Examen för provspelarna

Det var dags för examen för veckans provspelare. För de lycksökare som spenderat veckan på Öisgården var det nu upp till bevis. Träningar i all ära men det är matchsituationer spelare bedöms bäst. Därför var matchen mot Jonsered på ”Hammarviken Arena” som den numera heter på många sätt ett examensprov för spelarna. Matchen i sig var målrik men av förklarliga skäl inte någon kraftdemonstration från rödblått håll. Öis ledde med fram tills de sista tio olyckliga minuterna med 3-1. Resultatet är visserligen alltid viktigt men i detta fall finns det saker som faktiskt var mer intressanta. Nämligen de enskilda provspelarnas insatser. Ni känner till namnen vid det här laget och här nedan kommer en genomgång av de mest intressanta namnen:

Rasmus Iversen

Målvakten bör nämnas i det här sammanhanget. Då Peter Abrahamsson lämnade laget i veckan är jakten på en andremålvakt officiellt igång. Fredrik Andersson kommer med största sannolikhet knipa en förstatröja kommande säsong. Så bra är han. Det man därför söker är en målvakt som bakom honom kan stå beredd om olyckan är framme. Om Rasmus Iversen är den målvakten är tveksamt. Gårdagens insats var tyvärr inte riktigt vad man hade förväntat sig och det såg stundtals ganska taffligt ut. Axel Wibrån stod vid sidan om och betraktade det hela. Är han namnet att ta upp kampen med Fredrik? Ska man återigen satsa på två jämna målvakter?

Andreas ”Kocken” Clarholm

Han gjorde visserligen mål. Detta var dock en boll han slog in på mållinjen efter ett bombardemang mot motståndarmålvakten och bollen tillslut låg serverad på mållinjen. Kocken har vissa targetegenskaper som är fina, han har ett skapligt målsinne men efter hans senaste sejour i klubben är det tveksamt om det verkligen är värt ytterligare ett försök. Får man behålla George Mourad känns ”Kocken” överflödig. Tyvärr. Det hade varit vackert.

Valon Gashi

Ni har hört namnet förut. ”Mellerudspippo” var tillbaka. Han gjorde matchens första mål på ett hårt skott från straffområdeskanten. Just det hårda tillslaget är en styrka oss vår gamle vän Valon. I spelstilen är han inte helt olik George Mourad. Han är reslig och stark och är inte helt oäven i en roll som bollmottagare. Förra året gjorde han 18 mål och vann skytteligan i divison 2 Norra Götaland. Tre mål färre än Mattias Strinäs från Norrby. Då ska man dock ha i åtanke att Norrby vann sin serie medan Gashis Åmål hamnade i mitten. Dock frågetecken för om han klarar av tempot. Ser då och då aningen långsam ut.

Philip Andersson

AIK-produkten gjorde en bra match som yttermittfältare imponerade på en del. Inte lika mycket på mig dock. Känslan kring Philip Andersson är tyvärr att han är en lite för tidig talang som tyvärr inte kommer att vinna så mycket mark i sin utveckling. Tekniken är god. Inläggen skapliga men steget inte speciellt snabbt och en hel del felbeslut tas. Det därför tveksamt om man ska ta in en spelare som i nuläget inte verkar kunna utvecklas mer än Daniel Paulson och Sebastian Ohlsson. Bakom de två finns dessutom André Nilsson, Rasmus Tengfjord och Meriton Qoraj. Ska något plockas in vore rutin att föredra. Tyvärr för Philip Anderssons del tror jag inte att han är rätt.

Daniel Wilhelmsson

”Rivig”

Ett ord som används lite för ofta när man ska beskriva spelare som springer och kämpar lite mer än tekniken tillåter. Daniel Wilhelmssons spelstil kan beskrivas som rivig. I sin offensiva mittfältsposition sprang han något kopiöst mycket och gjorde ett mål men så mycket mer än så blev det inte riktigt. Väl i straffområdet visade han dock hur giftig han är. Inlägget från Philip Andersson var bra. Markeringen sämre. När bollen damp ner framför Daniel Wilhelmsson var det dock ingen tvekan om saken. Hårt och snabbt klappade han till med högern i en liggande position i luften. Snyggt. Om han är precis vad Öis behöver ställer jag mig dock tveksam till.

