”Freddan” osäker kring framtiden

Efter säsongen löper Fredrik Anderssons treårskontrakt ut. Och kanske ser vi nu det sista av den Skenefostrade 24-åringen. – Jag är öppen för att stanna kvar men man måste också tänka lite på sig själv, säger han till sambadefensiv.se.

Fredrik Anderssons kontrakt löper ut inom kort - och än vet han om han blir kvar i ÖIS

Fredrik Anderssons kontrakt löper ut inom kort – och än vet han inte om han blir kvar i ÖIS Foto: Martin Brittberg

I samband med att Örgryte Fotboll i början av 2011 försattes i konkurs anslöt den inom några veckor 25 år gamla Fredrik Andersson som ett av de första nyförvärven. Kontraktet skrevs över de tre kommande säsongerna vilket gör att avtalet upphör om bara någon månad. Efter säsongen är Fredrik Andersson fri att göra vilket karriärval han vill.

Om det valet blir att stanna kvar i Örgryte (där han enligt egen utsago ”trivs otroligt bra”) är ännu inte beslutat. Fredrik har nämligen haft viktigare saker än framtiden att fundera på de senaste veckorna.

– Jag har inte hunnit fundera så mycket på den än, säger han.

– Än så länge har fokus legat på slutstriden både vad gäller U21 och Superettan. Vad som händer när serien är slut … Jag och Kent (Carlzon, sportchef i ÖIS, reds. anm.) har haft ett litet snack och han vill ha mig kvar. Det är det jag vet. Men jag vill spela fler matcher. Om det blir i Örgryte, det får vi se.

Du kan tänka dig att stanna även om Peter Abrahamsson blir kvar?

– Absolut. Jag trivs jättebra. Men jag vill spela fler a-lagsmatcher. Peter borde dessutom vara attraktiv på marknaden – jag tycker att han har varit den bästa målvakten i Superettan den här säsongen – och då kanske det finns klubbar som är intresserade. Det skulle vara roligt för hans skull och samtidigt kan det bli en öppning för mig.

Fredrik Andersson går i banorna att skaffa en agent med uppgift att sköta framtida förhandlingar och andra bitar gällande kontrakt och intresseförfrågningar, men än så länge sköter han allt sådant på egen hand. Ett inte alltför betungande jobb.

– Nej, det är ingen utomstående klubb som hört sig för. Jag är inte ett så känt namn och det är inte så många som vet om mig. Jag och Kent Carlzon har haft ett första snack och det var ett bra sådant, men det är svårt att veta var det leder när vi inte vet vilken serie vi spelar nästa säsong. Svårt att veta vad klubben kan erbjuda ekonomiskt då det är skillnad på bidrag på division ett kontra Superettan.

Sedan dag ett har Fredrik Andersson fått infinna sig i att stå tvåa i ledet. Peter Abrahamsson har mer eller mindre alltid varit ett steg före kvalitetsmässigt, men även vad gäller rutin och förtroende hos tränarstaben. Men Anderssons nivå har successivt höjts och hans utvecklingskurva är påtaglig. Under de fem seriematcher han den här säsongen fått spela – och detta är inte menat som nedvärderande – har man inte saknat Peter Abrahamsson.

Det skulle kunna tala för att Fredrik Andersson söker sig vidare dit han blir försäkrad om fler minuter på plan.

– Men tankarna ligger nu i första hand på att hänga kvar i serien, säger han. Det känns lite dumt att börja prata om sådant där redan nu. Allt fokus bör riktas mot att ta nio poäng och hänga kvar. Klarar vi oss bara till ett kval har vi jättestora möjligheter till att bli kvar i serien.

Vi får vänta och se helt enkelt?                                                                      

– Precis. Tiden för utlösa hur det blir. Men jag är öppen för att stanna kvar i klubben då jag trivs otroligt bra. Men man måste också tänka lite på sig själv. Jag har haft kontrakt i tre år och känner mig nu mogen för kontinuerligt spel.


'”Freddan” osäker kring framtiden' have 7 comments

  1. 13 oktober, 2013 @ 16:24 Anonym

    Det känns tämligen troligt att Peter tyvärr reas bort efter säsongen för att täppa igen hålet för underskottet.
    Men Peter har verkligen förtjänat att spela på den högsta nivån efter alla år i ÖIS så inget ont om han lämnar men man skulle bli besviken om han valde bänken i blåvitt.

    Jag är inte ett dugg oroad över att Fredrik tar över mellan stolparna, visst vi kanske förlorar några av Peters monsterräddningar men vi slipper tjurrusningarna långt ut från eget straffområde. :)

    Vi får väl helt enkelt inse att vi inte har råd med att ha S1’s bästa målvaktsuppsättning.

    Svara

  2. 13 oktober, 2013 @ 18:45 Anonym

    Vi har klart två bra målvakter, och får Peter chans att spela högre upp , önskar honom min hjärtliga lyckönskningar till att utvecklas till en klassmålvakt. Givet viss vill han vara kvar i Öis om vi spelar i superettan skall han ju vara det ,men om vi spelar div 1 2014 ,hoppas jag han får spela högre upp för det är han värd alla dagar i veckan.

    Svara

  3. 13 oktober, 2013 @ 19:39 ÖIS till div 1

    Fy fan vad sunkigt det blir att åka och möta lag som IFK Uddevalla nästa säsong. Spelarna kommer säkert få fixa sig dit med egna bilar dessutom eftersom pengarna är slut i ÖIS. Hemmaarenan ligger i ett ghettområde vid en soptipp och planen är helt utsliten konstgräs.

    ÖIS glans från fornstora dagar har falnat totalt. Ingen trodde väl någonsin att ÖIS skulle behöva förnedra sig till den grad att behöva möta IFK Uddevalla… Guuuud så tungt…

    Svara

    • 13 oktober, 2013 @ 21:54 Cyban

      Spelar väl ingen roll vilket lag vi möter bara det är ÖIS som spelar? Möter gärna Kode eller vafan som helst i superettan te.x….

    • 14 oktober, 2013 @ 10:12 Sektion LM

      Jag har sett ÖIS i seriematcher mot Bjurslätt…..

    • 14 oktober, 2013 @ 12:37 Kommittén för Statssäkerhet

      På Backavallen dessutom…

    • 14 oktober, 2013 @ 18:54 Truls

      Samma här


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se