Imorgon spelar ÖIS, och då är det fest.

En vinter har gått, en vår har börjat. Jag har flyttat till London och återvänt. Men nu ska äntligen allt bli som vanligt igen.

Premiär mot Skövde AIK är inget nytt. Så inte heller Valhalla IP. Så inte heller de förmodade ljumma vårvädret. Allt ser med andra ord ut som det brukar. Det är verkligen inte något gott tecken.

2007 var senast ÖIS vann en premiär. Den säsongen blev ett magplask. Både 2012 och 2008 då ÖIS vann sina serier slutade premiären med ett kryss. 2-2 mot Skövde AIK respektive 0-0 mot Limhamn Bunkeflo. Kanske är det ett oavgjort resultat vi ska hoppas på?

Nej. I årets premiär mer än någonsin är laget i behov av en vinst. Att studsa tillbaka upp direkt efter en degradering är bland det svåraste en fotbollsklubb kan göra. Att efter en säsong av motgångar vända allt till att bli en segermaskin är oerhört svårt. Det är som allt annat i den besynnerliga sporten fotboll en fråga om psykologi och det nuförtiden så vanvettigt populära uttrycket momentum. För att laget ska får tillbaka sitt momentum efter förra säsongen hade en seger med 5-0 varit en perfekt start.

Välbefolkat i solen

Det soliga söndagsvädret bjöd in till en ovanligt trevlig eftermiddag på Valhallas östra ståplatsläktare. Ett tjugotal personer hade letat sig innanför grindarna på Valhalla IP för att bevittna träningen. Hur många som var där för att ÖIS tränade kontra hur många som bara råkade bli kvar emellan två matcher i den pågående ungdomsturneringen Future Cup förtäljer inte historien.

Även på planen var det välbefolkat. Förutom Faramarz Gosheh och David Leinar fanns samtliga spelare nere på gräset. Oskar Wallén spenderade tiden tillsammans med Josefin Hultgren en av tre i fysteamet som just nu jobbar runt laget. Lättare jogging stod på schemat och eftersom att det är precis lika roligt som det låter lämnar vi Oskar och Josefin där för att gå vidare.

En bit bort höll nämligen Marcus Lantz, Sören Börjesson och Roger Nordstrand (fysio nummer två) i uppvärmningen för resten av  laget. En uppvärmning från vilken vi kan konstatera att André Nilsson är helt återställd från skadan han ådrog sig i matchen mot BK Forward. I fredags deltog han enbart i övningar utan närkontakt men under söndagens träning fanns inte längre några hinder. Om han spelar från start imorgon är dock oklart. En spelare som inte tränat för fullt veckan innan match brukar sällan starta. Det är en regel som gällt i sällskapet i några säsonger nu.

Utöver André Nilsson är det alltså inga spelare som har några ursäkter för att inte starta i premiären. Med detta kan vi också konstatera att det är ett ytterst slagkraftigt lag man kan ställa på benen i premiären. hela vägen ifrån målvakt till anfall.

Få öppna platser

I stora drag är startelvan redan spikad. Även om Johan Hagman under söndagens träning visade upp en avsevärt mycket bättre dagsform än sin konkurrent om platsen Fredrik Andersson så borde Fredrik ändå vara förstavalet under morgondagen. Johan Hagman har reflexer som överglänser Fredrik och på linjen är han väldigt bra. Däremot har han inte det spelet i luftrummet som Fredrik Andersson besitter. Det faller förmodligen avgörandet i nuläget men i framtiden är det inte omöjligt att Johan Hagman tar upp kampen på allvar beroende på hur motståndarlagen spelar.

I David Leinars frånvaro känns backlinjen lika given som Jakob Lindströms förmodade gula kort kring kvart över sex imorgon kväll. Jacob Ericsson gick förra året ifrån att vara lagets mest underpreseterande spelare till den mest intressanta. Som ytterback har han utvecklats i en rasande fart och numera besitter han dessutom en inläggsfot som håller bra klass.

Detsamma gäller Robin Ingvarsson som offensivt i nuläget ser ut som en uppgradering jämfört med Christofer Bengtsson. Defensivt har han dock fortfarande mycket att bevisa.

Hannes Sahlin och Adam Rosén kommer spela ihop i mittförsvaret. Frågor på det? Tänkte väl det.

