Tre goda ting

IMG_4618

David Leinar kommer vinnas med som en stadig ledare även under nästa säsong. Skönt.

Idag blev det officiellt att tre spelare skriver kontrakt med sällskapet inför nästa säsong. Andreas Östling ansluter från Västerås SK, David Leinar förlänger sitt kontrakt och Fredrik Andersson gör detsamma. Tre viktiga pusselbitar och det är nog dags att lyfta på den imaginära hatten för Kent Carlzon.

David Leinar har varit med om det mesta en fotbollsspelare kan tänkas uppleva: premiärer inför fullsatta läktare, seriesegrar, degraderingar, derbyn och en konkurs. Med den rutinen är han givetvis en viktig kugge i det lagbygge som förhoppningsvis ska ta laget tillbaka till elitfotbollen på kortast möjliga tid.

-Jag vill fortsätta spela fotboll och då är det ju ÖIS som gäller, kommenterar David Leinar det förnyade kontraktet.

David kommer att fortsätta sitt arbete med BUS projektet och på klubbens marknadsavdelning.

Den andra kontraktsförlängningen är också en efterlängtad sådan. När Peter Abrahamsson lämnade klubben för BK Häcken stod klubben ett tag utan en förstemålvakt under kontrakt. Detta är nu åtgärdat och klubben kan med stolthet bekräfta att Fredrik Andersson kommer att förbli rödblå även under kommande säsong.

– Känns som att det kan bli ett spännande år och att jag kan bidra med mycket både på och utanför planen och förhoppningsvis kunna ta steget och axla ansvaret som förstemålvakt och kämpa och träna rejält för att bli nummer ett! Kommenterar Fredrik Andersson som precis lämnat landet för några veckors semester.

IMG_4537

Med Fredrik i mål kan vi konstatera att en andremålvakt och Christofer Bengtsson är det enda som saknas i lagets bakre regioner för att det ska kännas helt säkert under säsongen som kommer.  Fredrik har potential att bli bättre än Peter Abrahamsson och med fler matcher i kroppen finns det inga gränser för vart hans utveckling kan ta honom.

Den tredje julklappen kommer i form av ett nyförvärv. Från Västerås SK ansluter Andreas Östling till truppen. Den kvicke innermittfältaren fick sitt genombrott 2010 när Västerås SK vann Division 1 Norra och tog steget upp i Superettan. Han har sedan dess varit ordinarie på klubbens centrala mittfält. Under provspelsveckan i början av november imponerade han såpass mycket på Marcus Lantz och Kent Carlzon att

Nu väljer han dock att styra kosan mot Göteborg och det är ÖIS självklart oerhört tacksamma för. Andreas Östling har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger med klubben och hälsar följande på twitter:

”Då var det klart! Kommer att spela i Örgryte IS de två kommande säsongerna. Känns fantastiskt roligt och spännande. Så glad, nu kör vi!”

Andreas Östling är främst en mittfältare som fyller ut den lucka som skapas när Johan Lundgren lämnar laget. Vilket han kommer göra. Vi väntar bara på en bekräftelse i det fallet.

Östling kommer tillföra fart på innermittfältet. Lite av de förmågorna man tappade när Filip Holländer gick sönder. Vi har jämfört honom med Luka Mordic, han jämför sig själv med Luka Modric och jämförelsen är i allra högsta grad relevant. Han är kort, han är bolltrygg, han är snabb och han har bra passningsfötter.

Slutligen kan vi meddela att det ser ut att lösa sig för klubben med George Mourad. Ganska oväntat men väldigt bra om det skulle sluta väl.


'Tre goda ting' have 28 comments

  1. 10 december, 2013 @ 07:05 Stig

    Och ge nu tillbaka kaptens bindeln till Leinar. Under föra säsongen så fanns det ingen på plan som pratade och styrde killarna. Jacob i alla ära men Leinar är den sanna kaptenen.

    Svara

    • 10 december, 2013 @ 10:30 Jonathan Larsson

      Så Leinar sket i att styra laget och skrika på resten av laget bara för att han inte hade en bindel runt armen? Han är samma ledare som han var innan han fick bindeln ”fråntagen” från sig. Att Jakob däremot kan ha tyngts av det utesluter jag inte, men tycker absolut att han borde få fortsätta ha den om han själv vill.

