U19 får ny chans mot Kalmar

Imorgon kväll fortsätter U19 kampen om överlevnad i Allsvenskan. På besök kommer mittenplacerade Kalmar FF, som inte längre har mycket mer än hedern att spela för.

Kanske spelar U19 sin sista säsong i den högsta serien för den här gången. Risken att åka ur är numer överhängande med tre matcher kvar och fyra poäng till säker mark. Tabellen talar dessutom sitt tydliga språk – det har genomgående varit en tuff säsong med få ljusglimtar. Men än är inte loppet kört. Det finns fortfarande en möjlighet att bli kvar i Allsvenskan även 2014.

Av säsongens 26 omgångar återstår bara tre. Senast blev det storförlust – 6-0 – mot mittenlaget Halmstads BK, och imorgon kväll besöker ett annat mittenlag Öisgården. Då kommer nämligen Kalmar FF, som inte har något speciellt att spela för då de näppeligen kommer tappa någon placering men inte heller klättra mer än någon enstaka, på besök.

Då är goda råd dyra. I och med Jönköping Södras seger mot Gais är gapet till säker mark nu fyra poäng. Logiken säger således – då ÖIS bland annat även skall möta BK Häcken hemmahörande i tabelltoppen – att en vinst är ett måste. Förlust skulle kunna innebära degradering.

Matchen startar klockan 17.00 och spelas på Öisgården.


'U19 får ny chans mot Kalmar' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se