Tidigare Öisare klar för Allsvenskan

Inför säsongen flyttade Alexander Jeremejeff till Qviding FIF, beläget i Söderettan. Men efter bara en säsong i klubben tar han nu ett stort kliv. 2014 spelar han nämligen allsvensk fotboll för BK Häcken.

Jeremejeff inför Bunkeflo borta 2012

Jeremejeff inför Bunkeflo borta 2012

Ryktena har cirkulerat ett par månader, men först under gårdagen blev det officiellt att Alexander Jeremejeff, tillsammans med lagkamrat Ronald Mukiibi, lämnar Qviding FIF för spel under Peter Gerhardssons ledning i BK Häcken. De gulsvarta offentliggör övergången först imorgon måndag – men Qviding FIF bekräftade det hela på lördagseftermiddagen sedan man efter säsongsavslutningen (0-0 mot Utsiktens BK) publicerat en text på sin hemsida.

Således tar Alexander Jeremejeff, född 1993, ett gigantiskt kliv i fotbollskarriären. Så sent som under 2012 satt han cementerad på avbytarbänken i ÖIS. Facit blev blott två inhopp på de 26 omgångar som Söderettan bjöd på.

I år har utveckligen tagit fart och antal framträdanden stannar vid 21 – men man kanske allra främst bör notera hans 14 mål vilket räcker till en andraplats i skytteligan, endast slagen av IF Sylvias Allan Borgvardt (15 mål). Jeremejeffs målfarlighet går att jämföra med Oskar Wallén (13) och Emil Karlsson (15) i det då uppflyttade ÖIS säsongen 2012.

Men man skall då veta att Qviding FIF generellt sett inte håller samma grundkvalitet som fjolårets ÖIS. Faktum är att Qviding FIF ett tag låg tvärsist innan de tog sig i kragen och kravlade sig över det nedersta strecket. En del i det hade ”Jerres” 14 mål.

Som en belöning spelar han om några månader i Allsvenskan.


'Tidigare Öisare klar för Allsvenskan' have 39 comments

  1. 27 oktober, 2013 @ 09:51 voldemort

    ja, grattis till Alex men en stor spark i röven till de talangansvariga i Öis!

    Svara

    • 27 oktober, 2013 @ 09:55 Anonym

      Men lägg av. Killen var värdelös i öis. Ingen kunde se detta komma.

    • 27 oktober, 2013 @ 10:26 Lill-Benke

      Håller med. Man kan ju kritisera allt om man bara vill. Baserat på fakta för ett år sedan var det helt rätt att släppa honom.
      Vill man vara lite positiv och se detta i ett större perspektiv så är det just sånt här som gör att framtiden inte behöver vara helt nattsvart för Öis. En spelare som inte höll Superettanklass fick mogna ett år i Söderettan och får nu chansen i AS. Sebastian Olsson höll inte AS-klass, fick massor av speltid i Superettan och får möjligen (förhoppningsvis inte) chansen i AS. Ingen behöver flytta till Degerfors utan är man i eller kommer till Göteborg finns flera karriärvägar. Bra för både spelare och klubbar.
      Ännu ett slag i ansiktet på FC Gothia-anhängarna, alltså.

    • 27 oktober, 2013 @ 10:43 voldemort

      Som vanligt snöhattsnivå från dig. Vad har FC Gothia anhängarna med detta att göra?

    • 27 oktober, 2013 @ 12:27 Lill-Benke

      Kom igen! Fattar du inte? Ok, bara för Voldemort: med få lag blir det färre platser i trupperna och på planerna. Då får man flytta till annan del av landet för att komma vidare. Med fler lag och platser behöver man inte det. Kluster kallas det.

    • 27 oktober, 2013 @ 14:22 voldemort

      ….och du har inte fattat ett spår av FC Gothia idéen. Tanken var att ha ett representationslag och ett U21 samt ett (eller två) farmarlag längre ned i seriesystemet. Så din kommentar faller helt platt eftersom det då blir FLER lag men du behåller spelarna inom organisationen…
      Där har du ett kluster, din snöhatt.

