Marcus Lantz: ”De som är bäst kommer att spela”

Sambadefensiv tog också en pratstund med tränare Markus Lantz efter 4-1-premiären mot Gauthiod.

Hur ser du på dagens match?

– Det var många delar som var bra, vi gör fyra mål och skapar många chanser utöver det, så det finns mycket positivt att ta med sig. tanken var att alla skulle få spela minst en halvlek och känna på det, några från U-19 laget fick ju också chansen att visa upp sig. Vi har tränat ganska tufft och man vill inte alltför stora risker, men alla visar bra inställning och attityd.

Lagom motstånd?

– Ja, men det viktigaste var att vi fick igång vårt offensiva spel. Vi är i en fas där vi ska bygga ett helt nytt spelsätt gentemot den här tiden förra året och spelarna ska vänja sig vid det. Då hade vi långa, raka bollar, nu ska vi bygga bakifrån med ett passningsspel efter backen, ha bra rörelse och komma runt på kanterna. Det tar lite tid, men man såg vissa delar som var intressanta idag.

Du börjar på ny kula?

– Nu får jag en försäsong att sätta min prägel på laget och jag har fått in spelare som jag vill ha in. Jag vill sätta min stil att spela fotboll, men det kommer att ta tid. Jag tycker ändå att man ser framsteg från vecka till vecka.

Vad händer med truppen?

– Allt ska vara klart den 31/3. Vi har ev en eller två platser öppna, men det är inget som säger att det blir fler spelare. I så fall blir det en yttermittfältare, vi har ingen renodlad på den positionen och har kollat lika där. Det finns olika alternativ, men vi kan inte plocka helt fritt, vi måste tänka på ekonomin också.

Christofer Bengtsson och Emil Karlson har lämnat.

– Vi har fått in George och Stellan som forwards, sedan har vi Henke och Sebastian, så där är vi bra besatta. På högerbacken har vi Haraldsson och Bratt, Paulsson fick känna på det idag, där finns olika alternativ. Så backlinje och anfall är bättre och starkare än förra året.

Varför försvann Bengtsson?

– Jag har inte varit inblandad så mycket, men det finns säkert en ekonomisk bit i det. Som tränare får man välja vilka spelartyper man söker, har man en budget, så får man välja och nu har vi tagit in Stellan Carlsson och Andreas Östling samt förlängt med George. Vi har alltså lagt krutet på offensiva spelare.

Och Emil?

– George kom in och jag ansåg att han var bättre, det är en konkurrenssituation i fotboll. Det är tufft och detta gjorde att han inte fick så mycket speltid, men Emil kan säkert lyckas jättebra nånannanstans. De som jag tycker är bäst kommer att spela och så kommer det alltid att vara.

Division ett?

– Vi fokuserar på vårt eget och bygger nåt nytt på sikt, där vi ska få in många unga spelare. Det kommer inte att gå på en månad eller två, det är en process och det är väldigt spännande

 


'Marcus Lantz: ”De som är bäst kommer att spela”' have 57 comments

 1. 9 februari, 2014 @ 15:37 Jidevik

  Det jag gillar med Lantz är att det är tydliga och ärliga svar. Hoppas han är lika tydlig i sin spelidé.

  Svara

 2. 9 februari, 2014 @ 16:46 Gabriel

  Så Bengtsson lämnar alltså? Meddela det på hemsidan då era jävla amatörer…

  Hoppas han får ett värdigt avsked i samband med premiären annars blir jag riktigt less…

  Svara

  • 9 februari, 2014 @ 19:39 Anonym

   ja riktigt tråkigt att Bengtsson lämnar, hans vinnarskalle o sköna personlighet kommer saknas.

  • 9 februari, 2014 @ 20:12 Anonym

   Ja, det hoppas jag verkligen ,han om någon är värd att hyllas för sina insatser hos Öis . Om inte ledningen hyllar honom gör vi supportrar det. Det var inget man trodde , men det är nya KC vindar som blåser på öisgården nu.

  • 9 februari, 2014 @ 20:21 Gabriel

   Han är en av mina absoluta favoriter med sin sköna inställning och humör. Kommer sakna honom jättemycket!

