På en stormig åker laddar Öis inför avslutningen

Förlust och hoppet är ute. Vinst och hoppet lever. Där har ni förutsättningarna inför morgondagens match.

Inte sällan anpassar omgivningen sig efter ens känslor på ett nästan obehagligt sätt. Söndagen den 27:e oktober var inget undantag. Som sig bör under hösten tog sig spelare och ledare under motorvägen för att spendera träningspasset på JM-vallen. En bit åkermark gulnad av höstlöv och ojämnare än Varbergs BoIS backlinje var spelplanen i halv storm och spöregn. En slutspurt i superettan är inget för veklingar.

En spelare fattades på dagens träning. Daniel Paulson som under den senaste tiden byggt upp ett stort förtroende bland supportrarna på Gamla Ullevi med sin uppoffrande spelstil och förmåga att springa igång anfall. Att tappa en spelare som Daniel Paulson i ett så avgörande läge skadan självklart ett tungt avbräck. Skadan det rör sig om är en överansträngning i höftböjaren. Troligtvis en följd av lite hårdare matchning än vanligt. Om han kan spela mot Värnamo är ännu oklart.

Oskar Wallén var inte på plats, om han var i gymmet har vi ingen information om. Filip Holländer stod dock med sina lagkamrater i kylan under inledningen av passet för att sedan glida iväg i sin Audi. Annars var det mesta som förväntat. Avsluten ser numera väldigt bra ut. Jobbet man under hösten lagt ned på att få in bollen i mål ser ut att ha gett utdelning.

George Mourad ser som vanligt nästan oförskämt avslappnad ut när han joggar fram mot bollen det hårda inlägget, hoppar upp, tittar och placerar in bollen med pannan. Det är precis det lugnet som han under slutomgångarna kommer behöva förmedla till resten av truppen tillsammans med resten av det äldre gardet. Det är nämligen, som jag nämnde i texten efter förra matchen, just de äldre som ska ta platsen vid rodret nu. Christofer Bengtsson, Peter Abrahamsson, David Leinar och George Mourad kommer alla spela viktiga roller i morgondagens ödesmatch. Det är imorgon som det där brandtalet ska tas, den där extra löpningen ska tas och blicken som menar ”vi löser det här” ska riktas mot de som behöver.

De äldre tycks ha tagit uppgiften på allvar. Dagens träningspass avslutades som vanligt med spel mellan äldre och yngre. Under året har de flesta av matcherna mellan yngre och äldre slutat i vinst för de yngre laget. Så var dock inte fallet idag. Med en Dortmundsk offensiv i inledningen av tvåmålsspelet satte man omgående ett furiöst tryck mot moståndarmålet och tryckte ganska snabbt in tre mål och tog ett stadigt grepp om matchen. Trots sen reducering av ungtupparna kunde det äldre gardet gå av den regniga planen som vinnare. Betryggande på flera sätt.

Obehagliga Ljungskile

Ljungskile SK. En klubb som förmodligen aldrig kommer bli några kelgrisar i varken media eller bland andra supportrar. Dålig, ekonomi, tråkig arena, tråkigt spel och ett profillöst lag. Mycket har sagts om de gröna från Bohuslän och ganska få ord är positiva. Vinner gör man dock, sällan nära degradering och sällan nära uppflyttning. Man har dessutom en sällan skådad förmåga att sätta käppar i hjulet för sina motståndare. En förlust mot Ljungskile känns sällan rättvis men laget har en förmåga att utnyttja varenda chans som ges för kunna sätta in dödsstöten.

Något annat som ger kalla kårar är det faktum att Ljungskile SKs trupp innehåller två spelare med en bakgrund i Öis. Luka Miljaljevic och Jakob Olsson återfinns båda i morgondagens bortalag. Tre mål har det blivit för Jakob Olsson, ett för Luka Miljaljevic som stundtals spelat i en släpande roll bakom anfallarna. Jakob Olsson imponerade inte när han senast ställdes mot sitt gamla lag i januariderbyt mot Gais 2012 men alla ni som har sett någon av Öis senaste matcher mot Trollhättan vet att släkten är värst.

Bortalaget har visserligen en negativ formkurva och förlorade sin senaste match mot Östersund och har varit hotade av konkurs men att analysera Ljungskile SK är näst intill omöjligt. Det går bara inte. Inte ett läge som detta.

