Yngre slog äldre inför Värnamo

Vinna eller försvinna. Sådana är förutsättningarna inför morgondagens ödesmatch på Finnvedsvallen i Värnamo. På dagens inför-pass låg fokus vid inlägg- och avslutsövningar.

Just inlägg och avslut är någonting det ofta tränas på dagen innan match. Så har det varit mer eller mindre sedan Marcus Lantz tog över och kanske är det ihärdigheten och gnuggandet som nu gjort att de fasta situationerna gett frukt i form av nickmål två matcher i följd. Mot Örebro var det George Mourad som knoppade in Hannes Sahlins hörna och i tisdags blev David Leinar matchvinnare sedan han stormat fram och skarvat in bollen intill den främre stolpen.

Hedman och Karlsson

Karlsson och Hedman stretchar Bild: Felix Jonsson

Efter att Erik Nexborn i vanlig ordning tagit befälet i inledningen av träningen dök tränarduon Lantz och Börjesson upp först en stund därpå. Då hade spelarna redan startat upp små passningsövningar och dessutom satt sig i gräset för diverse stretchingmetoder. När detta var över försattes ytterback och yttermittfältare för respektive kant att växelvis slå inlägg mot tre framstormande spelare. Vid denna övning storspelade så väl Fredrik Andersson som Peter Abrahamsson – men som sig bör hamnade majoriteten av bollarna i nät.

Som avslutning på det drygt timmeslånga träningspasset möttes yngre och äldre i en match om två halvlekar. När samma lag mätte sina styrkor inför Ljungskilematchen vann de äldre gardet utan att förta sig, men den här matchen stod länge mållös. Peter Abrahamsson räddade bland annat ett närskott sedan André Nilsson dribblat sig förbi två spelare och avlossat ett skott.

Ohlsson firar sitt matchavgörande mål med klass Bild: Felix Jonsson

Ohlsson firar sitt matchavgörande mål med klass Bild: Felix Jonsson

Men när internmatchen gick mot ett oavgjort resultat föll så det avgörande målet. I en snabb kontring förhindrades Henrik Carlsson att lägga bollen i det öppna målet sedan David Leinar stoppat bollen med handen. Straff utdelades, varpå Sebastian Ohlsson stegade fram. Skottet gick med hård kraft i ribban men på returen kunde samme Ohlsson trycka bollen i nät.

Målet framkallade vilda protester hos de äldre. George Mourad var en av dem som ställde sig frågandes till huruvida målet skulle godkännas.

– Lyssna på George, skrek Marcus Lantz från sidlinjen. Han har steg fyra i domarutbildning!

Full trupp att tillgå

Trots att åtta spelare inför den förra matchen riskerade utvisning reser laget till Värnamo med fullt manskap. På frånvarolistan återfinns enbart trion André Nilsson, Oskar Wallén och Filip Holländer. Resten deltog fullt ut på dagens träning. Det medför att Marcus Lantz kan formera i stort sett vilken startelva som helst.

Jonathan Azulay är åter från avstängning och på yttermittfältet anses Daniel Paulson vara så pass frisk att hans höftböjare inte längre är ett problem. Kanske ingår dessa spelare i elvan, men dagens träningspass var ur den aspekten tämligen intetsägande. Det gavs inte några som helst besked kring vilka spelare som får förtroende mer än möjligheten att gissa sig till majoriteten av positionerna.

Jakob Lindström spelar, men Emil Karlsson?

Jakob Lindström spelar, men Emil Karlsson?

Peter Abrahamsson vaktar målet. Christofer Bengtsson spelar till höger, David Leinar och Hannes Sahlin huserar centralt och till vänster finner vi Jacob Ericsson. På ena kanten lär Sebastian Ohlsson spela och någonstans på plan lär både Jakob Lindström och Johan Lundgren orera. Längst fram kommer George Mourad stångas.

Frågetecken finns kring huruvida Emil Karlsson fortsatt blir en del av elvan eller om Daniel Paulson ersätter. Inte heller avslöjade träningen om huruvida Jonathan Azulay återfår sin mittfältsposition, men då ÖIS likväl som i tisdags måste vinna ter det sig logiskt att Azulay förpassas till bänken för en något mer offensivt lagd grunduppställning.

Märk dock väl att det enbart är spekulationer. Vi vet först en och en halv timma före avspark. Då är spelreglerna glasklara.

Vinna eller försvinna.


'Yngre slog äldre inför Värnamo' have 4 comments

 1. 2 november, 2013 @ 09:19 Sektion LM

  Paulsson istället för Emil, ja tack. Herregud, detta blir olidligt….Snälla fotbollsgud, se till att ÖIS vinner idag…..

  Svara

 2. 2 november, 2013 @ 11:29 DJ-CJ

  Paulsson i stället för Ohlsson, skulle jag säga. Tycker inte att Ohlsson varit i slag alls de senaste omgångarna. Var extremt tafatt senast mot Ljungskile.

  … Och att bänka Emil i en sådan här match vore dumt. Där har vi ju en lirare som har klös och en djävulsk vilja att vinna, vilket är precis vad vi behöver. Dessutom får vi ett mer naturligt driv framåt.

  ———————Peter
  Bildsköne, Leinar, Sahlin, Ericsson
  ———–Lindström, Azulay
  Paulsson, Lundgren, Karlsson
  —————-Mourad

  Svara

  • 2 november, 2013 @ 12:07 Axel

   Känns lite dumt att ställa upp med 5-mittfält i en match vi måste vinna?
   Framåt!

 3. 16 oktober, 2014 @ 14:12 domain

  Nice response in return of this matter with genuine arguments and explaining all regarding
  that.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se