    • 27 oktober, 2013 @ 16:25 Lill-Benke

      Får man ha farmarklubb i förbundsserie?

    • 27 oktober, 2013 @ 17:32 voldemort

      Hammarby TFF? Sylvia till Norrköping? Nog tror jag det går alltid…

    • 27 oktober, 2013 @ 19:20 Lill-Benke

      Hammarby TFF finns inte längre.
      Får man ha två farmarlag?

    • 27 oktober, 2013 @ 22:16 voldemort

      Du kan väl skriva samarbetsavtal med två klubbar? Ser inte någonstans att det skulle vara förbjudet. Men det var å andra sidan inte jag som var FC Gothia så det hade de nog koll på eller hade fixat om de kom från två klubbar ursprungligen.

    • 27 oktober, 2013 @ 22:33 Lill-Benke

      Och varför kan bara FC Gothia ha samarbetsklubbar? Det var inte jag som sa snöhatt.

    • 27 oktober, 2013 @ 23:42 voldemort

      Nä, det var jag som sade snöhatt. Till dig. Och det står jag för. Du har en förmåga nämligen att snöa in på stickspår när du är ute på hal is. Det var du som nämnde FC Gothia från början. Jag svarade upp på det. Nu håller du på med fjanterier och ditt stickspår ligger långt över din inkompetensnivå. Så nu orkar jag inte med dig längre. Du får försöka lalla med någon annan.

    • 27 oktober, 2013 @ 10:41 voldemort

      Många killar som verkar vara värdelösa i Öis, du. Det är snarare så att talangutvecklingen suger och man ser inte skogen för bara träd. Om man hade något öga för talanger så hade man visst kunna se detta komma. Du borde snarare söka svaret på VARFÖR killen var ”värdelös” i Öis och levererar i nästa klubb. Kan det vara för att han inte fick chansen istället för Wallén eller ”talangen” Karlsson?

    • 27 oktober, 2013 @ 11:02 Nikh

      +1

    • 27 oktober, 2013 @ 14:08 Mackarinho

      +1

    • 27 oktober, 2013 @ 17:16 Axel

      I detta fallet tror jag det handlade om speltid, som ung talang måste man få speltid för att utvecklas – vilket inte Öis kunde ge honom då vi hade Wallén och Emil som spottade mål förra året och sedan Ricky som inhoppare. Inte jättelätt att peta någon av dom som nykomling i A-laget.
      Och sen är jag övertygad om att hade Öis haft en bättre ekonomi så hade man nog förlängt kontraktet och lånat ut honom istället men nu vågade man inte ta den risken.

  2. 27 oktober, 2013 @ 10:32 Anonym

    Kul för grabben att utvecklingen gått framåt.

    Svara

  3. 27 oktober, 2013 @ 16:16 Nikh

    Tro f-n att det är ett underbetyg för Öis och dess talangutveckling/ känsla för att se potential i spelare som gynnar sällskapet.

    Vi får leva med att vi säljer/släpper talanger/spelare uppåt i seriesystemet men att släppa en spelare till en lägre serie för att den sedan säljs vidare ett år senare till en Allsvensk klubb är inget annat än både ett sportsligt och ekonomiskt fiasko.

    Svara

  4. 27 oktober, 2013 @ 16:38 Zorich

    Håller med flertalet här inne. Att killen nu tar steget upp till Allsvenskan är inget annat än ett bottenbetyg för ÖIS.
    Att inte kunna se att detta skulle komma är just kärnfrågan i det hela. Hade vi haft en ungdomsakademi av rang, då hade man just kunna förutspå detta.
    Det händer otroligt mkt i åldern 15-20 år. Vissa blommar ut tidigare/senare än andra. Däremot borde man kunna sköna en viss grundkvalité ganska långt ner i åldrar, bortsett från vissa undantag.

    ÖIS sköts undermåligt i flera aspekter. Såväl inom styrelse som det sportsliga. Jag har själv haft kontakt med lag som fostrat forna ÖIS spelare. Deras representanter har sagt att personerna inom ÖIS är väldigt trevliga att ha att göra med, men det saknas både kunskap och seriositet. Det senare går som en röd tråd genom hela verksamheten.

