ÖIS utklassat av Brommapojkarna

Kvällens U21-match fortsatte på förra veckans tema. Nämligen med en rödblå brakförlust. I eftermiddags vann IF Brommapojkarna med hela 7-2. En förlust som innebär att BK Häcken vinner slutspelsgruppen och avancerar till final.

Förutsättningarna var på förhand glasklara: tre rödblå poäng var ett måste för att ha chans på gruppsegern. Därefter skulle man ha behövt lita till att BK Häcken skulle besegra Djurgårdens IF. Men precis som fallet var för en vecka sedan blev ÖIS utklassade. Åtminstone målmässigt. Brommapojkarnas vinstsiffror skrevs nämligen till anmärkningsvärda 7-2 vilket gör att ÖIS på de två avslutande matcherna, då man spelat för serieledningen, släppt in 12 mål.

Hemmalaget IF Brommapojkarna greppade ett bastant grepp om matchen redan i halvtid med ställningen 2-0, men det var i den andra halvleken som dörren ställdes på vid gavel. Med 20 minuter kvar att spela hade Brommapojkarna dödat tillställningen med ytterligare tre mål samtidigt som ÖIS däremellan fått in ett tröstmål. När matchen blåstes av hade tre mål till fallit och gett oss slutresultatet 7-2.

Nästan samtidigt – matchen startade en timma efter den på Grimsta IP – vann BK Häcken med 4-1 hemma mot Djurgårdens IF. Det gör att de seglar förbi så väl ÖIS som Dif och tar förstaplatsen.

Således är U21-säsongen över för den här gången. Det stannade vid en topp fyra-placering både Allsvenskan och Superettan inräknat. Allt började med serieseger i U21 Superettan Södra varpå laget fick en smakstart i det nu avslutade slutspelet. Bland annat besegerades Brommapojkarna med 3-2 och Djurgårdens IF med 1-0. Men med de två avslutande käftsmällarna stannade det på åtta poäng fördelat på sex matcher. Två poäng sämre än BK Häcken och Djurgårdens IF.


'ÖIS utklassat av Brommapojkarna' have 2 comments

  1. 22 oktober, 2013 @ 21:03 Anonym

    häcken vann gruppen

    Svara

  2. 22 oktober, 2013 @ 21:05 Rött&Blått

    Det var väl Häcken som vann gruppen och gick till final?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se