Sebastian förlänger och Östling närmar sig.

julbordet på Gamla Ullevi under gårdagen var trevligt på alla dess vis. Strax över 50 000 kronor drogs in på auktionerna och lokalen var välfylld. Med andra ord bör julbordet ses som en lyckad aktivitet i jakten på klirr i kassan. Vad som dock var det kanske mest anmärkningsvärda under mötet var det faktum att Johan Hedman verkar ha startat en trend.

Under förra veckan kritade han på sitt kontrakt på scen inför en applåderande publik på partnerbörsen som hölls på restaurang Jungman Jansson. Under gårdagens julbord fortsatte trenden och Sebastian Ohlsson kallades upp på scen och inför en jublande folkmassa kritade han på ett kontrakt för den kommande säsongen. Med andra ord har ännu ett steg mot nästa års trupp tagits.

Sebastian berättade från scenen att han i somras tackat nej till att återvända till IFK Göteborg för att han ville fullfölja sina uppdrag i den rödblå tröjan. Något som enligt initierade källor mottagits med en stor frustration hos Michael Stahre som sägs  ha yttrat sitt missnöje mot Sebastians val på ett ganska tydligt sätt för resten av truppen.

Med Sebastian Ohlssons påskrift har laget säkrat upp en yttermittfältare som kommer att vara ordinarie under större delen av året. Men det ryktas även att en innermittfältare är på väg. Andreas Östling som under provspelsinvasionen för några veckor sedan var en av lyckosökarna. Uppenbarligen också den enda som hittade lyckan. I en intervju med VLT under gårdagen bekräftade Kent Carlzon att det är nära och vi kan bekräfta dessa uppgifter. Det är nära.

Med Östling får man en innermittfältare i stil med Johan Lundgren. Aningen mer offensiv än Jakob Lindström. En löpstark herre som gärna ger sig iväg och förflyttar boll framåt i planen. Det finns dock frågetecken kring storleken. Östling är storleksmässigt i samma klass som Jakob Lindström och är dessutom lika gammal som Ahlaforsaren. Då finns fortfarande samma problem som förra säsongen. Rutinen på innermittfältet saknas fortfarande.


'Sebastian förlänger och Östling närmar sig.' have 29 comments

 1. 5 december, 2013 @ 13:46 Vergilius

  Spelare som väcker ont blod i IFK-lägren är alltid välkomna. Seb kan förhoppningsvis få sitt stora genombrott nästa år. Bra påskrift.
  Östling låter spännande. Är inte jätteorolig över bristen på rutin på centrala fältet om Lindström blir kvar, i div 1 bör Jakob kunna vara tillräckligt dominant. Däremot får jag gärna in ytterligare ett alternativ åt defensiva bollvinnarhållet, brukar behövas framåt hösten när grottfotbollen blir som mest tydlig.

  Svara

 2. 5 december, 2013 @ 14:24 Stig

  En bra defensiv mittfältare har som tidigare har spelat i ÖIS är Henrik Carlsson storebror Daniel. Tyvärr fick han inte chansen till A-lags kontrakt när ÖIS gick upp i Superettan, Vet att han letar klubb och han har bra spelförståelse, löpvillig och kan lägga passen på fötterna över halva plan till sina medspelare.

  Svara

  • 5 december, 2013 @ 22:06 janne

   Så minns jag honom också. Vårt tog han vägen? Ta in!

  • 5 december, 2013 @ 23:49 Daniel K

   Vart har Daniel spelat under 2013?

  • 6 december, 2013 @ 00:09 Anonym

   I Fässberg.

  • 6 december, 2013 @ 00:54 Daniel K

   Ge honom chansen för en provträning i januari!

 3. 5 december, 2013 @ 15:01 Axel

  Sebb är en riktigt viktig man i Div 1!
  Däremot är jag orolig över att Ricky, Emil, Mourad och Fredrik ryktas bort. Sedan är Wallén skadad och då står vi kvar med Henrik Carlsson som ensam anfallare och inte någon målvakt.
  Jag tror Henrik kan fortsätta på det spår som han hade i våras, men vi behöver minst 2 anfallare till och en målvakt.
  Tidigare har Kent sagt att 2-3 namn är intressanta, givetvis är detta inklusive Östling men jag hoppas inte han räknar in dom uppflyttade juniorerna.
  Jag skulle säga att vi behöver minst tre spelare efter Östling, för mittfält och backlinje känns dugligt nu.

  Svara

  • 6 december, 2013 @ 17:46 Kigge

   Glöm inte Hedman

 4. 5 december, 2013 @ 16:09 Hinken

  Tack som fan Sebastian! Älskar spelare med hjärta!