  • 10 februari, 2014 @ 10:16 voldemort

   +1

  • 11 februari, 2014 @ 12:55 Anonym

   +1

 3. 9 februari, 2014 @ 20:39 Kommittén för Statssäkerhet

  Hade Lantz verkligen velat ha kvar Bengtsson så hade han ju sagt detta till Kent, nu har han gjort bedömningen att vi inte behöver Bengtsson…

  Jag tror han har fel!

  Svara

  • 9 februari, 2014 @ 22:10 Lill-Benke

   Ja, eller så har han, precis som han säger, gjort bedömningen att andra spelartyper behövs MER. Han har nog en ganska begränsad budget.

  • 10 februari, 2014 @ 12:28 Rude Boy

   +1

  • 9 februari, 2014 @ 22:28 RAF

   Kan även vara så att han ser att det finns en möjlighet att spela in en ny spelare då Bengtsson inte blir yngre

   Hade dock själv velat ha kvar Bengtsson i truppen men vi har nog inte de ekonomiska resurser att ha kvar honom som trupp spelare och frågan är om han accepterat en sådan roll

 4. 9 februari, 2014 @ 23:29 Anonym

  fattar inte varför vi inte söker en innermitt

  vi vann ju inte ens mitten i lördags

  hur skall det gå då i serien

  Svara

  • 10 februari, 2014 @ 11:22 Mackarinho

   Angående innermitt så tyckte jag att så fort Hedman man klev in på innermitt i andra så tycker jag att vi fick in mycket mer bolltrygghet. Hedman är smart och lugn med bollen. Vågar vända upp och hitta möjligheter.

   Ser gärna att han petar på Lillström eller Östling i kommande matcher… för att en sak är säker. Lillström och Östling är alldeles för tunn innermitt för att det här ska gå bra.

  • 10 februari, 2014 @ 11:47 Truls

   Nja.. Hedman är mysig på alla sätt och vis men en specialitet han hade förra året var väl snarare att vända upp och tappa bollen. Sen åkte vi på kontring.
   Kanske lättare här iofs. Men nja. Lillström va finfin i ettan sist. Tror det blir kalas i år med.

  • 10 februari, 2014 @ 12:29 Rude Boy

   Vi kommer att äga mitten.

  • 12 februari, 2014 @ 17:11 voldemort

   Eller hur, Mr Scooter?

 5. 11 februari, 2014 @ 12:58 Anonym

  ingen blir väl yngre?

  Svara

 6. 11 februari, 2014 @ 17:41 Jocke

  Någon som vet vilka förutom bassombeng som provspelar nu??

  Svara

 7. 11 februari, 2014 @ 19:20 Anonym

  vänta va? provspelar Eric Bassombeng för oss?

  Svara

 8. 12 februari, 2014 @ 19:11 Nikh

  Bassombeng skapade problem med sin attityd både i ÖSK och i Gais och fick väl också sparken från båda klubbarna.

  Idioti att han ens provspelar med oss. I och med detta är ju onekligen Öis intresserade av honom för annars känns det ju konstigt att erbjuda provspel….Skärpning!

  Svara

 9. 12 februari, 2014 @ 19:47 Lars-Ture

  Blir lite retad på jobbet för att vi kommer bli Göis med Forna grönsvarta derbyhjälten Bassombeng i laget :-( han är visst periodvis bra men kan också tjura och snetända rejält frågan är om Eric B är rätt gubbe för unga Örgryte är han verkligen en bra förebild den gamle gaisaren som fick kicken från makrillarna?

  Svara

 10. 12 februari, 2014 @ 21:11 Anonym

  Nån som har varit och kollat på nån träning och vet vilka mer som provspelar?

  Svara

 11. 12 februari, 2014 @ 22:41 Melker

  Bassombenget skulle ju sänka ÖIS men alla dina fåniga tokerier, Eric är Galen :-(
  Tänk om tänk rätt nej nej nej till Bassombengt!

  Svara

 12. 12 februari, 2014 @ 23:13 Anonym

  Å nu är KC ute och gråter i pressen om Johan Lundgren , lägg ner och koncentrera er framåt. Du skämmer bara ut klubben ,mig veterligen har du inte varit så helylle själv med kontrakt . Så lägg ner!

  Svara

  • 13 februari, 2014 @ 06:58 Lill-Benke

   Och därför ska Öis ge upp de pengar man anser sig ha rätt till?