    • 10 december, 2013 @ 15:24 Putte Jönsson

      Man sänder fel signaler när man rycker bindeln från en äldre rutinerad spelare till förmån för en yngre oprövad, Jacob i all ära men ge Leinar uppdraget att på plan leda laget tillbaka.

    • 10 december, 2013 @ 16:23 Jonathan Larsson

      Jag tycker inte att signalerna man ville skicka heller var fel. Hade Jakob gjort en lite bättre säsong hade många hyllat ÖIS att de sände rätt signaler genom att ge en ung egenfostrad kille chansen att leda laget. Men nu slog det – kanske – inte väl ut, och då är det lätt att vara efterklok.

      Att efter en halvdålig säsong av Lindström mot hans vilja ge tillbaka bindeln till Leinar kan jag tycka är en sämre signal att skicka.

    • 10 december, 2013 @ 17:00 Putte Jönsson

      Hur tycker du att en lagkapten ska uppträda? En lagkapten bör vara en kille som ser till att vara ett föredöme för alla i laget, det är man knappast genom att dra på sig ett antal varningar och avstängningar. Jag har inget emot Jakob, och detta är ingen efterkonstruktion,sa det redan i våras!!

    • 10 december, 2013 @ 22:03 Jonathan Larsson

      Nej, att Jakob på flera sätt inte hade den bästa säsongen håller jag med om, och han behöver slipa på många sidor av sitt spel (som sig bör när man är 20 år gammal). Men jag tycker att han på många sätt är ett föredöme.

      Men denna fråga är/var inte lätt. Att ändra lagkapten är ju inte jättevanligt när den föregående kaptenen stannar i laget. Men nu var beslutet som det var och jag tycker att man skulle sända konstiga signaler om man nu bytte tillbaka. Om inte Jakob själv skulle vilja det som sagt.

    • 11 december, 2013 @ 07:33 Mackarinho

      +1. Det går inte att ha den spelare som ska vara föredöme och leda laget avstängd i hälften av matcherna. Tillbaka med bindeln och auktoriteten.

  2. 10 december, 2013 @ 07:19 Daffy

    Jag är väldigt nyfiken på vad källan är till SDs och GPs påstående att det ser ut att lösa sig med Mourad? Vi behöver verkligen en rutinerad anfallare så dessa nyheter är ljus musik i alla ÖISares öron. Däremot vågar man ju inte hoppas på för mycket för än allt är klart.

    Svara

    • 10 december, 2013 @ 07:50 Joakim

      Jag skulle tro att det i Mourads fall handlar om någon typ av anställning vid sidan om fotbollen. Man har väl hittat någon tjänst som han är intresserad av. Om allt bara klaffar med den tjänsten så skriver han på för oss.

  3. 10 december, 2013 @ 10:45 Aarno Jokisalmi

    Skön kommentar under översta bilden ”David Leinar kommer att vinnas med”.

    Svara

  4. 10 december, 2013 @ 11:44 Gaiser Söze

    Ser ut som ni rustar starkt för nästa år, men att ingen ifrågasätter ekonomin är för mig en gåta. Öishjälpen har ju ”bara”(får man väl ändå säga nu efter ett par månader?) dragit in 170 000, galakvällen drog ju mindre folk än planerat( Hur mycket gick ni + där förresten?) Intäkterna för målisen är väl redan redovisade och den enda ev spelarförsäljningen till Sundsvall lär väl inte generera några större belopp?
    Och ni hade väl inga dyra spelare iår? Så att sänka löner lär väl inte spara några större belopp, samtidigt som intäkterna kommer bli avsevärt mindre.

    Svara

    • 10 december, 2013 @ 12:19 Anonym

      Mindre trupp, mindre anställda och en massa unga spelare och pengar in för Peter och Johan. Känns som det blir billigare men man vet aldrig med Öis dock.

    • 10 december, 2013 @ 12:24 Anonym

      Det är ganska intressant att en Gaisare frågar Öisare om ekonomin. : D
      Kanske skulle bry dig om hur ni själva ska klara er nästa år utan att falla för djupt. Ser onekligen illa ut.

    • 10 december, 2013 @ 13:45 Kocken

      Men äh, han höll ju åtminstone en god ton. Då kan det ju vara okej att svara på, känner jag. Man behöver i alla fall inte bemöta honom på ett sån’t sätt.