    Z

    Svara

    • 27 oktober, 2013 @ 17:10 Lill-Benke

      Jag håller med till 100% att det mesta är misskött inom Öis. I just Jeremejeffallet har jag dock svårt att tro att så många såg potentialen för ett år sedan. Men jag kan ha fel. I vilket fall så har vi inte facit ännu.
      Vad jag tycker är festligt är kommentatorer som tar på sig Jimmie Åkessonrollen på Sambadefensiv. Många hugg inom varje område utan några realistiska lösningar. Öisgården är de onda och inkompetenta, de andra är de goda och felfria.
      Vi är en liten klubb i kris där alla jobbar gratis helt eller delvis. Klart som fan att vi inte har Alex Ferguson på varje post.

    • 27 oktober, 2013 @ 17:18 Nikh

      Åkesson?

      Varför vi skall blanda in politik i detta har jag svårt att förstå…

    • 27 oktober, 2013 @ 17:49 Lill-Benke

      Okej, det var kanske dumt. Ber om ursäkt för det.

    • 27 oktober, 2013 @ 18:11 Nikh

      Det är taget.

      Å andra sidan är det ju inte så konstigt att någon tar på sig Åkessonrollen just på SD….-;)

    • 27 oktober, 2013 @ 17:22 Nikh

      ”…alla jobbar gratis helt eller delvis..”

      Driver du med oss?

    • 27 oktober, 2013 @ 23:45 voldemort

      Äh. det är ju Lill-Fjompe. han påstår alltid en massa saker för att verka märkvärdig och viktig. Bry dig inte om honom.

    • 27 oktober, 2013 @ 21:17 Anonym

      I helvete att de jobbar gratis, annars stämmer inte siffrorna!

  5. 27 oktober, 2013 @ 17:45 Öis

    Jag kan inte förstå vissas inkompetens i detta forum!
    Du måste vara blind och och okunnig i fotboll om man inte kunnat se Alex.J kvaliteter !
    Qvidings tränare valde bort 2 st FW för att kunna få Alex till Q trupp 2013!
    Mitt personliga tycke är att vi har en väldigt dåligt skött styrelse samt fotbolls ansvariga.
    Sedan hoppas jag verkligen att vi behåller SE kontraktet och gör sig av med några ansvariga för dessa praktfiaskon! Sluta klaga på spelarna ,dom gör det dom blir tillsagda.
    Kent med resten avgå!

    Svara

    • 27 oktober, 2013 @ 18:58 Hjärtflimmer

      Utbildningsbidrag? Borde väl bli nga tusenlappar till kassan?

      F.ö. Ngn mer än jag som saknar ranäng och gänget? Eller iaf anser att nuvarande trams är lika illa?

    • 27 oktober, 2013 @ 19:19 Öis

      Det blir inte ett öre i utbildningsbidrag!
      Alex.J gick för 0 kr till Qviding, med andra ord Qviding får pengar Öis får 0

    • 27 oktober, 2013 @ 22:04 Hjärtflimmer

      Nja, inte helt säker på att det är så utbildningsbidrag funkar.. Tror alla lag som haft en hand med i spelarens utbildning får en slant oavsett. Sen att vi inte får del av försäljningen är väl vad man kan vänta i inkompetensmästerskapens ständiga vinnare.

  6. 27 oktober, 2013 @ 19:24 Zorich

    ”Jobbar gratis eller deltid”. Det kan nog vara en sanning med modifikation. Om jag inte minns fel entledigar styrelsen tre personer vid kansliet pga av kostnadsskäl, och då pratar vi nog inte gratis arbetskraft längre.