   Lite underligt dock att man med hans rutin skriver otydliga kontrakt.

  • 13 februari, 2014 @ 08:31 DJ-CJ

   Föredrar nog att vi släpper det där och inte går till något skiljeförfarande och sätter oss i en risk att få betala en jefvla massa kostnader om vi förlorar. Om det inte står helt solklart i kontraktet att han var vår får vi släppa det. Det var ju ett kontrakt på 1+1 år, vilket borde innebära att han hade rätt att bryta det, men jag vet ju inte hur kontraktet i övrigt såg ut, så klart.

  • 13 februari, 2014 @ 10:37 Voldemort

   Men om man skall släppa det; varför då gå ut i pressen och agera lipsill? Om det är en kontraktstvist så låt skiljenämnden avgöra. Lundgren kommer inte komma tillbaka vilket som även om Hr Kalsong tycker att han tillhör Öis. OM han tillhör Öis, skall han antingen spela, säljas eller låsas på ett år. Det är det du skall slå fast Kalsongen. Skit i spelaren. Han har redan talat om att han inte vill vara kvar. Men finns det pengar att tjäna – go for it! Vi har knappast något överflöd av deg. This is not personal- Only business.

  • 13 februari, 2014 @ 13:23 DJ-CJ

   Jo, fast du förstod nog inte min mening. Skiljeförfarande kan bli snordyrt och jag tycker inte man ska ta risken om man inte är 100 % övertygad på att Johan Lundgren är ÖIS-spelare 2014. Är man 90 % säker så släpp det eftersom du äventyrar den oerhört svaga ekonomin vi har i dagsläget.

  • 13 februari, 2014 @ 16:28 voldemort

   Då förstod du heller inte min mening. Är man inte till 100% övertygad om att han är Öis spelare skall man heller inte gå ut och lipa i pressen. Är han vår spelare så skall vi ha pengar för honom. Det finns jurister och det borde finnas gott om sådana i Öisleden som kan tolka, och som tidigare borde ha tolkat, ett dylikt avtal. Vad är problemet? Ytterligare ett pellejöns agerande från ledningen i Öis?

  • 14 februari, 2014 @ 18:13 DJ-CJ

   OK, då kanske jag vart fel på det. Är med dig på att det är ett udda beteende att gå ut och lipa i pressen om man nu är så säker och sedan inte ta det vidare.

 13. 13 februari, 2014 @ 12:31 Anonym

  Lägg ner KC . Det visar bara på hur dålig du är som så kallad agent, har ju bara gått utför med truppen sen du kom ! Du kommer på nu efter månader att du skall hävda att ha tillhör Öis . 1+1 är ju klart och tydligt. Så hitta nu inte på skit ,KC åter igen du skämmer ut våran klubb med ditt gråt i pressen. Å du det hade ju inte blivit någon fortsättning för du hade ju gjort som i alla andra fall erbjudit så låg lön att spelare känt sig kass och varit tvungen att packa ihop och gå. Jag säger det ingen finns det verkligen ingen kompetent person som kan leda Öis för vi kommer stanna i div 1. Jag slängde igår GP tidningen som jag sparat sen måndagen 20 okt 2008 . Kommer ni ihåg ordförande Lars Ranäng om framtiden ” vi köper inte för miljoner”. Raset går fort med fel personer……

  Svara

 14. 13 februari, 2014 @ 13:54 Anders Dahlby

  Att vara anonym och skriva av sig och klaga är inget svårt.

  Jag har inte kunskapen (som en del tycks ha) om turerna i spelarfrågor

  och ej heller känner jag Kent Carlsson (som en del verkar göra)

  Vist kan man tycka att si eller så borde bli gjort eller göras.

  Jag tror INTE det gynnar ÖIS att sitta och spy galla över något som man inte är insatt i

  När det gäller Bassombeng så har han kanske en historia som inte ser bra ut ?

  Detta känner jag inte till i detalj, bara läst här…

  Men om han är i form, så är han onekligen en förstärkning spelmässigt.

  Jag undrar vad han känner för Öis i detta läget, efter att ha blivit avrättad offentligt

  här? Har någon sett honom på träningarna , pratat med honom , och vad ser Lantz i

  honom?

  Vi är inte i den positionen idag att det försat vi gör så klankar vi ner på ev.förvärv

  som uppenbarligen kan stärka laget, om han är iform och sköter sig.

