Sambanytt: Byggnationer och rykten

Det var ett tag sedan senast men när tiden är aningen knapp får man baka ihop det hela i en och samma text. Här kommer lite nyheter för er, kära läsare:

 • Det ryktas att den kvarvarande målvakten i truppen, Fredrik Andersson sägs ha dragit till sig intresse från superettan. Det pratas om att han fått ett anbud. Varifrån vet vi inte men superettaklubbar sägs vara intresserade. Vi kan dock konstatera att det hade varit en mardröm att tappa Fredrik Andersson i nuläget.
 • Det ryktas om att en ännu konstgräsplan ska anläggas på Öisgården. Planer finns på att byta ut den nuvarande gräsplanen mot det konstgräs som just nu rivs loss från Valhalla IP och har legat där sedan 2006. Matjorden som ligger på gräsplanen på Öisgården ska isåfall flyttas till JM-vallen för att kunna anlägga en bra gräsplan där. Detta skulle isfall innebära att det tar i runda slängar ett år innan laget kan träna på gräs igen.
 • Ett tak är byggt över terassen utanför det som kallas ungdomens hus vid Öisgården. Utan hjälp av supportrar som det sades att man skulle göra på det första av höstens två medlemsmöten. Vad det har kostat klubben har vi ingen info om men det är säkerligen dyrare än om man använt sig av ideell arbetskraft i form av supportrar.
 • Vi förundras också över hur hårt dom sparkade. Vi minns följande citat från höstens andra medlemsmöte: ”Vi ska spela på Gamla Ullevi nästa år, ska dom sparka ut oss får dom sparka hårt” – Mattias Asserståhl
 • Vi har inte fått reda på något nytt i fallet George Mourad, spelaren i fråga tränar med laget fortfarande. Något Christofer Bengtsson, Sebastian Ohlsson och Johan Lundgren inte heller gör i nuläget. I slutet av veckan som kommer är deadline för många förhandlingar och då ska saker se klarare ut.
 • Oskar Ängermark gör på måndag sin sista dag som anställd på Öisgården. Vi tackar honom för att han spridit ordet om klubben i medgång och i motgång och tagit ÖIS in i tiden av sociala medier och ett snabbare informationssamhälle. Vad som händer med hemsidan nu tycks ingen veta.
 • Idag är sista dagen att anmäla sig till klubbens julbord på Gamla Ullevi som går av stapeln på onsdag. Missa inte det!

 

 


'Sambanytt: Byggnationer och rykten' have 10 comments

 1. 1 december, 2013 @ 15:50 Harald Hårfager

  Det är klart att dom som är duktiga nog för att spela i superettan kommer försöka se om sina egna hus och flytta. Att tro något annat är extremt naivt.

  Svara

 2. 1 december, 2013 @ 16:13 Nikh

  Kan bli svårt att hitta en ersättare i samma klass som Fredrik, vore riktigt illa om han lämnade.

  När det gäller vår deportering från Gamla Ullevi så vore det intressant att få reda på hur vårt avtal ser ut på Valhalla? Om vi skulle vart tvungna att sparkas ut som det sades för någon månad sen så borde Öis ställa krav på ekonomisk kompensation?

  Vi hade ett snitt på över 2300 om jag inte missminner mig i söderettan 2012, det blir svårt att matcha på Valhalla. Det minsta man kan begära är att vi inte skall förlora ekonomiskt på tvångsflytten.

  Svara

 3. 1 december, 2013 @ 18:07 Sweshiman

  Varför inte åter väcka idéen att spela på Öisgården? Att en gång för alla skaffa något eget som vi inte kan sparkas ut ifrån skulle nog gynna oss i längden

  Svara

  • 1 december, 2013 @ 20:03 Kommittén för Statssäkerhet

   Lägg ner sånt jävla snack…

  • 1 december, 2013 @ 22:05 E du go eller

   -1

  • 1 december, 2013 @ 22:30 Felix

   En egen arena hade självklart varit grymt roligt men det medför också en del kostnader att driva. Dessutom är läget inte det bästa om man vill locka publik. Samt att man inte får spela där med tanke på att et ligger så nära motorvägen.

 4. 1 december, 2013 @ 22:24 Zorich

  Någon som är förvånad över alla konstiga händelser. Det är styrelsen i ÖIS som diskuteras, då är det dessvärre nästan alltid negativt.

  Om Fredrik lämnar står vi verkligen med skägget i brevlådan.
  Får verkligen hoppas att så inte blir fallet.

  Z

  Svara

 5. 2 december, 2013 @ 06:52 Anders Dahlby

  Rykten hit och rykten dit !!
  De flesta andra klubbar i Sverige ,där händer det saker snabbt och informationen är tydlig om vilka som kommer och går. Men i Örgryte av alla fina klassiska klubbar där sköts detta uruselt !!
  Självklart skall det inte läcka ut pågående viktiga affärer, så att de går i stöpet.
  Men, klubben tappar i intresse och försvinner i det tysta om inte saker och ting händer lite snabbare , än vad nu är fallet.
  Intresset och informationen kring klubben måste bli bättre, satsa persoanl på detta istället för meningslösa notiser om Julbord på jungmans Jansson, köp gamla prylar, och annat småtjafs som inte är intressant.

  Hur tänker den nya sponsorerna agera inför 2014, är träningsmatcherna klara, hur går det i spelarförhandlingarna, går ekonomin ihop m.m.

  Tystnadens klubb blir allt tystare……..VARFÖR ?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se