    Sedan har vi fenomenet Falkenberg? Vad gör styrelsen i Falkenberg rätt? Representationslaget leder för närvarande serien och ser av allt att döma ut att vara nästintill klara för avancemang.
    Vi kanske ska ta lärdom av de mindre klubbarna och se hur dom jobbar istället för att klappa oss på bröstet och tro att vi är så grymt bra? Mitt stora frågetecken kring dagens styrelse är inte vad de gör eller har gjort. Det stora bekymret är vad dom INTE gör.
    Hittills i år har styrelsen bla mäktat med att sparka en tränare och anställa ett oprövat kort på tre år. Man har lagt en budget som inte stämmer med verkligheten.
    Man har även fått in drygt 200 000 kr som enligt svenska spel är tilltänkta för ungdomar. Istället tar man de här pengarna och täpper till hål man själva inte budgeterat med. Man kan läsa om spelare som inte lyckats få förlängt kontrakt men bara ett år senare skriver kontrakt med en Allsvensk klubb.
    Mig veterligen finns det inte ngn form av nytänk när det gäller intäkter. 50 öresmatchen är en bra idé men inget dagens styrelse varit med och tagit fram. Partnerbörsen har funnits i många år och är inget nytt. Bara som en ren jämförelse, GAIS (cykeltävling, Håkan Hellström).

    ÖIS styrelse går istället den lätta vägen och drar ner på kostnader. Man behöver knappast vara einstein för att skära i kostnader. Det klarar vem som helst av. För att sitta i ÖIS styrelse idag verkar det inte krävas speciellt mkt. Det räcker att man är advokat eller driver några egna bolag. Svårare än så är det inte.
    Om man däremot besitter egenskaper såsom nytänk, erfarenhet av fotboll och att vara föreningsmänniska är man per automatik diskvalificerad för ett styrelseuppdrag inom ÖIS.

    Om jag inte minns fel hade Sven R en del namnförslag tidigare. Är det ngn som hört ngt om detta? Har valberedningen fått in förslagen?
    För att uttrycka sig milt är allt annat än dagens konstellation bättre än nuvarande.
    Avsaknaden av nytänk verkar vara som bortblåst.
    Missnöjet beror som sagt inte på vad styrelsen har gjort, utan snarare på vad dom inte gör.

    Z

    Svara

    • 27 oktober, 2013 @ 21:23 Anonym

      Askerbrantd gör allt för att inte Falkenberg FF inte skall nå allsvenskan , känsla är läggmatch från Gais
      ,dåligt.

    • 28 oktober, 2013 @ 01:55 Sven R

      Jag har skickat mina förslag på nya styrelseledamöter till både valberedningens ordförande och Balders Hages ordförande, med uppmaningen att titta närmare på dem och inventera även andra lämpliga personer. Björn Foghammar tackade i ett svarsmail för ett konstruktivt förslag, men från Mattias Andersson har jag fortfarande inte hört något.

  7. 27 oktober, 2013 @ 20:00 Nikh

    Tror att mindre klubbar som är och vart framgångsrika genom åren bygger klubbarna med extremt mycket engagemang av starka föreningsmänniskor som du är inne på.

    Engagemang, kontinuitet, föreningskunskap och vanligt sunt ”bonnförnuft” kan man komma långt på. Visst har fotbollen på den här nivån blivit mycket mer affärsmässig men egenskaperna ovan skall inte underskattas och är naturligtvis fortfarande aktuella.

    Säger inte att Öis saknar engagemang men kontinuitet är något vi saknat i många år.
    Tänk att få in en ”modern” stark ledare i Öis med egenskaper som Stig Svensson i Öster på 70 och 80 talet eller HBK:s Stig Nilsson som brann för sin klubb under 30-40 år som ledare.

    När hade vi en sådan senast? Wilhelm Friberg? Det kanske var att ta i…

    Svara

    • 27 oktober, 2013 @ 21:39 Zorich

      Dessvärre skrämmer styrelsen bort alla former av hjälp de kan få.
      Sponsorer flyr pga att klubben är misskött. Frivilliga som hjälper till lyser med sin frånvaro, bortsett från matchvärdar och Balders Hage.
      När väl tuppkammen lagt sig ner kanske styrelsen vågar fråga om hjälp.
      Senast handlade det om renovering vid ÖIS-gården. En positiv sak vore om styreslen själva fattade målarpenseln och går i täten? Men icke… Istället sitter de bekvämt i sin båt och tittar på när andra gör skitsysslorna. Frågan är bara hur många som ställer upp på nuvarande styrelse?

