Mourad fixade poängen mot ÖSK

Vid ställningen 0-1 klev sommarens allra starkast lysande nyförvärv fram och knoppade in kvitteringen på hörna. Trots ytterligare chanser åt båda håll – bland annat från målskytten Mourad – skrevs slutsiffrorna till 1-1. En poäng som för ÖIS närmre så väl Varbergs BoIS som IFK Värnamo i kampen om kvalplatserna.

ÖIS - ÖSK 21 okt 2013 Bild: Sambadefensiv

Men matchen öppnades med klar svartvit fördel. Gästande Örebro SK tog tämligen omgående initiativet i matchen och efter blott sju minuters spel kunde lagkaptenen Magnus Wikström trycka in ledningsmålet på en hörna slagen av Nordin Gerzic. Ett mål som satte ton för hela den kommande halvleken.

För efter målet fortsatte Per-Ola Ljungs mannar att trumma på. Visserligen var de ganska så uddlösa i avslutningslägena – de skapade inte alltför mycket – men de vann kampen om mittfältet ganska så solklart. Inte heller hade de något större bekymmer med att spela sig runt den press som Öisarna då och då satte in. En, två passningar – kanske ett väggspel – och så hade de grundlurat sin motståndare.

I den svenska fotbollen är det bara allsvenska matcher som serveras med bollinnehavsinformation, men att ÖSK hade bollen under större delen av den första halvleken står klart. Som en följd av detta fick ÖIS anfallsspel lida. Utöver en bredsida signerad George Mourad skapade de knappt en målchans. Och när Emil Karlsson förgäves signalerade för straffspark drog domaren istället upp det gula kortet för filmning.

Således fanns det inte alltför mycket som talade för en upphämtning i den andra halvleken. Örebro hade helt enkelt visat sig vara en, kanske ett par, klasser bättre. Men efter 66 minuters spel vann ÖIS en hörna på vilken George Mourad nådde högst. Sommarförvärvet knoppade därmed in sitt tredje mål i den rödblå tröjan.

Den andra halvleken var överlag en öppen historia. Chanser skapades åt båda håll. Den kanske allra farligaste möjligheten hade Schpetim Hasani som med ett högerskott så när curlade in bollen i Abrahamssons vänstra hörn – men då stod stolpen i vägen. En stolpträff som höll ÖIS kvar i matchen då ställningen vid tillfället var 0-1.

ÖIS klart bästa chans för tvåan hade George Mourad. Inbytte Johan Hedman fick en crossboll av Johan Lundgren varpå han lade upp för ett snabbt slaget inlägg. Bollen studsade dock tillbaka via närmsta försvarare vilket gjorde att han istället släppte bollen till en framrusande Christofer Bengtsson. ”Bengan” slog inlägget utan att först ta emot bollen och med en liten båge på tillslaget nådde den Mourads panna centralt i straffområdet. Tämligen omarkerad siktade han mot den främre stolpen men nicken for en bit utanför och träffade istället reklamskyltarna där bakom.

När tre övertidsminuter passerat blåste Robert Daradic av matchen. Lagen delade därför på poängen vilket gör att Örebro tar hand om andraplatsen i tabellen. För ÖIS del knaprade man in på både Varbergs BoIS och IFK Värnamo. I dagsläget är det två respektive tre poäng upp till nyss nämnda lag. Märk då väl att ÖIS i den sista omgången möter just IFK Värnamo på Finnvedsvallen. En match som kan avgöra allt.