U19 greppade ett sista halmstrå

ÖIS gjorde i kväll det de var tvungna till att göra – vinna och ta tre poäng. Segersiffrorna skrevs till 1-0 sedan Max Carlsson nätat via ett långskott.

Fortsatt är det dock så att U19 är på nedflyttningsplats och att hotet om en degradering kvarstår, men i och med dagens tre poäng mot gästande Kalmar FF minskar gapet till lagen just ovan det nedre strecket vilket avskärmar bottentrion mot övriga.

Med de 23 inspelade poängen i handen är det endast en poäng upp – men då skall man också ha i åtanke att så väl Kristianstads FF som Jönköpings Södra i skrivande stund har färre antal spelade matcher. Kristianstads FF har till och med två matcher att gå på då de sedan tidigare har en hängmatch inlagd i kalendern.

Laget man i första hand har möjlighet att passera är således J-Södra. Härnäst tar de emot Halmstads BK – ett lag som ÖIS i den förra omgången förlorade mot med 6-0. Vid händelse av en hemmaförlust på Stadsparksvallen (spelas samtidigt som ÖIS möte med Östersunds FK, det vill säga den femte oktober) är det snabbt och lustigt ett öppet och oförutsägbart lopp igen.

För att reparera höstens svaga resultat och om möjligt rädda sig kvar i den högsta serien är det åter ett måste att ta de tre poängen i nästa match. Man reser då till Kristianstads IP för att möta en bottenkonkurrent. Därefter avslutar man seriespelet med tuffast möjliga – BK Häcken – den 19 oktober klockan 15.00.


'U19 greppade ett sista halmstrå' har en kommentar

  1. 5 oktober, 2013 @ 16:15 Rude Boy

    Lund-Kristianstad 2-1 :-)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se