 @ 09:52 KJ

      P18, inte U21 landslaget.

    • 20 september, 2013 @ 10:31 Anonym

      Naturligtvis. Men ändå…

    • 20 september, 2013 @ 10:11 öisarn1

      tycker henke var väldigt bra det han spelade på våren innan han blev bortplockad. minns jag rätt blev han även matchens lirare i hässleholm och gjorde många bra matcher. har sett alla U-21 matcher och där har han varit en av de bättre varje match.
      tycker mer att det där med försäljning stämmer mer på lindström som blivit så uppskriven och lagkapten men inte presterat något alls i år.

    • 19 september, 2013 @ 23:20 Debacle

      Ett ev kvalspel kanske genererar 200 000 men att ”kvala sig kvar” i superettan gör ju att man har betydligt mer intäkter nästa år, i och med TV-Avtal osv.

      Ett fel i texten ovan. Prognosen säger 1,44 milj back inte 1,14 (tyvärr)

    • 20 september, 2013 @ 13:47 öisarn1

      undrar också på vilka spelare som kunde varit aktuella för försäljning?
      mer än halva startelvan är väl inlånade eller går på utgående kontrakt detta året?

  4. 19 september, 2013 @ 23:18 Sven R

    När man läser detta och vad Gellerman skrivit på Twitter, blir slutsatsen att man i första hand hoppas kunna täcka upp underskottet genom att klara oss kvar i SE. Då kan man täcka upp detta års underskott med nästa års SEF-bidrag. Kan man inte öka sponsorintäkterna rejält, innebär detta att det finns ännu mindre pengar att satsa på truppen 2014 vilket väl gör det svårt att tro på bättre resultat än i år?

    Skulle vi (Gud förbjude) åka ut, verkar uppsägningar på kansliet och minskad spelartrupp vara lösningen. Utan nya sponsorintäkter ger troligen det scenariot ett antal år som 1s-lag.

    Det låter bra att starta en stiftelse för att köpa tillbaka ÖIS-gården, men jag undrar ändå hur man skall kunna ’fylla’ den med de 11 miljoner som den sägs vara värd.

    Gellerman skriver att fotbollssektionen just nu lever på friidrottens överskott. Den möjligheten försvinner när vi blir alliansförening. Friidrotten får, så vitt jag förstår, sina intäkter från egna arrangemang (Blodomloppet, Världsungdomsspelen) och för det arbete man lägger ner vid Göteborgsvarvet. Det är nog dags att börja hitta alternativa lösningar för nya intäkter. Ett första steg kan kanske vara att försöka avlasta friidrotten, genom att erbjuda funktionärer på deras arrangemang mot viss ersättning. Om inte annat kanske de kan hjälpa till att förhandla med Göteborgsvarvet och låta vår fotbollssektion ta hand om en vätskestation eller liknande (något som flera föreningar som inte sysslar med friidrott redan gör). GAIS idé med cykellopp kom i (för dem) elfte timmen eftersom det tar ett tag innan ett arrangemang drar in de stora pengarna. Dock är idén bra och vi är ännu inte i lika prekärt läge som GAIS var inför denna säsong. Lite bra liknande idéer krävs nog om man tvingas lita mindre på sponsorintäkter.

    Jag måste säga att tränarbytet, som medför 1,5 års löneutbetalningar till Prytz, utan att vi kan se några som helst resultatförbättringar nu verkar ännu mindre genomtänkt.

    Till sist verkar mina källor, som redan tidigare sagt att det var likviditeten som var problemet och inte intäkterna, haft fel – likviditetsproblemen beror tydligen på intäktsbortfall. Jag är ledsen att jag spritt felaktigheter i tidigare inlägg, där jag hävdat att intäkterna inte nödvändigtvis varit låga!

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 23:23 Sven R

      Förresten så skriver SD ovan att underskottet beräknas till 1,14 miljoner, medan Gellerman skriver på Twitter att det beräknas till 1,44 miljoner. Vilket är det?

    • 19 september, 2013 @ 23:26 Sven R

      Ser nu att ’Debacle’ redan uppmärksammat detta och svarat medan jag formulerade mig!