Andreas Östling

Kanske den klarast lysande stjärnan på planen. Samma spelartyp som Johan Lundgren. En löpvillig innermittfältare med en vilja att röra sig framåt med boll. Han visade sig dessutom vara rätt bra på att skicka den där bollen till rätt adress. Behöver troligtvis prövas mot lite bättre motstånd också men Västeråstalangen känns som ett hett namn att ersätta Johan Lundgren om det skulle vara så att ”Luggen” lämnar. Fast det som egentligen behövs på innermittfältet är En rutinerad herre med defensiva egenskaper.

Faramarz Gosheh

Jag har sagt det innan och säger det igen. Gosheh är en fin spelare. Både som mittback och vänterback fungerar han och ordet börjar sprida sig bland Öisare. Faramarz Gosheh är ett namn att lägga på minnet. Blir han inte erkänd i den rödblå tröjan torde genombrottet komma någon annanstans. Kan vi inte låta det komma på rätt ställe. Många har fattat, har även Lantz och Kent gjort det?

Markus Gustafsson

Den mest meriterade av provspelarna, med ett förflutet som mittback i Halmstad BK. var godkänd som mittback i matchen mot Jonsered men om David Leinar skulle förlänga sitt kontrakt behövs faktiskt inte någon ny rutinerad mittback. Med David Leinar, förhoppningsvis Hannes Sahlin och Adam Rosén är beredskapen god. Där bakom finns även Carl Hawunger och förhoppningsvis även Faramarz Gosheh.

Per Nylander

Nylander är som jag tidigare nämnt en stabil högerback. Skulle Christofer Bengtsson lämna är ett namn att ha i åtanke. Annars är det knappast aktuellt. Speciellt om truppen ska bantas som det pratades om på veckans medlemsmöte.

***

Matchfakta:

Reslutat 3-4

Mål Örgryte IS: Valon Gashi, Andreas Clarholm och Daniel Wilhelmsson.

Mål Jonsereds IF: Simon La Verghetta, Mattias Lindberg, Anton Nilsson samt en provspelare man på jonseredsif.se inte vill namnge.

 


'Examen för provspelarna' have 23 comments

  1. 17 november, 2013 @ 20:26 Anonym

    Känns ju inte som nått vi behöver.. förutom möjligtvis Faramarz Gosheh.
    Sno åt sig nån/några från Landskrona som inte fick kontrakt istället!

    Svara

  2. 17 november, 2013 @ 21:01 Pirlo

    Faramarz Gosheh – vilken jättetalang! Hoppas ledningen förmår att se en spelare med enorm potential. Vi måste ha råd att behålla spelare ett par år efter junioråldern utan att de nödvändigtvis tar en ordinarie plats direkt

    Svara

  3. 17 november, 2013 @ 21:16 Mendel

    Har hört flera som sett Iversen på träning och som tycker han är grym! Eller så plockar vi upp nån från U19/17.

    Svara

  4. 17 november, 2013 @ 21:44 Lill-Benke

    Killen utan namn i Jonsered verkar ju bra. Någon som kan göra lite efterforskningar?

    Svara

  5. 17 november, 2013 @ 22:13 Daniel K

    Kanske svårt sådär att avgöra, men vilken klass höll Jonsered?

    Svara

    • 18 november, 2013 @ 01:01 Felix Jonsson

      Svårt att säga. Men med ordinarie lag hade ju Öis inte haft några större problem att vinna matchen. Det är väl det man kan säga ungefär.

  6. 17 november, 2013 @ 22:30 Janne p

    Spelade inte Jigliden-Larsson?

    Svara

    • 17 november, 2013 @ 22:32 Slicen

      Jo,han hoppade in i andra halvlek och gjorde en del bra grejer – inte så dum.

  7. 17 november, 2013 @ 22:30 Slicen

    Nae, Gashis mål gjordes med benskyddet och hann studsa innan det gick i mål. Inte direkt ett kanonskott om man säger så. Förresten – hur kan man vinna skytteligan om man gör färre mål än Strinäs? (kunde inte motstå)

    Annars var Östling absolut den klarast lysande spelaren på planen. Honom bör Öis signa fortare än kvickt – rörlig, bra med bollen och med ett passningsspel som är väl i klass med Lundgrens. Möjligen lite lätt i närkamperna men en försäsongsträning och lite mer muskler kommer att göra honom till en ännu bättre spelare. Snabba er Öis innan någon annan tar honom!!!

