Två väntade men dystra besked.

IMG_4775

Emil Karlsson på Gamla Ullevis gräsmatta. Nu ser båda ut att vara ett minne blott.

Dagen har för egen del spenderats på ÖIS-gården. Klubben är i en övergångsperiod mellan Oskar Ängermark och en ny lösning. Då får man dra sitt strå till stacken och det är vad dagen har ägnats åt. Det resulterade i en uppdaterad spelartrupp samt ett samtal med Dan Cameras om arenaflytten till Valhalla som under dagen blev officiellt. Men det var bara ett av två dystra besked under dagen.

Emils uttåg

Det första var beskedet om Emil Karlssons sorti från klubben. Anfallarens tid i klubben stannade vid två säsonger, om det blir någon mer fotboll för den långhårige från Tibro är i nuläget osäkert då kan gärna kombinerar fotbollskarriären med ett civilt jobb inom reklambranschen.

Anledningen till att Karlsson lämnar klubben stavas troligtvis Marcus Lantz. Tiden efter tränarbytet blev tuff för Karlsson och till GP är han ganska ärlig i sin kritik:

– Jag är nöjd med vårsäsongen då jag fick spela och satte ett par baljor, hösten är bara att glömma. Jag fick obefintligt med speltid och kände noll förtroende från tränaren och då försvinner självförtroendet snabbt, säger han till Fredrik Janlind som under dagen ringde upp anfallaren för GP:s räkning.

Enligt uppgift ska Emil under hösten ha tappat lusten för fotbollen ganska kraftigt till följd av den uteblivna speltiden och den, inte så väl fungerande, kemin mellan honom och huvudtränare Marcus Lantz. Under hösten ska Emil ha längtat bort från klubben så kraftigt att han till och med hört sig för hos andra klubbar. Sagan kunde tyvärr inte sluta helt lyckligt.

Om det nu blir Jönköping Södra eller skorna på hyllan är oklart. Dock kan vi alla konstatera att Emil gjorde sitt avtryck på ÖIS-gården och trots sin relativt korta period i klubben kommer han troligtvis bli ihågkommen mer än många andra.

Sambadefensiv vill tacka Emil för den här tiden och önska honom all lycka i framtiden. Var den än är.

Valhalla tillslut

Efter utdragna diskussioner blev det tillslut Valhalla IP som spelplats under säsongen som kommer. Det var en märkbart upprörd Dan Cameras som svarade på mina frågor:

– Följderna av detta är ju inte bra. Dessutom vill jag bara säga att vi inte alls blivit erbjudna spel på Nya Ullevi som det står i det pressmeddelande som Gamla Ullevi nu går ut med. Valhalla IP är ju en undermålig arena sett till våra krav. Det kommer påverka oss ekonomiskt då vi vet att det finns folk, både partners och vanliga supportrar som föredrar Gamla Ullevi före Valhalla IP. För våra partners blir möjligheterna sämre då vi inte alls har samma faciliteter som på Gamla Ullevi där partners kan träffas och få en bit mat före match exempelvis. Dessutom finns inget tak över ståplats och mycket annat.

Kommer klubben ställa krav på att det ska finnas tak över ståplats på Valhalla?

– Vi kommer att prata om det. Men tiden är knapp, enligt kommunallagen måste ju ett sådant bygge upphandlas men arenan måste rustas upp. Vi kommer inte acceptera arenan som den är nu. Den måste rustas upp. Både för oss och för Kopparbergs Göteborg som ska spela i damallsvenskan där. Men det är ju självklart ett problem att beslutet tagit så lång tid att fatta.

Kommer ÖIS återvända till Gamla Ullevi i framtiden?

– Beslutet som togs idag om bordläggning av frågan om Nya Rambergsvallen skapar självklart viss oro. Men vi kommer aldrig att acceptera något längre avtal på Valhalla än den här säsongen. ÖIS har en lång historia på Gamla Ullevi och har ju egentligen alltid spelat på den arenan oavsett serie, med några få undantag.

– När det fanns planer på att ÖIS skulle spela sina matcher på ÖIS-gården inför säsongen 2011 fanns det ett stort motstånd från Gamla Ullevi mot detta och man hänvisade till ett det ramavtal som skrevs mellan klubbarna när Nya Gamla Ullevi byggde som binder oss till den arenan. Ett avtal man nu inte vill veta av, avslutar Cameras med en irriterad och aningen uppgiven stämma.