    • 19 september, 2013 @ 23:26 Galento

      Tränarbytet var ur ekonomisk synvinkel vansinnigt. Att skriva treårskontrakt med Lantz ännu mer idiotiskt. Det sk Fotbollsrådet ger jag inte mycket för…

    • 20 september, 2013 @ 14:02 Debacle

      ÖIS största akilleshäl i nuläget är att vi drar alldeles för lite folk på matcherna för att kunna driva en elitförening som spelar på en modern arena och har en egen träningsanläggning som kostar flera miljoner per år att driva.
      Det är här som vi supporters bör lägga ner vår största kraft för att hjälpa ÖIS. Vi hade behövt öka vårt publiksnitt med minst 1000 personer.

      För att lyckas med det så krävs det att alla hjälps åt att locka folk till matcherna, Folk drar folk, och med fler folk på matcherna kan vi locka fler sponsorer.

      Det duger inte att vi i premiären kan dra 2500 åskådare (vilket i säg är dåligt) för att några omgångar senare locka 1200 åskådare.

      Alla som bryr sig om ÖIS måste lära sig att prioritera hemmamatcherna och hjälpas åt att göra reklam för matcherna, tjata med kompisar, sätta upp affischer osv, man kan börja med att köp lösbiljetter för resterande matcher så att ÖIS får intäkter även för de matcherna du missar.

  5. 19 september, 2013 @ 23:22 Rött&Blått

    Tycker också det är väldigt märkligt att budgetera med spelarförsäljningar. Jag kan förstå att man kan tvingas sälja spelare under säsongen om får ett bud som är riktigt bra men detta är väl inget man kan kalkylera med när man lägger budgeten?

    Sedan tycker jag det är otroligt märkligt att finansmannen Martin Larsson köper ÖIS-gården efter konkursen och blir ordförande i den tillfälliga styrelsen som bildades då för att sedan ta ut en ruskigt hög hyra som klubben inte mäktar med. Trodde att han gjorde det av välvilja och med ett ÖIS-hjärta men nu känns det som han bara ville göra ett klipp och tjäna ännu mer pengar. Men jag kanske har missuppfattat situationen?

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 23:31 Galento

      Larsson har inget ÖIS- hjärta. Så vitt jag vet håller han på Blåvitt men sonen spelade (spelar?) med i ett av pojklagen. Han ville nog ge sken av att köpet var en välgärning men så var det inte.

  6. 19 september, 2013 @ 23:30 Nik

    Vi gör det igen! Budgeterar med spelarförsäljningar, inget annat än en ren jävla skandal!

    Svara

  7. 19 september, 2013 @ 23:46 Lill-Benke

    Fan.

    Svara

  8. 19 september, 2013 @ 23:54 Oscar

    Var längesedan jag mådde så här jävla dåligt, fy fan….

    Svara

  9. 20 september, 2013 @ 00:01 Helvete

    Lämna Öisgården. Själva huset står ju mest tomt ändå. Bygg en barack på Lundenskolan och spela på konstgräset som ska läggas där. Det som inte får plats där tar vi på Överåsvallen, Härlanda Park och i Skatås. Andra fotbollsklubbar står säkert i kö för att få ta över Öisgården för 100 000 i månaden. Låt honom hyra ut till dom.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 12:27 Rude Boy

      Lämna Öisgården till den girige jäveln.

    • 20 september, 2013 @ 12:52 Anonym

      Innebär detta att Martin Larsson numera äger den sjumannaplan som bland annat jag var med och bidrog till? Jag tänker på den här planen där man för några år sedan kunde köpa in sig på kvadratmeter.

  10. 20 september, 2013 @ 00:38 A

    Återigen ser vi ikompetensen inom ÖIS styrelse. Vad är det som får ÖIS att dra till sig idioter som inte ens kan plus eller minus och som dessutom sysslar med fantasifulla glädjekalkyler?

    Det är makalöst att det inte går att hitta rätt folk nuförtiden. Varenda supporter jag känner vet om att man inte kan ha med en eventuellt spelarförsäljning i sin budget. Nu är budget inte detsamma som god redovisningssed då vi inte pratar redovsning och beskattning. Men herregud, ngn ekonom eller fotbollskunnig uppe på gården måste väl ändå ifrågasatt när en eventuell spelarförsäljning tas i beakning. Är det likadant som på Ranängs tid? Dvs att styrelsen bara består av massa nickedockor och som inte ifrågasätter en aktoritär person?

    Flertalet personer inom styrelsen borde ta sitt ansvar och ställa sin plats till förfogande, sett ur ett ekonomiskt och sportsligt perspektiv.

    Styrelsen i ÖIS förnekar sig inte och återigen gör man samma misstag som tidigare. Det är minst sagt pinsamt!