      För egen del kan jag tänka mig att hjälpa till ganska mycket. Det enda kravet jag har är att nuvarande, icke föreningsmänniskor, lämnar klubben och ersätts med människor med känsla för klubben. Endast då tror jag att flertalet, inklusive mig själv, är villiga att offra sin högra hand för klubben.

      Z

    • 27 oktober, 2013 @ 21:51 Lill-Benke

      ”Det enda kravet”? Det var ett stort krav som befriar dig från allt ansvar. En förening består av olika människor. Det är ett lätt sätt att slipps hjälpa till att först kräva att folk ska lämna klubben.
      Min erfarenhet av Öis är inte i första hand att det är ekonomer och jurister som sköter klubben utan att folk som har fotbollsutbildning men inte så mycket annan utbildning sköter organisation, administration och till viss del ekonomi. Kanske fel man på fel plats generellt?

    • 28 oktober, 2013 @ 08:05 Anonym

      Vilka är de nuvarande ”icke föreningsmänniskorna” som ska bort? Är det huvudstyrelsen eller fotbollstyrelsen vi pratar om?
      Vad är kravet för att kallas föreningsmänniska?
      Jag är absolut inte imponerad över allt som sker i vårt kära sällskap, men man ska ha stor respekt för att folk är beredda att ta på sig styrelseuppdrag då det sällan är ett lätt jobb. Tycker det är bättre att du Zorich visar styrelsen vägen, genom att visa hur man agerar som en föreningsmännsika. Punkta ner dina viktigaste förslag på hur vi får sällskapet på rätt köl, erbjud dig att driva ett par av projekten själv så är vi ju en bra bit på väg! Lycka till!

    • 28 oktober, 2013 @ 13:18 Zorich

      Man kan väl uttrycka sig så här:

      1, Styrelsen, syftar på fotbollen bör kunna gå först i ledet. Är det ngn som sett styrelsefolk stå med spänner och samla in pengar?

      2, Har ngn överhuvudtaget sett styrelsen vid bortaklacken? Någon gång kanske det skulle vara trevligt om herrarna presenterade sig. Allt handlar inte enbart om sponsorer. Vi är också medlemmar.

      3, Marknadsföringen av den årliga ÖIS dagen är nästintill obefintlig. Här borde styrelsemedlemmar kunna vara med och bjuda till en del.

      4, Att vara föreningsmänniska är för mig inte att åta sig allt jobb själv. Däremot är min personliga åsikt att man ska föregå med gott exempel. Det gäller alltifrån att säga hej till vanliga supportrar, stå med spann och samla in pengar, att komma med nya förslag vilket i vårt fall kan generera intäkter. Att helt enkelt agera med suntförnuft.
      Vad jag inte gillar är när tuppkammen är högre än vad näsan är lång. Ska det vara så svårt att kavla upp ärmarna utanför styrelserummet? Det finns faktiskt mycket jobb att uträtta bara man slänger av sig kavajen och låter bli att iordingställa håret med vax och sockerlösning.

      I dagsläget är det svårt att hitta folk som jobbar ideelt. Det beror till stor del på att människor idag är väldigt upptagna med allt runtomkring. Kravbilden från omvärlden är högre vilket innebär att vi kanske är tvugna att jobba lite mer, viket i sin tur leder till att vi får mindre tid för annat. Det hela är ond spiral där ÖIS i många fall drar det kortaste strået eftersom en frivillig insats ligger långt ner i priolistan.
      Om styrelsen hade gjort ngt utöver det ordinära då kanske man skulle kunna locka till sig fler som kan tänka sig att jobba frivilligt.

      Jag friskriver mig absolut inte någon form av ideelt arbete bara för att jag menar på att jag helst ser att styrelsen ställer sina platser till förfogande. Tvärtom, jag kan tänka mig att jobba ganska mkt. Med tanke på hur ofta vi byter tränare borde det inte vara något större problem att byta ut en del individer i styrelsen?

      Z

    • 28 oktober, 2013 @ 18:22 Voldemort

      Word!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se