ÖIS degraderat till Söderettan

Spelet fallerade och den uppsatta spelplanen blev milt sagt misslyckad. Några få målchanser skapades men sett över 90 minuter var ÖIS inte värda segern. Och vann gjorde de inte heller. Resultatet skrevs till 0-0 vilket innebär att ÖIS gör IK Brage sällskap ur elitfotbollen.

Många Öisare, säkerligen upp emot 1000 stycken, hade dagen till ära tagit sig till Finnvedsvallen i Värnamo. Alla med förhoppningen att ÖIS skulle besegra IFK Värnamo och med det ro åt sig en av de två kvalplatserna. Men så blev det inte. ÖIS förmådde inte göra mål och med det oavgjorda resultat trillar ÖIS ur elitfotbollen efter bara en säsong i den samma.

En stor del i det hela har matchplanen. Boll efter boll slogs mot George Mourad i anfallet, men nästan varenda nickduell vanns av mittförsvaret. I andra halvlek byttes Sebastian Ohlsson av mot Adam Rosén – men trots utökad kraft i huvudspelet vann laget knappt en enda nickduell. Ändå fortsatte man med samma melodi. Matchen igenom. Inte ens David Leinar förmådde vinna huvudduellerna när även han intog en anfallsposition med några minuter kvar att spela.

Istället ställde Alhaji Kamara till stora problem för ÖIS backlinje och vore det inte för Peter Abrahamsson så hade han kanske avgjort matchen i slutskedet då ytorna blev onorma. Slutresultatet skrevs dock till 0-0. Ett resultat som innebär att IFK Värnamo placerar sig på kvalplats och att ÖIS efter bara en säsong i Superettan åker ur.

Med denna text, min sista på Sambadefensiv för den här gången, vill jag passa på att tacka er läsare för ert engagemang och er feedback. Det är ni som gjort att Sambadefensiv har lyft under 2013. Många dagar har sidan haft över 1000 unika besökare och det är tack vare er som Sambadefensiv har blivit den naturliga källan gällande nyheter kring ÖIS. Det är ni som fått mig, Felix och Tomas att orka hålla i under denna ur supportersynpunkt oerhört tunga säsong. Tack.


'ÖIS degraderat till Söderettan' have 25 comments

 1. 2 november, 2013 @ 20:37 öisarn1

  tack för denna säsongen

  ni har varit grymma

  Svara

 2. 2 november, 2013 @ 20:38 Mendel

  Tack för ett bra jobb! Sambadefensiv är väl det enda kring Öis som inte motiverar en degradering i år.

  Svara

 3. 2 november, 2013 @ 20:55 Martin

  +2

  Svara

 4. 2 november, 2013 @ 20:56 Hinken

  Det är vi som ska tacka er för att ni finns så att vi följa laget i våra hjärtan!

  Svara

 5. 2 november, 2013 @ 20:58 Truls

  Tack och bock för ett fantastiskt arbete. Vi kommer igen som alltid!!

  Svara

 6. 2 november, 2013 @ 20:59 Mats

  Stort tack. Läsvärt alla dagar i veckan!

  Svara

 7. 2 november, 2013 @ 21:00 Öis

  Ni e grymma, fantastiska!!!

  Svara

 8. 2 november, 2013 @ 21:02 Conny

  Tack och Tack igen!!!
  Nu deppar vi lite…
  … Men vi skall upp DIREKT!!!

  Svara

 9. 2 november, 2013 @ 21:21 Zorich

  +3

  Tack för den bästa sidan när det gäller att läsa om ÖIS. Här inne är det högt i tak, precis som det ska vara.

  Ni som skriver på Sambadefensiv, träffar allt som oftast mitt i prick. Texter och inlägg håller oftast riktigt hög klass. Jag personligen håller texterna här inne som de absolut bästa man läsa när det gäller ÖIS. Det märks tydligt att ni är oberoende. Ni har förvaltat Martins arv mycket väl!

  Stort TACK för den här säsongen och väl mött igen.

  Ni är KUNGAR!

  Z

  Svara

  • 2 november, 2013 @ 22:24 Gabriel

   +1 Tack för alla grymma texter Christian!

 10. 2 november, 2013 @ 21:26 Jones

  Sambadefensiv håller allsvensk klass och avundas av många andra lag. Starkt jobbat!