    Beträffande försäljning och hyran för ÖIS gården har knappt ngt kommentar. Det togs ett beslut vid ett tillfälle för att undvika KK. Dessvärre blev det KK ändå och nu står man där med skägget i brevlådan igen. Den här Martin verkar onekligen gjort en bra affär. Jag hade gladeligen gjort affärer med folk inom ÖIS styrelse. Det hade garanterat gynnat min plånbok då de inte ens platsar i begåvningsreserven. För stunden var försäljingen ett måste, men då får man för böveln också se till att rätta in sig i ledet och sänka utgifterna därefter. Svårare än så är det inte. Ngt är defintivt fel när folk inte ens kan stava till plus eller minus.

    Avgå!

    A

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 19:20 1887 Örgryte

      Vi skall inte riktigt jämföra dagens styrelse med tidigare, där vi idag blir upprörda över en förlust på 1,144 miljoner så gjorde vi samma resultat men då sålde vi spelare för 10-20 miljoner
      Säger inte att det är bra gjort att vi backar ekonomiskt men det är ändå ljusår från vad man har blivit van vid under de sista åren innan konkurs.
      Dagens styrelse gör misstag, Ja! Men deras misstag är mycket mindre än tidigare

      Vi har mycket att jobba och förbättra inom fotboll och vi måste anpassa så vi startar göra positiva resultat annars så kommer vi note ha någon som vill sitta i styrelse när det blir en allians förening

      När det gäller ÖIS gården så tror jag att Martin L köpte den av konkurs förvaltaren inte av ÖIS, så ÖIS har aldrig sålt den till Martil L.

  11. 20 september, 2013 @ 07:04 Roy

    Hur fan kan vi ha ekonomiska bekymmer? Vi gick för fan i konkurs för tre dagar sen och klarar inte av att hålla budget. Det enda man tjatat om i år är ju att vi har inga pengar, vi äventyrar ingenting och så får man det här beskedet.
    Nu är mitt tålamod prövat.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 07:17 BK Skjutet, here we come

      Först nu?

    • 20 september, 2013 @ 07:22 Roy

      Hehe.. Ja faktiskt. Att dom gick i konkurs å yada yada yada. Men nu borde man lärt sig läxan en gång för alla men icke. Otroligt dåligt.

  12. 20 september, 2013 @ 07:20 Daffy

    Nu får vi plocka fram stora spannen och skramla på GAIS-manér. Med tanke på att vi aldrig haft några riktigt stora insamlingar så är det definitivt dags nu, vi har mycket att ta igen!

    Svara

  13. 20 september, 2013 @ 08:35 Hocus Focus

    Klart att vi ska fixa detta.
    Det tråkiga är ju att det blir lite konstgjord andning , vi kommer antagligen att sitta i samma skit nästa år och nästa år…

    Svara

  14. 20 september, 2013 @ 08:43 Töffe

    Som sponsor som bidragit med pengar mosvarande ganska många årskort i flera år är detta precis vad jag sagt sedan konkursen. Den nuvarande styrelsen har varit duktig på att skära i alla kostnader man kan hitta men man har varit otroligt passiv i att generera intäkter.
    Som det ser ut nu kommer jag inte kunna motivera att sponsra mer nästa år.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 09:29 Anonym

      Nä om det behövs mycket pengar är det ju rätt att sluta sponsra?

  15. 20 september, 2013 @ 09:27 Mackarinho

    Alla pratar om långsiktighet. Det visades i SVT i våras att ÖIS har genomgått ett stålbad och att nu är på väg uppåt.

    Vi satsar på en ung trupp…

    Vi ger Lindström lagkaptensbindeln, hur är det möjligt att vi kan bygga långsiktigt med en ung trupp och en spelare som ska leda detta som är avstängd var tredje match. Det är väl fördel om man har en lagkapten som spelar och leder laget. Nä, nu spelar det iofs ingen roll men jag hoppas Lindström lämnar ifrån sig bindeln för han har inte visat någon superetta-klass.

    Inför säsongen 2008 tog vi in Björn Anklev som jag ser som det mest lyckade nyförvärvet någonsin i ÖIS, vi tog även in Pavel, två rutinerade gubbar och genomsyrar in rutin ett helt lags spel. Det blir lir, lugnt och tryggt med bollen osv. Jag har inte sett nånting av det i år. Det sämsta vi kunde göra var att inte ersätta Seb, för han hade varit skillnaden i år. Nu har vi svensk elitfotbolls mesigaste innermittfält.