En del personer har på sociala medier under eftermiddagen reagerat på det faktum att Dan Cameras uttryckt att man är förvånade över att bli utkastade från Gamla Ullevi. I mitt samtal med Dan förklarade han att han inte är speciellt förvånad över dagens beslut och men att man utifrån hur förhandlingarna tidigare år sett ut är förvånade att Got event kan agera på det sättet man gjort.

Cameras påstådda förvåning kan också förklaras med att han är ordförande i huvudstyrelsen. Förhandlingarna med Gamla Ullevi fördes inledningsvis mellan fotbollsstyrelsen och Gamla Ullevi men allt eftersom förhandlingarna fortsatte har huvudstyrelsen tagit över förhandlingarna.


'Två väntade men dystra besked.' have 21 comments

  1. 16 januari, 2014 @ 00:41 Simon

    Bra på ett vis att vi inte verkar ”acceptera” att vi har blivit utsparkade. Men frågan är ju hur ”vi” kommer kompletteras av kommunen och Got Event. Dom skulle ju trots allt göra det bästa för båda parter och det innebär ju inte att dom kan skicka oss till en arena som är undermålig och att vi kommer stå och acceptera och se glada ut. Valhalla är ju trots allt en lämplig arena för ÖIS om man ser det publikmässigt. Med tak över ståplats och möjligtvis en riktigt bortasektion så kan man väl lika gärna köra på Valhalla egentligen?

    Svara

    • 18 januari, 2014 @ 17:51 PriMax_ÖIS

      Trist att vi blir utsparkade men kan vi inte nu göra det bästa av situationen. Dra igång en diskussion om vad vi supportrar kan göra för att få en så bra stämning och service runt arenan. Fortsätta använda sociala medier för marknadsföring. Oskar gjorde ett kanonjobb. ÖIS borde bli ett alternativ som skiljer sig från de övriga. Varför inte bjuda in gästvagnar som strömmingsluckan och liknande så att ÖIS erbjuder bättre mat. BH, Inferno och/eller Intersport kanske kan ha en supportervagn med schyssta priser.Om GU erbjuder ljummen denniskorv med blaskig folköl och simpla supporterprylar till överpris kan väl ÖIS erbjuda smakrik mat med öl från mikrobryggeri och kvalitetsmerchandise.

  2. 16 januari, 2014 @ 00:53 Vad är det frågan om?

    Det ständiga lidandet som man tvingas utstå som hängiven anhängare av ÖIS bara fortsätter och fortsätter. Blir så jävel matt..

    Svara

  3. 16 januari, 2014 @ 08:21 Mendel

    Det viktigaste nu är väl att vara väldigt otroligt övertydliga med att detta är en temporär (1 säsong) lösning och att det krävs viss upprustning av Valhalla. Nya Ullevi kan väl inte vara ett alternativ och skulle nu arenan på Hisingen inte bli av måste vi se till att vi inte står där utan tillträde till Gamla Ullevi.

    Svara

  4. 16 januari, 2014 @ 08:23 Mendel

    Blir det ingen arena på Hisingen måste ju utgångspunkten vara att Häcken står utan arena. Staden kan ju erbjuda dem Nya Ullevi då. Minsta möjliga förändring för flest inblandade och således den rimliga lösningen.
    Kom förresten beskedet att Rambergsvallen ek är godkänd spm en överraskning för någon? Hur kan planen inte varit klar för ett år sedan?

    Svara

  5. 16 januari, 2014 @ 10:40 Anonym

    Det har ju med att göra att Öis spelar i div 1 och konkursen. Vi är inte bättre 2014 inse det. Så jag är inte överraskad. Bara dåligt att gå ut och lipa i pressen som kärringar ,jag vill se lite jävlar Anamma från Öis istället genom att vinna matcher på planen oavsett var vi spelar!
    Lycka till Emil och tack för tiden. Du hade gärna fått vara kvar för oss supporter.

    Svara

  6. 16 januari, 2014 @ 11:48 Kommittén för Statssäkerhet

    Är Lantz rätt tränare?

    Svara

    • 16 januari, 2014 @ 12:06 RB

      Sluta genast att ifrågasätta Lantz/ÖIS! Finns inget dåligt med ÖIS. Någonsin. Emil måste missuppfattat allt. ÖIS gör aldrig fel.

