Johan Mattsson: ”Vi skall lösa detta”

Klockan 17.00 på torsdag eftermiddag tar U19 emot Kalmar FF på Öisgårdens konstgräsplan. Med fyra poäng upp till säker mark är det en nödvändighet att ÖIS börjar plocka poäng. – Vi måste vinna matcherna som är kvar för att ha en plats i Allsvenskan nästa år, säger huvudtränaren Johan Mattsson till sambadefensiv.se.

– Vi ser på varje match som en ny utmaning, en chans att ta poäng. Vi snöar inte in så mycket på hur läget ser ut, utan vi försöker göra en så bra prestation som möjligt varje match. Det har varit vårt motto under hösten, kommenterar Mattsson upplägget inför säsongsavslutningen.

Läget i truppen?

– Det ser bra ut, förutom att Magnus Brolin är fotskadad. I övrigt är vi intakta.

Chansen att ni klarar er kvar?

– Chansen finns. Vi har goda chanser och allt i egna händer. Jag, och vi alla i laget, är hoppfulla. Vi skall lösa detta. Men för det krävs en bra prestation i varje match. Om det räcker, det får vi se.

Nyckelmatch imorgon?

– Definitivt. Varje match är nyckelmatcher numer. Vi måste vinna de matcher som är kvar, för att ha en plats i Allsvenskan nästa år. En tuff match, men det är på hemmaplan där vi vet att vi är starka.

En titt i tabellen avslöjar att ÖIS endast kryssat vid två tillfällen. Om man omförvandlat några av de femton förlusterna till oavgjorda matcher hade läget sett annorlunda ut. Kanske är det vad som skiljer ÖIS från lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

– Till viss del, hävdar Mattsson som just blåst av dagens matchförberedande träningspass. Är man inne i sådan fas som vi är just nu blir vinster oavgjorda och oavgjorda blir förluster. Så har det varit för oss under hösten. Vissa matcher har vi inte spelat tillräckligt bra för att få med oss poäng och då har vi inte heller fått det, men det har varit några matcher där vi varit förtjänta av tre poäng.

Fokus på Kalmar kontra egna spelet?

– Det finns alltid ett fokus på motståndaren. Mer eller mindre. Vi vet var vi har dem – vi har mött dem flera gånger de senaste åren – och de spelar genomgående på ungefär samma sätt. Lite fokus kommer att läggas på dem, men mer fokus på oss själva.


'Johan Mattsson: ”Vi skall lösa detta”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se