    Skit samma, vi hade chansen att fixa det här, men vi tog den inte. Folk sitter o applåderar när ÖIS skapar en målchans. Jag buar för att de inte gör mål, jag skrev i våras att jag är orolig att vi inte gör mål och såg inte vem som skulle göra målen…

    Ne, nu är jag förbannad på allt.

    Svara

  16. 20 september, 2013 @ 09:28 Superettan

    Det var väldigt många hårda ord om både det ena och det andra och om olika personer.
    Det vore ju bra om klubben kunde gå ut med information om läget, varför det blivit så och vad man gör för att komma till rätta med problemet.
    Som det är nu spekulerar folk friskt och det blir ganska många hårda ord, kanske i onödan.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 09:42 Mats

      Ja.. Det var ju det här med öppenhet. Inte konstigt att man smyger med sådana här saker om det nu är såhär. Stå upp som en öisare passar väl i detta sammanhang. Kan knappast komma som en total överraskning för dom som sitter i styrelsen tänker jag.

    • 21 september, 2013 @ 09:48 1887 Örgryte

      Information kommer, de har redan börjat att informera via Geller man oc supporterklubben.
      Kommer troligen mer info från klubben under nästa vecka skulle man knäna gissa

  17. 20 september, 2013 @ 10:02 C

    Hoppas nu detta kan hållas från spelarna. Skall de redan nu behöva fundera spå sin framtid och hur de skall få ihop sina privatekonomier om det blir justeringar så är loppet sannolikt kört – OM detta inte kan medföra att både en och två händer knyts ihop ordentligt och alla börjar kriga i 90+ min i resterande omgång. Tänk vad en trepoängare skulle kunna göra nu.

    Öis är ju ändå laget i vårt hjärta oavsett hur tungt och hopplöst det kan kännas.

    PS: undra hur mkt alla byten av tränare senaste decenniet kostat denna klubb DS.

    Svara

  18. 20 september, 2013 @ 13:04 Anonym

    Att vi gick i konkurs för tre år sedan innebär ju inte att man automatiskt slipper nya ekonomiska bekymmer. Tänk om det var så enkelt. De flesta klubbar i Sverige brottas med liknande ekonomiska problem som ÖIS. Vi är alltså inte i en unik situation och att idiotförklara alla inblandade för att verksamheten inte går ihop är oerhört naivt.
    Vad jag förstår gör Huvudstyrelsen ett fantastiskt jobb. Däremot är jag tveksam till Fotbollsstyrelsen och det s.k. Fotbollsrådet.
    I dag är det mycket tuffare rent generellt att hitta sponsorer p.g.a. skärpta avdragsregler för företag när det gäller sponsring. Vårt attraktionsvärde har också minskat med tanke på vår serietillhörighet de senaste säsongerna. En degradering nu skulle få förödande konsekvenser men jag tycker nog vi ska vara tacksamma att styrelsen håller i pengarna och inte äventyrar klubbens existens. Tyvärr har vi just nu bara resurser för att vara en klubb i något slags ingenmansland mellan Söderettan och Superettan.
    Men håller med om det felaktiga att budgetera en spelarförsäljning. Det viktigaste just nu känns som att hitta en möjlighet att köpa tillbaka ÖIS-gården från Martin Larsson.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 13:05 Galento

      Det var inte meningen att vara anonym. Inlägget ovan skrevs av Galento.

  19. 20 september, 2013 @ 13:48 Sven R

    Är det dags för en ny styrelse? I så fall har jag lite idéer på namn som kanske valberedningen har koll på. Vad som, enligt min mening, är viktigt är ÖIS-hjärta, kompetenser som kan tillföra föreningen något samt att man inte är fast i gamla strukturer. Samtliga fem som jag föreslår nedan spelade fotboll i ÖIS ungdoms-/juniorsektion under 70-talet. Jag vet inte om de är medlemmar idag (men det går väl att fixa?) och jag umgås inte med dem personligen, så jag har kollat med lite folk jag känner vad de gör idag.

    ordförande: Klas Friberg, jurist och nybliven länspolismästare borde ha förmåga att hålla ordning i en förening;

    kassör: Mikael Bensow, jurist och vice vd på ett volvobolag borde kunna ha koll på ekonomin;

    marknadsansvarig (varför finns ingen sådan i dagens styrelse?): Mats Ljung VD på Bjurfors Fastighetsmäklare, elitseriespelare i ishockey
    nya arrangemang: Anders Prytz (brorsa till Hans), jobbar med HR, landslagsman i friidrott, suttit i Svenska Friidrottsförbundets styrelse och jobbat som politiker.

    anläggningsfrågor: Dan Nyström, VD på Pyramiden Arkitektur.

