Andreas Östling: ”Vi vill tillbaka till finrummet”

Vi tog också ett snack med nyförvärvet på mitten, Andreas Östling.

Kommentar till dagens match?

– Skönt med en seger. Vi har hela matchen, skapar många chanser, borde varit lite hetare på sista tredjedelen och framförallt gjort fler, men en rättvis seger. Vi måste bli mer bestämda framför mål, idag var det lite duttigt, men det blir nog bättre framtill seriestart.

Berätta lite om dig själv.

– Jag är 20 och har faktiskt spelat i Västerås i 15 år. Jag började som 5-åring i VSK-ungdom, flyttade till VSK-fotboll vid 15 och har sedan dess varit med i A-laget, men nu kände jag att jag behövde nåt nytt. ÖIS var ett jättebra alternativ och jag tycker om vårt sätt att spela på, teknisk fotboll efter backen passar mig.

Utanför fotbollen?

– En lugn kille som gillar att hänga med kompisar och ha det kul, inget speciellt. Har fått bostad i Landala, så jag har absolut inget att klaga på. Just nu är det bara fotbollen som gäller, det är jätteskönt och det går mycket bra. Jag testade på att jobba i Västerås, men fick ut så mycket av mig på plan utan energin gick åt till annat.

Du väljer en klubb på samma nivå?

– Det blev lite ensidigt att bo och träna i Västerås varje dag, så jag behövde ett miljöombyte. Jag spelade i Superettan med VSK för 2-3 år sedan och vill tillbaka dit, men min agent frågade om jag ville provträna med ÖIS en vecka. Eftersom vi hade uppehåll i VSK, så tänkte jag ”Varför inte” och fick ett jättebra intryck av både ÖIS och staden. Örgryte är Sveriges äldsta klubb och jag är stolt över att bära den här tröjan.

Du tar alltså en omväg till Superettan?

– Ja, vi har verkligen ett bra lag och jag tror vi kommer att gå upp. ÖIS satsar ju på att avancera, målsättningen i VSK vara mer att hålla sig kvar, så det här känns som ett bra steg.

Är du den elaka bollvinnaren på mitten som saknade förra året?

– Ja, jag hoppas det. Lite elak är man och bollvinnare då och då visst. Jag har ett hett temperament och vill alltid vinna, försöker att inte ta några onödiga kort men vägrar att förlora.

Tankar inför serien?

– Vi vill tillbaka till finrummet och ska ge allt för att komma dit.

Med dig i startuppställningen?

– Just nu har vi gått runt på ganska många spelare, jag missade matcherna mot Elfsborg och Häcken p g a skada och sjukdom, så jag har fått ta igen lite speltid nu, men i stort har alla fått spela lika mycket. Efter den här matchen är det tänkt att vi ska börja med den tilltänkta startelvan.

 

 


'Andreas Östling: ”Vi vill tillbaka till finrummet”' have 7 comments

  1. 17 mars, 2014 @ 15:13 Daffy

    Intressant intervju, tack för det!

    Svara

  2. 17 mars, 2014 @ 23:00 Martini

    Det blir spännande att se vilka inre mf vi har till seriestarten.

    Östling
    Lillström
    Hedman
    André

    Två ska bort…

    Svara

    • 18 mars, 2014 @ 13:32 Sektion LM

      Lillström hänger väldigt löst…

    • 18 mars, 2014 @ 15:51 Mendel

      Så är det väl onekligen nu, men… Kanske är det denna konkurrens och en paus från kaptensbindeln som krävs för att Lilllström skall blomma ut… Vi får väl hoppas…

  3. 18 mars, 2014 @ 18:03 Finliret

    Någon som vet hur U-19 spelat hittills, har bara sett resultaten de senaste ligacups matcherna? Spelare, skador, nyförvärv etc???

    Svara

  4. 20 mars, 2014 @ 16:42 Björn

    Vad skall Öis.se med en hemsida till då den inte används , se till att få igång den som den fungerade under Oskars tid .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se