Om det blir match

Just nu är det aningen oklart ifall det blir någon match imorgon. Det varnas för orkaner och stormar och vad som händer då vet man inte i nuläget. Elfsborgs match mot Malmö FF i Borås som spelas parallellt med morgondagens match på Gamla Ullevi kan ställas in om vädret inte tillåter rapporterar Aftonbladet. Kan matchen i Borås ställas in kan självklart även Öis match i Göteborg ställas in. Att spekulera i något just nu är dock meningslöst. Det kommer avgöras under morgondagen. Fortsättning kommer följa.

Om det blir spel blir det troligtvis följande startelva som ställs på benen:

Peter Abrahamsson

Christofer Bengtsson – David Leinar – Hannes Sahlin – Jacob Ericsson

Abdel Bouraima – Jakob Lindström – Johan Lundgren – Sebastian Ohlsson

George Mourad – Emil Karlsson

Elvan är till stor del grundad på gissningar och därför bör väl gissningarna motiveras en aning. Den enda skillnaden från förra veckan är att Abdel Bouraima ser ut att gå in i startelvan i Daniel Paulsons ställe. Johan Hedman har visserligen bytts in på den platsen mest frekvent. Från start är dock min högst personliga känsla att Abdel väljs före. Han har dessutom sett bättre ut på träning än tidigare kan därmed få chansen.

Det har ropats en del på att Emil Karlsson borde petas. Känslan är dock att Lantz gärna behåller så stora delar av förra veckans elva som möjligt.

Imorgon vet vi. Då vet vi väldigt mycket mer än nu.

 


'På en stormig åker laddar Öis inför avslutningen' have 6 comments

  1. 27 oktober, 2013 @ 21:55 Lill-Benke

    Vid kryss är det kört.

    Svara

    • 28 oktober, 2013 @ 03:10 patrasket

      Vid förlust också.

    • 28 oktober, 2013 @ 11:14 Kommittén för Statssäkerhet

      Åh fan…

    • 28 oktober, 2013 @ 15:23 patrasket

      Om matchen ställs in idag p.g.a stormen så kommer den att spelas fast en annan dag. Det kommer alltså INTE att räknas som förlust och noll poäng.

    • 28 oktober, 2013 @ 13:57 Anonym

      Såg det och ändrade igår. Tänkte bakvänt. Eller nått.

  2. 27 oktober, 2013 @ 23:08 Vad hade Sven-Agne gjort?

    I dessa hårda tider vill jag påminna om vad ordförande Harry Hjörne skrev 1947 om ÖIS-andan. (Går även i linje med vad tompa30 nyligen skrev på Svenska Fans: ”När Sven-Agne Larsson tränade ÖIS för många år sen och segrarna uteblev blev taktiken gå ut och ha roligt på plan! Och då började ÖIS vinna!”)…

    ”DET TJUSIGA LÄTTSINNET
    Framför allt hoppas jag att den gamla öisandan skall leva. Ju längre man tillhör ÖIS och ju mer man intresserar sig för Sällskapets historia desto mer överraskad blir man av detta odefinierbara som kallas öisanda. Denna öisanda är något genuint göteborgskt, men även folk från andra platser tjusas av att bli delaktig i den. Öisandan har ingenting av ”allt för ledaren” eller ”allt för fosterlandet” eller ”allt för ÖIS”. Och det finns ingenting av segra- eller dö-stämning i en öistrupp på väg till en tävling. Det är den friaste och lekfullaste samling på jorden och nästan fräckt segerviss. Men bakom friheten och lekfullheten finns det en järnhård självdisciplin. Öisanda är det kanske också, att klubben trots att den aldrig haft några penningar och ofta varit svårt skuldsatt alltid haft anseende för att vara rik och alltid uppträtt som om den vore det. Det finns ett tjusigt lättsinne över denna klubb, och när man hör vissa av de äldre tala, så förstår man att det nästan alltid varit så.”
    HARRY HJÖRNE Minnesskriften 1947

    Lägger upp texten här av ”sportslig” orsak. Tänker att det är i den här andan vår trupp bör (och kommer att) ta sig an de två sista seriematcherna. Sen kan säkert vissa finna den näst sista meningen i Hjörnes text lite olyckligt formulerad i ljuset av de senaste årens ekonomiska fadäser, haha!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se