  Svara

 11. 2 november, 2013 @ 21:27 Markus

  Otroligt skönt att få ha en välformulerad och objektiv informationskälla i dessa tider där ÖIS officiella källor varit mer inne på att få ”likes” och delningar än att integrera ÖIS ledarkärna med dess supportrar.

  Jag komme kika in varje dag, föralltid framöver sidan finns.

  Svara

 12. 2 november, 2013 @ 22:30 Rött&Blått

  Hade laget varit på samma nivå som Sambadefensiv hade vi spelat i Allsvenskan nästa säsong. Tack för alla läsvärda artiklar under året. Ni på redaktionen har gjort ett kanonjobb under en säsong som varit oerhört jobbig. Tack!!!

  Svara

 13. 2 november, 2013 @ 23:13 Anonym

  Tusen tack till er som levererat och levererat ,jag tillhör en av dem som troligtvis kikat in varje dag. Det gör man när något är så läsvärd som Sambadefensiv sida är . Ni har i år slagit alla rekord med alla välskrivna texter. Tänk vad det är mycket värt, det arbetet ni lagt ner för oss alla som vill följa Öis och hur intresset också hålls på en högre nivå för laget och gemenskap över åldersgränser sen om man sitter framför tv eller på sittplats ,ståplats och i klacken. Åter igen ett stort TACK till er för säsongen 2013.

  Svara

 14. 3 november, 2013 @ 02:25 A. V

  Många hyllar Felix krönikor(med rätta) men jag skulle vilja jämföra Christian med Jacob i år. Lite samma utveckling. Började lite trubbigt men har blommat ut på ett väldigt fint sätt. .

  Med det sagt ska hela SD hyllas. Grymt jobb.

  Svara

 15. 3 november, 2013 @ 04:08 Anonym

  hade öis hållt samma klass som sambadefensiv så hade vi spelat champions leauge

  Svara

 16. 3 november, 2013 @ 08:53 Bengt

  Tack Christian och ni övriga också på detta forum.
  Har i stort sett läst denna sida varje dag oberoende om jag varit i Sverige eller inte.
  Vi ÖIS kommer alltid tillbaka.

  Svara

 17. 3 november, 2013 @ 09:28 Gustav

  Stort tack för denna säsong, riktigt imponerad över den jämna och höga nivå ni textförfattare har presterat. På återseende nästa år med nya drömmar om guld och ära!

  Svara

 18. 3 november, 2013 @ 10:04 Wizard of Oz

  Det är tyngre än tungt nu, känns som någon/någonting dog igår och man mår lite illa över följderna av denna degradering från svensk elitfotboll, se bara hur det gått för Frölunda inom fotbollen senaste 10-års perioden fallet kan gå snabbt och gamla meriter är plötsligt ingenting värda?

  Kommer nu häcken överta vår plats på Gamla Ullevi så känns det verkligen röv :-(

  Svara

  • 3 november, 2013 @ 10:34 DJ-CJ

   Klart att man kan vara orolig, framför allt med tanke på den ansträngda ekonomin, men jag tror ändå att ÖIS har ett för starkt varumärke för att försvinna. Vi är liksom gärdsgårdsseriens gigant på alla sätt och vis och det kommer alltid att attrahera bra spelare med gärdsgårds-mått. På så vis borde inte cirkeln bli för stygg, utan förutsättningarna borde finnas för att ta klivet upp inom en rimlig tid, tycker jag.

  • 3 november, 2013 @ 11:24 Gabriel

   Man kanske inte ska jämföra oss med Frölunda även om jag förstår hur du tänker.

 19. 3 november, 2013 @ 11:10 Joel

  Tack för din och alla andra passion på SD. man har börjat ta det för givet att varje dag få läsa en välskriven artikel om laget vi alla håller på. Jag hoppas innerligt att det kommer att fortsätta även nästa säsong. Som någon annan var inne på lite tidgare, medans ÖIS officiella sida enbart är ute efter likes och delningar som snart har gått en på nerverna, håller SD högsta klass!

  Åter igen, tack för den här säsongen! Jag kommer se fram emot nästa artikel.

  Svara

 20. 3 november, 2013 @ 13:21 Wizard of Oz

  Men kommer det stora svarta hålet BK rövhål att sluka alla våra bästa spelare eller ej :-(

  Svara

 21. 3 november, 2013 @ 16:22 Steve

  Vill också tacka er på SB för mycket bra och välskrivna artiklar. Är inne nästan varje dag och imponeras över er objektivitet och era försök att inte överdriva.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se