Vädret kan ställa in kvällens match

Vill det sig illa blir det ingen match på Gamla Ullevi ikväll. Väderprognoserna pekar nämligen på stormbyar över västsverige där det enligt SMHI klockan 20.00 kan blåsa upp emot 25 meter per sekund. Men det är domaren som fattar beslutet, säger Jonas Georgsson från Got Event till GP.

Utöver att ÖIS ikväll måste vinna för att undvika degradering kan Malmö FF säkra det allsvenska guldet på Borås Arena vid händelse av en trepoängare. På så vis är det två vitt skilda världar – men vad som är synonymt för de båda matcherna är att de riskerar att ställas in på grund av det oväder i form av kraftig vind som sveper in över västsverige under dagen.

Enligt SMHI kommer vinden att uppnå en hastighet om 25 meter per sekund runt klockan åtta ikväll, där kastvindarna rör sig upp emot nivåer om 50 m/s. Därtill finns risk för nederbörd, dock i små mängder.

Men huruvida matchen påverkas av vädret eller inte står ännu oklart. Det blir enligt Jonas Georgsson på Got Event en fråga för kvällens domare, Dragan Banjac, att ta ställning till. Senast 90 minuter före avspark – det vill säga klockan 17.50 – skall en eventuell uppskjutning av matchen ha deklarerats. Det berättar han för GP.

Har ett beslut om att flytta matchen inte fattats innan dess kommer matchen således att spelas på utsatt tid.


'Vädret kan ställa in kvällens match' have 3 comments

  1. 28 oktober, 2013 @ 10:01 Anonym

    Västtrafik ställer in tågavgångar från kl 16.00.
    Jag tror inte man chansar ikväll.

    Svara

  2. 28 oktober, 2013 @ 10:32 Gabriel

    Det vore ju bra om Öis på hemsidan kunde meddela hur läget ser ut och hur det utvecklar sig. Det är inte så jävla kul att åka 10 mil i onödan! Öppenhet från Öis är väl det minsta man kan önska sig, dock verkar det väldigt svårt…

    Svara

  3. 28 oktober, 2013 @ 11:31 112

    Väldigt många tycks känna frustration över hur ÖIS fotbollsavdelning sköts, i allt. Bortsett från några ”ÖIS-zombies” som alltid rycker ut till ÖIS’ försvar vid kritiska skriverier, är huvudintrycket av läsning på SD att ÖIS börjar få bottenkänning vad gäller impopularitet. Allvarligt, faktiskt. Kanske det bästa vore om ÖIS rasade ner till en nivå där ”kompisgänget” som nu styr fotbollen, väljer att lämna det sjunkande skeppet – och tar kidsen med sig. Först då går det att bygga upp ett sunt, fräscht och långsiktigt hållbart ÖIS.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se