Sören Börjesson: ”Vi är med i racet”

En som var nöjd efter matchen ikväll var den assisterande tränaren Sören Börjesson. ”Vi har nu spelat till oss ett läge där vi är med i racet om en kvalplats. Men det har bara gått en halvlek, så att säga, innan vi har nått kval”, sade han till sambadefensiv.se efter matchen.

Kommentar till matchen.

– Det blev en väntad matchbild i det här läget. Två ganska så jämna lag utan särskilt stora målchanser. Det var himla gott att vi fick ett mål att gå på. Vi stod upp bra bortsett tio minuter i första halvlek där vi blev lite passiva och försiktiga. Bra moral, mycket bra krigat.

Hur löd gameplanen?

– Vi försökte få ett högt lag. Inte att rusa ut en och en för att sätta press, utan försöka komma samlat in i press så att de skulle vara tvungna att slå långbollar. Samtidigt försökte vi hitta ett visst offensivt mönster. Där var förmågan hos mittbackarna i uppspelsfasen jättebra. Både Hannes och David var bra i att hitta den metodiken.

Ändrade det snabba målet någonting?

– Vi körde på på samma spår. Vi ville fortsätta och tro på det. Hellre attityden att gå för 2-0 än att försvara någonting. Det sade vi även i halvtid. Ambitionen var att göra ett mål till i matchen. Det mentala tankesättet.

Det kändes aldrig jättefarligt defensivt?

– De tryckte inte på konstant, utan det dök upp tillfällen då och då. Oftast vid fasta situationer där de var jobbiga att möta. Flera nickskarvar och de fick några avslut runt straffpunkten där de för våran del som väl var sköt över.

Offensiva kanter och Lundgren i anfallet?

– Vi försökte kantra och vara offensiva på Emil Karlssons sida, och lite mer balanserade centralt och på andra sidan. Vi försökte få till så att George hade två medspelare väldigt nära sig – både Lundgren och Karlsson – för att där emellan kunna känna att man fann några kombinationer. Vi ville att att George skulle ha understöd.

Mourad tog säkert 20-30 nickdueller?

– En del i det blir att han använder sitt huvudspel väldigt mycket. Vi vill inte bara spela där, men vi gör det relativt ofta. Då kände vi att vi ville ha spelare runtom honom. Vi är väldigt glada över att han är så pass stark på huvudet.

Tankegång kring bytet av Ohlsson?

– I det läget hade vi, och Sebbe, jobbat hårt. I det läget kände vi att vi ville ha in pigga ben. Samtidigt ville vi inte förändra alltför mycket i uppställningen varpå vi kände att det var smartast att göra ett rakt byte.

Åtta spelare riskerade avstängning. Ingen varning idag. Hade ni poängterat att de skulle hålla igen?

– Nej, faktiskt ingenting alls. Vi lade inget fokus på det. Vi tog det som en isolerad match. Hur det sedan skulle se ut i efterhand bestämde vi att vi skulle få ta ställning till då.

Blodad tand inför Värnamomatchen.

– Vi har nu spelat till oss ett läge där vi är med i racet om en kvalplats. Men det har bara gått en halvlek, så att säga, innan vi har nått kval.

Ni måste vinna, Värnamo klarar sig vid kryss.

– Inledningsvis kommer lagen att vara inställda på att vinna matchen. Vinner Värnamo har de chans att klara sig kvar utan att kvala, så de har det att spela för. Båda lagen kommer att gå för vinst. Däremot – om klockan går mot 70-75 minuter och det fortfarande är oavgjort – då kanske något sådant kan komma in i bilden.

Uppladdning inför den?

– Träning imorgon. Återhämtning för dem som spelade, varpå övriga kör ett normalt fotbollspass så att de är laddade och klara. Ledigt på torsdag. Fredag lättare träning inför match. Sedan är det bara att ladda på. Bara fokus på att få kroppen fräsch.


'Sören Börjesson: ”Vi är med i racet”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se