    De här personerna har idag inga förtroendeuppdrag i föreningen, de har erfarenheter från sitt privata liv och kontakter som behövs i en elitförening. De är också antagligen tillräckligt kunniga för att veta att det sportsliga arbetet bäst sköts av andra än en styrelse.

    Ofta får man kritik för att man kritiserar utan att komma med alternativ, detta är mitt försök till konstruktivt förslag. Det finns säkert mängder av andra lika bra eller bättre förslag på personer. Kom gärna med dem, en aktiv valberedning bör ju ta till sig alla seriösa förslag!

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 13:50 Sven R

      Andra meningen skall naturligtvis lyda: ”I så fall har jag lite idéer på namn som valberedningen kanske INTE har koll på.”

    • 20 september, 2013 @ 14:32 Mats

      Jättebra med förslag men skicka dom till Öis istället. Här gör dom ingen nytta.

    • 20 september, 2013 @ 14:58 Sven R

      Självklart går det ett mail till valberedningens ordförande också. Min erfarenhet är dock att det kan behöva skapas lite opinion för att en valberedning skall lyssna. Vilket forum skulle vara bättre till detta än SD?

      Dessutom vill jag, som jag skrev ovan, locka fram fler förslag på namn till styrelseposter!

    • 1 oktober, 2013 @ 11:16 Felix Jonsson

      Missade detta helt när du skrev det. Men bra skrivet! Du får gärna breda ut texten om detta i ett längre inlägg son vi kan publicera om du är intresserad. Maila isåfall det till oss så hade vi varit väldigt tacksamma.

  20. 20 september, 2013 @ 15:32 Nuff

    Enligt Kent kostade tränarbytet inte en krona. Litar ni inte på Kent Agent? Tyvärr tror jag många har fått nog. Hoppas folk orkar ett varv till.

    Svara

  21. 20 september, 2013 @ 19:07 Lj

    Förstår att många är frustrerade över situationen. Jag känner de flesta i styrelsen och bedömer dem som kompetenta. Vad som nu behövs är stöd från oss supportrar. Gärna konstruktiv kritik istället för en massa hårda ord. Stötta nu först genom att mangrant ställa upp på matcherna. Vi som har råd skänk gärna pengar när nu Öis kommer att be om det.
    Ställer vi inte upp kan det bära åt h.e,
    På matchen mot Varberg kämpade alla med stort hjärta. Skulle inte förvåna att oturen förvandlas till tur mot Degerfors. Förresten synd att inte ni som skriker mest uteblir att åka till Degerfors vilket gör att bussresan blir inställd. Detta kallar jag inte att stötta vårt lag.
    Själv tar jag med ett par goda vänner bilen dit upp för att heja på dem.

    Svara

  22. 20 september, 2013 @ 19:54 Daniel K

    Vi måste få in rätt folk på rätt plats! Personer som brinner för sitt uppdrag! Entrepenörer som vågar ha visioner och har kompetensen att förverkliga dem! Vi måste få in en vinnarkultur på alla nivåer och sådana som skapar förtroende bl.a. hos affärspartners och sponsorer.

    Angående det Lj skriver, så får jag en helt annan bild av styrelsen från andra insatta.. :(

    En person jag varmt skulle rekommendera som marknadschef i ÖIS är Mikael Ullström! Är idag sponsor. Mycket driftig och proffsig. Ser man på vad han åstadkommer i det privata så kan man förvänta sig att det skulle, positivt sätt, hända saker.
    Svartborn är säkert en go gubbe men det känns lite passé och trött. Vet bl.a. att företag som vill bli sponsorer blir inte kontaktade.. Under all kritik enligt mig. Sponsorer som försöker få kontakt med ÖIS möts med tystnad. Förmycket amatör style.

    Lyft på alla stenar och ställ krav!!!
    Alla poster och anställningar måste granskas och utvärderas noga!!!

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 21:12 Anonym

      Härliga floskler!

    • 21 september, 2013 @ 09:46 Nikh

      Vi har inte haft någon riktigt driven marknadschef på många många år. Där har vi mycket att vinna om vi kan få in rätt person.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se