ÖIS segrade i ödesmatchen

Det rödblå hoppet lever sedan laget ikväll besegrat Ljungskile i den första av två måstematcher. Segerorganisatör blev David Leinar som efter åtta minuters spel knoppade in en frispark.

Publiksiffran stannade på ganska så blygsamma 1 564 åskådare, men de som var på plats lät desto mer. Klacken höll igång från minut ett och framåt – dessutom i klart högre decibelantal än vad som varit brukligt tidigare under den här säsongen. Något som av spelarna hyllades stort i katakomberna efter matchen.

En del i den fina atmosfären och den påeldade hemmaklacken kan ÖIS ledningsmål ha haft. Efter blott åtta minuters spel hittade bollen nämligen nätmaskorna sedan David Leinar kommit rätt på en frispark slagen av Hannes Sahlin. Nicken gick i marken innan den passerade målvakten intill den främre stolpen. Vild glädje utbröt, både bland spelarna och på läktaren intill. Det gick inte att undgå målets betydelse.

Det tidiga ledningsmålet satte till viss del ton för matchen. Generellt sett var det en jämnt fördelad tillställning, men utöver några instick och distansskott så skapade gästerna ingenting utav värde. Närmast att hitta nät före paus var den förre Öisaren Jakob Olsson, men hans avslut motades distinkt av en utrusande Peter Abrahamsson.

ÖIS backlinje, med målskytten Leinar i täten, stod för en gedigen insats. Hannes Sahlin stod upp bra och visade prov på pricksäkerhet i stötbrytningarna och av Christofer Bengtsson vet man alltid vad man får. Trion kompletterades dessutom av Jacob Ericsson vars insats påminner om hans övriga under sensommaren och hösten. Stabila.

I matchen mot Örebro SK fanns en viss tendens till att sjunka för djupt ned i positionerna. På så vis kom Hasani, bland annat, ganska enkelt till öppna skottlägen. Ikväll var försvarsspelet fyllt av större självförtroende. Backlinjen ämnade hela tiden hålla höjd och därför kom inte LSK till särskilt många farliga lägen. När det trots allt ändå hettade till så handlade det mer om tillfälligheter än om individuell eller kollektiv kvalitet.

Efter tre minuters tilläggstid stoppade domaren pipan i munnen och blåste av matchen. De tre poängen innebär att drömmen om kval fortfarande lever. När ÖIS på lördag gästar Finnvedsvallen i Värnamo gör de det med ett enda mål i sikte. Att vinna. Att ta poäng är inte tillräckligt. ÖIS måste besegra IFK Värnamo för att putta ned dem på nedflyttningsplats.

Lyckligtvis har ÖIS bortsett eventuella skador till den matchen full trupp att tillgå. De sju spelare som inför dagens match riskerade avstängning höll sig nämligen i skinnet. Inte en enda Öisare erhöll ett gult kort. Den enda varningen tillföll Kitic i LSK.


'ÖIS segrade i ödesmatchen' har en kommentar

  1. 29 oktober, 2013 @ 23:08 Conny

    Undrar hur stabil Värnamos andremålvakt är?

    Lägg tätt på Kamara och full fart framåt!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se