    • 10 december, 2013 @ 15:24 Truls

      Ursäkta? Bemöta hur? Var väl inget illa ment med det. Bara ett faktum. Du ser inte den glada munnen? Hade inga som helst avsikter att smäda honom överhuvudtaget. Och dessutom så svarade jag ju på frågan. Glömde dock signera mina inlägg. Sorry.

    • 10 december, 2013 @ 16:15 Gaiser Söze

      Fast det är väl det som gör det intressant?Att bägge har dålig ekonomi är känt och därför blir det intressant hur man väljer att lösa det? Och det känns som klubbarna valt lite olika inriktning. GAIS kör stora tiggarhåven, det senaste nu är att man kan välja att betala mer för sitt årskort eller medlemskort om man vill. Men man har även valt att ta in några lite dyrare spelare typ Drugge, Vaiho. Medans Öis kör ungdomsspåret Även om artikeln nedan om vsk´arn inte låter så billig.. Facit efter årets säsong visade ju att GAIS valde rätt, men om det håller nästa år och i framtiden är frågan. Då kanske ni har hittat någon ungdom som räddar ekonomin?

      Kommer bli intressant i feb-mars när årsredovisningarna släpps.

      Såg f.ö. på GAIS.se att ingen träningsmatch var planerad mellan oss. Måste vara första gången på många år i så fall?

    • 10 december, 2013 @ 14:12 Sektion LM

      ”Rustar starkt” är väl att ta i? Ett nyförvärv hittills (knappast särskilt dyr) samtidigt som två spelare (hittills) sålts är knappast en ett satsning som liknar ett ekonomiskt vågspel. Jag tycker i högsta grad att det ser ut som att ÖIS rättar mun efter matsäcken. Att det däremot skulle det vara detsamma som att jag känner mig trygg när det gäller ÖIS ekonomi är en annan sak. Där talar historien ett helt annat språk…

    • 10 december, 2013 @ 14:31 Richard

      Det låter inte som vi har så dåligt med cash ändå kanske, ifall man läser den här intervjun…

    • 10 december, 2013 @ 15:36 Axel

      Visst låter det proffsigt men frågan är vad ”leva” på fotbollen menas med, ha råd med en lägenhet mm, han är 20 år så Max 15K, i Västerås kanske han låg närmare 5 i måndagen? Vad vet jag

  5. 10 december, 2013 @ 20:24 C

    Viktiga pusselbitar på plats! Bra stomme.

    Skit i signalerna. Rätt person skall vara kapten. Vi har inte råd att vackla på den punkten. Sen har jag svårt att avgöra vem det skall vara. Litar på staben i den frågan.

    Högst väsentlig fråga avseende ekonomin – oavsett vem den kommer ifrån. Vore intressant mer lite kommentarer kring det ekonomiska läget och planen för nästa år. Samtidigt kan jag förstå om de inte vill gå ut med det offentligt nu när de är mitt i förhandlingar med truppen. Men sen, gärna en målbild så vi har något att gå efter och följa upp. Löpande. Varje kvartal, månad och vecka! Behövs.

    Svara

  6. 10 december, 2013 @ 22:32 JD1887

    Det jag tycker är lite trist är att den allmänt kända IFK Göteborgsposten hann före ÖIS hemsida kring det här. Så ska det väl aldrig vara?

    Sen när man läste intervjun med östling kan man undra hur mycket han tjänar i lön? Extern finansiär kanske? Eller helt enkelt att man använder lönen från Lundgren och Peter för att betala honom.
    Någon som har en förklaring? :-)

    Svara

    • 11 december, 2013 @ 12:26 Lill-Benke

      Om Östling upplever Öis som proffsigt, hur amatörmässigt måste då inte VSK vara?

    • 11 december, 2013 @ 14:19 Sörenmaister

      +1

  7. 12 december, 2013 @ 16:42 Björn

    Jag skrev det först Mourad klar för Sällskapet så jävla gött.

    Svara

    • 12 december, 2013 @ 16:44 Björn

      Till och med före samba fan vad gött

    • 12 december, 2013 @ 16:46 Anders Dahlby

      Pusselbitarna faller så sakta på plats för en snabb comeback i Superettan.
      Bra jobbat !

  8. 12 december, 2013 @ 17:35 Anonym

    Nu vill jag se minst två nyförvärv till, en med rutin på mitten & en vass ytter eller anfallare!
    Sen hoppas jag H.Carlsson får förtroende i anfallet med mourad.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se