Kameruanen äntligen klar

Det har tisslats och tasslats länge. Det har undrats och spekulerats. En kameruan? Vem då? När? Hur? Idag blev det i alla fall officiellt klart att Frantz Pangop T’chidjui är klar för Rödblått. Därmed är det även slut på värvningar för ÖIS del denna vinter.

Vem är då denne Kameruan med det så rubrikvänliga namnet? Det skall vara en offensiv spelare, med speed under fötterna. I sin karriär har han huserat som högerback såväl som högerytter och anfallare. En gissning är att han i ÖIS inte är tänkt som ytterback, utan snarare som ett alternativ längre fram i banan. Framförallt då Kent så sent som efter Jonsereds-matchen i tisdags meddelade på Twitter att en mittfältare till skulle in innan man stängde igen butiken vad gäller värvningar.

Frantz är född 1993 och har i sin karriär representerat bland annat Kameruns U20-landslag och hans senaste klubb tycks vara Coton Sport FC de Garoua från Kamerun som har vunnit 12 inhemska mästerskapstitlar sedan 1997.

Om det nu är någon som frågar sig hur ÖIS har råd med detta så är det enkelt att besvara. Det kostar ingenting. Nada. Han är helt och hållet finansierad av hans agentfirma, som gör detta för att de ser det som en bra chans att visa upp honom på den svenska ”marknaden”.

Gratis är gott brukar det heta. Är det även så i det här fallet? I mitt tycke så är det det. Visst, efter värvningarna av Robin och Robin så kanske inte en yttermittfältare var det största behovet. Men så länge som han inte av någon anledning skulle rucka på sammanhållningen och balansen i laget så ser jag det som positivt att ÖIS utan kostnad får större konkurrens i laget. När man dessutom hör att han har spelat anfallare tidigare så gör det inte saken sämre, då vi för det första verkligen inte har de snabbaste pjäserna uppe på topp, och för det andra inte har någon jättebredd på anfallspositionen.

Som min kollega Felix påpekade på Twitter så börjar vi se ett mönster inom ÖIS organisation: Frantz, Lantz, Matz, Carlzon.

Vem är näst på tur in? Zlatan?

Eller ännu bättre, Zavadil?

Hur som helst säger vi välkommen till ÖIS, Frantz!


'Kameruanen äntligen klar' have 14 comments

  1. 27 mars, 2014 @ 18:35 Hocus Focus

    Kul !
    Måste nog köra med långbyxor/tröjor eftersom han tydligen aldrig upplevt kallare än +20 grader.

    Svara

  2. 27 mars, 2014 @ 18:39 Axel

    Känns väldigt spännande måste jag säga! Men precis som Carlzon själv säger så är det en chansning, antingen blir det flopp eller succé. Antagligen därför man endast skriver upp honom på 6 månader.
    Frågan är dock vilken uppställning det blir? Är det 4-4-2 som gäller eller blir det kanske 4-3-3 där vi kan använda snabbare yttrar och skifta mellan Mourad och Stellan som ensam anfallare. Samtidigt får vi användning för våra lovande mittfältare och fram för allt så kan André få sin ”10:a-roll” som han trivs bäst i som jag har förstått själv.
    Kanske något sånt här?
    Andersson
    Ingvarsson-Rosén-Sahlin-Ericsson
    Lindström-Nilsson-Östling
    Paulson/Pangop-Mourad/Stellan-Ohlsson

    Svara

    • 27 mars, 2014 @ 19:10 Jonathan Larsson

      Då uppställningen varit 4-4-2 i alla matcher om jag inte har fått fel uppgifter så känns det mindra troligt att formationen kommer skifta nu när startelvan skall sättas den närmsta tiden. Men, man vet aldrig.

      Och att Ohlsson skulle ha en klarare plats än Paulson, där är jag inte riktigt med dig ;-)

    • 27 mars, 2014 @ 22:35 Jens L

      Andersson
      Bratt-Sahlin-Rosen-Ericsson
      Paulson-Östling-Ohlsson/pangop
      Nilsson
      George-Stellan

  3. 27 mars, 2014 @ 19:05 Daniel K

    Har Kent eller någon av tränarna sett honom i matchspel?

    Svara

  4. 27 mars, 2014 @ 19:18 Macky

    Åh en ny Roger Milla??? :D

    Känns onekligen spännande….

    Svara

  5. 27 mars, 2014 @ 20:36 Fredrik

    Vet ÖIS om att de har värvat en ny spelare? Står ingenting på hemsidan…

    Svara

  6. 27 mars, 2014 @ 22:21 Palle

    Paulsson kan få speltid, resten av våra egna plus några U-19 killar kan nu söka sig till andra klubbar.
    Trodde nog vi skulle ge dom chansen men nu värvas det friskt.

    Svara

    • 27 mars, 2014 @ 22:27 Felix Jonsson

      Visst är drömmen att ha ett a-lag helt och hållet bestående av egna produkter men i nuläget är det inte speciellt många spelare från egna leden som jag tycker borde haft en startplats som inte får det. Ska vi gå upp direkt, vilket känns oerhört viktigt för klubbens framtid, måste spets värvas in.

      Vilka spelare tycker du ställs åt sidan i onödan?

    • 27 mars, 2014 @ 22:41 Richard

      Personligen tycker jag att de tre senaste känns lite onödiga. Ok spelare men tyckte vi hade en trupp som räckte gott för div 1. Kanske vore bättre att hålla lite i plånboken, har ju en tendens att vara tom i slutet av året. Den senaste verkar ju iofs vara grattis, det är ju positivt.

    • 27 mars, 2014 @ 23:22 Richard

      Gratis, skall det vara :)

    • 28 mars, 2014 @ 20:08 NT

      Har ÖIS någon U 19-trupp kvar att tala om? Alla killarna har väl stuckit sedan det uppdagades hur U 19-truppen (miss-)skötts. Inte kul för de uppflyttade att i bästa fall spela från bänken. Bäst för karriären är att söka sig till en klubb där de får speltid. Spelar ingen roll om det är div. 2 eller 3 – bra spelare upptäcks och får sin rättmätiga division förr eller senare. Bara löjligt att i förtid flytta upp omogna spelare med begränsad talang till A-truppen. Alla förlorar på det.

  7. 29 mars, 2014 @ 01:01 Mike

    30 000 kostade de pubertala knallskotten aj aj aj :-(
    http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2325676-ois-botfalls-efter-knallskotten-mot-mjallby

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se