  Ha det gott, heja ÖIS!!!

  Svara

  • 13 februari, 2014 @ 16:19 Daniel K

   +1

  • 13 februari, 2014 @ 19:42 Hicken

   +1

  • 13 februari, 2014 @ 21:22 ZonDa

   +1

  • 14 februari, 2014 @ 08:08 Anonym

   Tack..

  • 14 februari, 2014 @ 08:40 Superettan

   +1

  • 14 februari, 2014 @ 11:04 Tobias Sagestam

   Jag håller med Anders rakt av!!
   Vad är vi för fans som skriver massa negativt om den klubben vi älskar!?
   Nä, nu är det dags att börja käka taggtråd och stötta röd-blått till en seriesger i div.1 södra oavsett vilka som värvar vem och varför…..

  • 14 februari, 2014 @ 15:21 Bosse

   +1

 15. 14 februari, 2014 @ 09:03 NHP

  Eftersom jag inte har ett konto på svenska fans och återigen ser att någon (idiot?) försöker få det till att det var en ÖISare, och förmodligen en IÖ i synnerhet som drog en bengal i nyllet på någon gaisare vill jag bara säga att så inte var fallet. Det var en gaisare som kastade den (?) i en annan gaisares ansikte. Omständigheterna har jag inte koll på. Men det är så det är. Så nu kan väl ni för allt i världens släppa det.

  Svara

  • 14 februari, 2014 @ 09:31 Daniel K

   Det är väl ingen på sf som påstår att det va en ÖIS´are?

   Om du tolkar detta som det ja då..
   ”Sätt dit den jäveln som gjorde det säger jag, även om han är öisare”

  • 14 februari, 2014 @ 11:57 NHP

   Tidigare så har det även då förts på tal. Om jag inte missminner mig besvarades inte detta då heller. Bara klokt att förtydliga, för att undvika framtida diskussion.

  • 14 februari, 2014 @ 14:09 Daniel K

   Ehhh..?

   ”Eftersom jag inte har ett konto på svenska fans och återigen ser att någon (idiot?) försöker få det till att det var en ÖISare”

  • 14 februari, 2014 @ 14:38 Anders Dahlby

   LOL

  • 14 februari, 2014 @ 16:09 RAF

   +1

  • 14 februari, 2014 @ 17:37 NHP

   Möjligheten lyftes. Ingen dementerade detta förra gången. Magkänslan var att det enbart var en tidsfråga innan Pehr eller BF skulle ta tillfället i akt att spy lite galla.

  • 15 februari, 2014 @ 01:33 ZonDa

   Det var jag som skrev och får ursäkta ifall jag hade fel, gick förbi honom i all hast på väg till biljettkön. Att kalla mig en idiot var väl lite att ta i? Däremot hade jag kunnat hålla med om att gaisaren som kastade på en annan gaisare var en idiot i en alldeles säregen klass som bara en gaisare kan vara. Visa lite respekt i framtiden är du snäll, mvh en annan familjär öisare.

 16. 14 februari, 2014 @ 14:46 Kommittén för Statssäkerhet

  Är sportlovet slut snart?

  Svara

 17. 14 februari, 2014 @ 23:46 Gaiser Söze

  har för mig att Bassombeng hörde till KCs stall förut, kan vara därför han är hos er, som en gammal väntjänst, eller nån gammal skuld? how knows? Men en Bassombeng 2011 var grym och som sprang ifrån allt, inkl linjedomarna, (allt var inte offside..) men en Bassombeng 2012 är ju ingen hit, men hade jag hållit på Öis hade jag tyckt att klubben skulle chansa ett halvår. (förutsätter att han inte kan få nått direkt betalt, utan en chans att visa upp sig.)
  När det gäller bengalen så stämmer det att det var i GAIS marsch utanför trädgårn( vid A.Åberg) av en annan Gaisare, en korkad, tragisk olyckshändelse.

  Svara

  • 15 februari, 2014 @ 00:38 voldemort

   En klassisk Gais händelse, who knows?
   Förra gången jag var på Gais bandy (enda som finns tyvärr) så kunde inte ens klackledarn få ihop G A I S. Tittat för djupt i bandyportföljen kanske? En Gais händelse i paritet med många, många andra….


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se