ÖIS medvetna om Värnamos målvaktsproblem

Huruvida det har någon betydelse återstår att se, men Värnamos ordinarie målvakt är imorgon avstängd sedan han varnats i den senaste matchen. In träder debutanten Tobias Andersson, född 1994.

Abrahamsson Rosén Ohlsson träning 1 november Bild: Felix Jonsson

Värnamo har målvaktsbekymmer, men i ÖIS lär Abrahamsson i vanlig ordning stå

Matchen mot IFK Värnamo har många ingredienser. Inte bara är det en match som till stor del avgör vilket lag som gör IK Brage sällskap ur serien, den innehåller även en hög av frågetecken. Framför allt finner vi dessa hos hemmalaget. Inte minst då David Björkeryd utgår skadad, men det kanske mest anmärkningsvärda är att den ordinarie målvakten Björn Åkesson är avstängd. Han ådrog sig säsongens tredje varning i den senaste matchen mot Östersunds FK vilket gör att Sören Åkeby tvingas till att ställa ett ännu oprövat kort mellan stolparna. Man satsar nämligen med all sannolikhet på 19-årige Tobias Andersson.

Hans enda framträdande i Superettan skedde i en match han nog helst av allt vill glömma. Med 25 minuter kvar att spela byttes han in. När matchen var slut hade han hämtat ut inte mindre än fem bollar ur det egna nätet. 1-1 hade blivit 6-1 till Degerfors IF. Det är anmärkningsvärt, men att den händelsen skulle spela in imorgon är kanske naivt att tro. Men det faktum att killen är ung och att han ännu inte ingått i någon startelva är självklart någonting som ÖIS har koll på.

Enligt assisterande tränaren Sören Börjesson har man delgett informationen till laget. Exakt hur man skall bära sig åt för att störa debutanten överlämnar vi åt dem att diskutera och analysera, men klart är att man kommer göra sitt yttersta för att få honom ur balans. Att lyckas med det kan vara skillnaden mellan division ett och kval.

Att ÖIS i form av nickstarka spelare likt George Mourad, Adam Rosén och David Leinar har ett försprång gentemot sin motståndare håller Sören Börjesson med om.

– De har inte så många huvudstarka spelare, sade han i förbifarten i samband med dagens drygt timmeslånga träning.

Med välplacerade servar finns det således potential att skapa oreda på fasta situationer. Ett vapen som ÖIS på senare tid lärt sig att utnyttja. Mot Örebro SK var det George Mourad som nickade in 1-1. Mot Ljungskile SK var det David Leinar som knoppade in matchens enda mål efter frispark slagen av Hannes Sahlin. Vem tar ansvaret på Finnvedsvallen?


'ÖIS medvetna om Värnamos målvaktsproblem' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se