    I övrigt är det väl tveksamt om det fanns så många andra som skulle tillföra särskilt mycket. Gosheh finns ju redan i Öis och han bör nog få kontrakt. Kanske bör man titta på Iversen en gång till – kanske släppte han något mål för mycket men det var ju inte hans fel att Jonsered gjorde fyra.

    Svara

    • 18 november, 2013 @ 00:59 Felix Jonsson

      Gashi och Strinäs spelade båda två i Division 2 men inte i samma serie. Gashi i Norra Götaland och Strinäs i Västra Götaland om jag inte minns helt fel.

      Visst Gashis skott var ingen kanon i krysset men tycker ändå att det var ganska bra fart i det för att vara en lite halvdan träff. Det jag ville påpeka är att han har en styrka i sin förmåga att klippa till på rullande boll även utanför straffområdet. Borde fått ta frisparken som Philip Andersson slog upp i skogen.

  8. 17 november, 2013 @ 23:13 Don-Johan

    Värva ungt! Det skall vara jävligt bra spelare om det skall vara värt med någon över 25. Att ens överväga att låta Kocken ta en bänkplats är ju helt vansinnigt.

    Svara

    • 17 november, 2013 @ 23:20 MBE

      Var finns Ken Fagerberg nu? Hur går det för honom, kanske vill han hem för en nystart??

    • 18 november, 2013 @ 15:06 Simon

      Anledningen varför vi åkte ut var för att vi hade ett för ungt lag. Värva äldre skulle jag vilja säga.

  9. 18 november, 2013 @ 10:27 Daffy

    Vad tror ni om Femi från Örebro? Personligen tycker jag att han imponerade den korta stund han vad med. Han gick ned djupt i banan och hämtade boll som sedan fördelades utan några felpass. Detta är ju inte direkt något vi varit bortskämda med de senaste åren.

    Svara

    • 18 november, 2013 @ 10:47 Felix Jonsson

      Han har tyvärr inte imponerat på mig under den tiden han tränat med laget. Går gärna ner och hämtar boll, visst, men det är inte alltid en styrka. Blir ofta väldigt mycket bollhämtande bara för bollhämtandets skull. När han väl har bollen sedan händer det inte så mycket.

      Med Lantz ord på medlemsmötet färskt i minnet tror jag att han söker spelare med lite bättre tempo i kroppen. Typ Östling. Men jag kan ha fel.

  10. 18 november, 2013 @ 11:21 Dahl

    VARFÖR är det inte några defensiva mittfältare med bland provspelarna???
    Är det inte precis den positionen som saknas?!!

    Svara

    • 18 november, 2013 @ 13:45 Felix Jonsson

      Förmodligen är det så att rutinerade defensiva innermittfältare inte är något som växer på träd direkt. Därför söker man något mer meriterat namn som inte värvas efter provspel utan går rakt in i laget scoutad och klar.

  11. 18 november, 2013 @ 15:53 Anders Dahlby

    Väldigt viktigt att man nu ser över storleken på spelarna.
    Alltför småväxta har vi haft nog av, vilket delvis gjort att vi tappat i tyngd
    och respekt. Hoppas vi får en bra mix där…

    Svara

    • 18 november, 2013 @ 16:26 Anonym

      Där blev Messi ledsen;)

  12. 18 november, 2013 @ 17:35 Zeman1887

    Kent Agent verkar gilla Östling !
    http://vlt.se/sport/fotboll/1.2284439-ois-topp-lovordar-ostling

    Svara

  13. 18 november, 2013 @ 18:06 Anonym

    Med tanke på att Iversen inte spelat sen i augusti och spelat totalt 3 matcher i år så är det inte konstig att de är lite ringrostigt .

    Svara

    • 20 november, 2013 @ 11:43 Anonym

      Får hålla med där, de där med tafflig stämmer inte in på honom.

    • 22 oktober, 2014 @ 10:39 Sillen

      Han var inte speciellt tafflig i derbyna mot öis i söderettan i år i alla fall.
      Klart en av dom bästa målvakterna i den serien.Grattis Qviding.
      Synd att ni missade honom, då kanske seriesegern hade varit i hamn.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se