    • 16 januari, 2014 @ 14:24 Anonym

      Ha, ha

    • 16 januari, 2014 @ 17:56 voldemort

      Han är mer rätt tränare än Emil är rätt spelare….

    • 16 januari, 2014 @ 20:20 Rille

      +1

    • 16 januari, 2014 @ 21:45 Lill-Benke

      Det är möjligt men man blir ju lite tveksam när en lojal, ödmjuk och trevlig (enligt den allmänna bilden i alla fall – den kan iofs vara fel) kille blir så negativ på bara några månader. Att L inte ville satsa på honom är en sak men hur bra lagbyggare är L om det slutar såhär?
      Han har ju några gånger dessutom väl tydligt kritiserat sin företrädare (med rätta eller inte kan diskuteras) på ett sätt som de flesta brukar hålla sig för goda för.

    • 16 januari, 2014 @ 21:52 voldemort

      Tror egentligen det stora problemet med Emil är att han är rätt ensidig som spelare. Han har väl firat de största triumferna när de spelade ett stenhårt omställningsspel (Prytz) och han fick springa i djupled på långa bollar? Det tar jag inte ifrån honom för det gör han bra. Men som någon större fotbollsspelare i ett spelande, bollhållande lag kan jag aldrig se honom. Och det tror jag inte Lantz heller ser. Han vill spela en helt annan fotboll än Prytz. Och där faller Emil på sin egen okunskap. Vad det gäller Lantz kommentarer om Prytz tillkortakommanden så är det ingen som har bevisat för mig att hans kommentarer varit fel ännu…

    • 16 januari, 2014 @ 21:59 Lill-Benke

      Inga konstigheter fram till din sista mening. Alla får tycka vad de vill, inte minst tränaren.
      Ang sista meningen: Möjligtvis inte. Ingen har heller bevisat för mig att det finns någon annan mening med att tala om sin företrädares tillkortakommanden än att skyla sina egna.

    • 16 januari, 2014 @ 22:09 voldemort

      Nä, det är möjligt. Vi får väl låta tiden utvisa det. Vinner han storstilat och för upp oss i SE med en trevligare fotboll än Prytz kunde prestera så har han ju samma meriter….utom damfotbollen då förstås. Men på kortare tid. Då får han säga vad fan han vill enligt mig.

  7. 16 januari, 2014 @ 19:55 Truls

    Asså.. Jag gillade Emil. Men att han inte hade mera krut i sig än att han la sig ner så lätt förra säsongen förvånar mig. Han har inte fått något annat än beröm från både media och supportrar och alla har älskat honom. Sen blir han sidsteppad i ett par matcher till förmån för Mourad som kom in och var bra och allting faller ihop.
    Låter sådär i mina öron.
    En tränare vill ha spelare som inte klagar och som knyter näven i fickan. Och det vill jag också.
    Nästan så jag hade lust att kalla honom lipsill men jag gillade honom för mycket för det och han gjorde ändå så vi kom upp i superettan.
    På det stora hela ett lite trist avslut på något som absolut kunde fortsatt att vara en romans.
    Och rent styrkemässigt hade det varit kanon å ha honom med i år. Både rutin och kvalite i ettan.
    Att vi inte ska få spela på GU är riktigt trist. Jävla Häcken.
    Ge dom Ullevi.

    Svara

    • 17 januari, 2014 @ 14:53 Gerpa

      +1

  8. 16 januari, 2014 @ 20:23 Rille

    Att Häcken petar oss från GU är ett sånt jävla skämt, denna staden är så korrupt att det är sjukt, money talks det är väl så det ligger till. Hata Häcken.

    Svara

    • 16 januari, 2014 @ 21:31 Anonym

      Snacka inte om korrupt! ÖIS är den sjukaste av alla klubbar i Götet. Lönnfeta övervintrade stekare har kört klubben i botten. Vidrig klubb!

    • 16 januari, 2014 @ 21:55 voldemort

      ..och pga. att vi är så jävla vidriga är just du här inne och läser förstår jag. Jävla goddagspilt…

    • 16 januari, 2014 @ 22:26 Anonym

      ..historieböckerna kommer berätta hur vit, ryggradslös kiss-ass-mentalitet, lyckades köra en anrik klubb som ÖIS i diket…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se