Längre fram i banan är det inte heller några större tveksamheter. Under dagens träning användes Meriton Qoraj, Johan Hedman, Andreas Östling och Jakob Lindström som innermittfältare medan André Nilsson spelades på en kant. Ett tydligt tecken på att Johan Hedman nu ses som innermittfältare i första hand. Imorgon har dock Marcus Lantz sitt innermittfält klart för sig. Jakob Lindström och Andreas Östling flyttar ingen på i nuläget.

På kanterna lär Sebastian Ohlsson och Daniel Paulson ta varsin plats med tanke på André Nilssons skadebekymmer och Sebastian Ohlssons magnifika inhopp mot BK Forward. Då spelar det ingen roll att Robin Kacaniklic under dagens träning sköt för att döda.

Längst fram lär Stellan Carlsson och George Mourad hålla hus. Konkurrensen om de två platserna längst fram är i nuläget inte speciellt hård. Även om Henrik Carlsson imponerade i boxen under dagens pass så är han än så länge trea i näringskedjan.

Det ger följande startelva:

Fredrik Andersson 

Robin Ingvarsson – Hannes Sahlin – Adam Rosén – Jacob Ericsson

Daniel Paulson – Jakob Lindström – Andreas Östling – Sebastian Ohlsson

George Mourad – Stellan Carlsson

Visst ser det lockande ut. Imorgon smäller det. Nu åker vi!


'Imorgon spelar ÖIS, och då är det fest.' have 9 comments

  1. 20 april, 2014 @ 19:41 Mackarinho

    Var nere och kollade till läget i Solen. Fantastiskt eftermiddag. Hur som helst, tycker verkligen att Johan Hedman briljerar med sin intelligens och slår passningar som luckrar upp försvar. Det är bra, sånt vill vi ha.

    Tycker även att Östling glänser så jag hade gärna velat se Östling som defensiv och Hedman som offensiv. Då tror jag att det kan gå vägen för det finns en sak som gäller och det är att ÖSA in mål.

    Svara

    • 20 april, 2014 @ 20:25 Sektion LM

      Håller med! Bland alla fotbollsarbetande träben i svensk fotboll är det grymt viktigt med tänkande spelare som Hedman.

    • 21 april, 2014 @ 17:59 voldemort

      Sen gäller det ju inte att tänka så länge att man tappar bollen…

    • 20 april, 2014 @ 22:07 öisarn1

      gött att det blir startelvan som varit klar senaste månaderna

      inget kladd med dagsform och så:)

  2. 20 april, 2014 @ 19:47 Filip P

    Gud vad jag har saknat dessa inför match-rapporter. Så ruggigt taggad inför premiären! Förhoppningsvis får vi en bättre start än vad vi är vana vid. Nu kör vi!

    Svara

  3. 20 april, 2014 @ 22:41 DJ-CJ

    Oj oj oj.. nu är det inte lång tid kvar! Hoppas på mycket publik och samba!!

    Svara

  4. 21 april, 2014 @ 11:56 RB

    Klarar vi en förlust menntalt? Undrar bara. Oavgjort blir surt också.

    Svara

  5. 21 april, 2014 @ 13:04 Rude Boy

    Vi vinner 3-0 på ett glädjefyllt sprudlande Valhalla. 2916 åskådare.

    Svara

  6. 21 april, 2014 @ 13:22 Slicen

    Gillar Fredrik, tycker att han är riktigt bra och med tiden och en smula rutin kommer han att bli ännu bättre. Dock har du helt fel, Felix, om hans kvaliteter i luftrummet – för att vara så lång så är han förvånansvärt dålig i luften! Till exempel vid matchen mot Häcken tappade han bollen vid hörna, vilket ledde till deras 1-0-mål.
    Förmodligen kommer han själv att rädda en och annan poäng åt oss i år genom att han är bra på frilägen. Å andra sidan kommer han kanske att kosta oss en del genom sitt fumlande i luften. Så ju färre hörnor Öis släpper till desto lugnare kommer jag att känna mig. Likaså hoppas jag han håller sig lite närmare egen mållinje så kanske vi slipper några av de där långskotten som satt förra året och nu senast i träningsmatchen mot Lärje/Angered. Hörnor och långskott är hans akilleshälar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se