  Svara

 5. 5 december, 2013 @ 16:59 Gabriel

  Han har spelat i bägge klubbarna och har nu insett vilken av de som är att föredra. Mycket klokt, Sebastian. Välkommen till Öis på riktigt!

  Svara

 6. 5 december, 2013 @ 18:38 Lill-Benke

  Sebastian är bra! Mikael Stahre är inte bra.

  Svara

 7. 5 december, 2013 @ 18:44 Anonym

  Positivt att man säkrade Sebastian 2014
  Han kommer fortsätta att utvecklas, detta var hans första senior säsong

  Svara

 8. 5 december, 2013 @ 21:58 Henning

  Viktigt med en riktig lagsspelare som ändå har förmågan att avgöra matcher på egen hand. Välkommen Sebastian! Kommer att bli en mycket intressant säsong

  Svara

 9. 5 december, 2013 @ 23:31 Axel

  Nästa års uppställning jag vill se och som ser möjlig:

  Andersson
  Haraldsson-Rosén-Sahlin-Ericsson
  Paulson-Lindström-Östling-Ohlsson
  Emil-NY

  Svara

  • 6 december, 2013 @ 08:59 DJ-CJ

   Tror och hoppas verkligen att André Nilsson kan gå in och hugga en plats. Dessutom måste jag säga att jag under säsongen uppskattade när vi spelade 4-2-3-1, vilket skulle kunna ge följande uppställning:

   —————————————-Andersson
   Bildsköne/Haraldsson–Leinar/Rosén/Sahlin——-Ericsson
   —————Lindström————-Östling/annan ny—————–
   Paulsson——————-Nilsson———————–Ohlsson—–
   ———————————Emil——————————————-

   Mittlåset gäller det att hitta en bra konstallation, men exakt hur den bästa kommer att se ut inför nästa säsong är lite för tidigt att säga. Leinar kan bli viktig med sin rutin samtidigt som Rosén och Sahlin är de man kanske satsar på på länge sikt.

 10. 6 december, 2013 @ 12:58 Hannes

  Någonting säger mig att vi kommer att spela 433 nästa år.

  Svara

 11. 6 december, 2013 @ 13:00 C

  Någon som vet hur länge Oskar beräknades vara borta?
  Hur går det för Filip?
  Är Landgren borta?

  Måste säkra målvaktsplatsen inom kort. Där får det inte bli en lucka.

  Svara

  • 6 december, 2013 @ 15:31 DJ-CJ

   Oskar beräknas väl vara borta hela 2014, om jag inte missförstått allt. André Nilsson hade ju samma typ av skada och blev borta en hel säsong.

  • 6 december, 2013 @ 15:50 P

   Delvis har du rätt (tror jag). Jag tänker att de har ungefär samma skada men att Oskar fick sin tidigare vilket gör att ha kan komma tillbaka tidigare. Men det är rena spekulationer.

  • 6 december, 2013 @ 21:13 C

   Filip H? Börjar han bli spelduglig igen?

 12. 6 december, 2013 @ 15:23 Björn

  Vem är det som uppdaterar Öis.se inte ett ord om festen eller om Sebastians kontrakt

  Svara

  • 6 december, 2013 @ 15:31 P

   Det är väl ingen när oskar har slutat…

  • 6 december, 2013 @ 15:33 DJ-CJ

   Hoppas att det var ett välgrundat beslut. Tycker att hemsidan är ett mycket viktigt verktyg för att kommunicera med supportrar och hålla uppe intresset.

  • 6 december, 2013 @ 15:52 P

   Tycker också att hemsidan är väldigt viktig. Dock tycker jag inte att den fungerat speciellt bra i år heller. Känns som det kan skötas effektivare, och kanske av ideella krafter. Kanske borde ingått i Hedmans kontrakt? Skriva kan han hur som helst.

 13. 6 december, 2013 @ 16:29 Björn

  Om nuleinar har bestämt sig hur svårt kan det vara att få upp det på öishemsida

  Svara

 14. 6 december, 2013 @ 17:28 Anonym

  Det är helt otroligt att inte uppdatera hemsidan bättre, det måste ju vara nån som hela tiden uppdaterar , synd att Oskar slutat men det måste ordnas NU, Öisfesten t,ex måste det ju skrivas om samt övergångar…..

  Svara

  • 6 december, 2013 @ 20:17 Lill-Benke

   Kan inte du ta jobbet? Ring.

 15. 6 december, 2013 @ 17:52 Anonym

  Vill se och läsa om hur det gick med ÖIS festen, dom jag har pratat med som var där säger att det var fullt hus och en riktig succé , uppdatera hemsidan!! spelarövergångar är väl en självklarhet att det skall komma upp med en gång. Oskar!! vi saknar dig..

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se