Knäskadan värre än befarat för George Mourad och lite annat elände

Under torsdagen kom beskedet från George Mourads magnetröntgen. Pressmeddelandet som följande:

George Mourad som skadades i första seriematchen mot Skövde AIK ådrog sig en hjärnskakning, som efter undersökning och observation visat sig vara godartad.

Samtidigt ådrog sig George i fallet en allvarlig skada i höger knä med bristning i inre sidoledbandet och bakre korsband som verifierats kliniskt och av undersökning med magnetkamera.

George kommer inte att opereras utan behandlas med stabiliserande bandage och sjukgymnastik under 10-12 veckor. Läkningen kommer att följas upp och vid behov ändras.

Vi hoppas att rehabiliteringar går som planerat så vi snabbast möjligt får tillbaka vår kapten i laget.

Med andra ord får laget klara sig utan sin lagkapten under våren. Dock är Oskar Wallén på bättringsvägen men har likt tidigare i karriären problem med ryggen som försenar gräspremiären för hans del en aning.

Vem som ersätter George initialt är oklart. Det snabba svaret är Henrik Carlsson. Tyvärr är han aningen lik Stellan Carlsson och på pappret är troligtvis Johan Hedman ett bättre alternativ med sina fina fötter. Kanske får vi se en omställning till 4-5-1 med Hedman som den offensiva innermittfältaren. Det får framtiden utvisa.

Skadorna hopar sig. Under dagens träning fattades följande spelare: Carl Hawunger, George Mourad, Oskar Wallén, David Leinar, Andreas Östling, André Nilsson, Faramarz Gosheh och Robin Kacaniklic.

I Carl Hawungers fall handlar det enligt vad vi erfar om ett så kallat hopparknä, ingen långvarig skada men ändå en källa till irritation. David Leinars knä fick sig en smäll i matchen mot Ljungskile och det ena ledbandet har fått sig en smäll. Idag kunde han dock delta med boll och rehabtiden nu ska inte vara allt för lång.

Andreas Östling meddelar att han kan delta i matchen mot Halmia på lördag.

Vem sa något om att livet med ett fotbollslag inte var spännande och fyllt av överraskningar?


'Knäskadan värre än befarat för George Mourad och lite annat elände' have 11 comments

  1. 24 april, 2014 @ 20:51 MCJ

    Även om Leinar är statisk känns han för mig som det bästa alternativet för att understödja Stellan på topp. Han kan låsa fast bollen, vinna i luftrummet och möjliggöra målchanser på inlägg och fasta. Dock långsökt med denna lösning. Franz, Sebastian Ohlsson mer troligt. Henrik Carlsson är inte bra nog i mina ögon, alltför allround och i avsaknad av spetsegenskaper,

    Svara

    • 25 april, 2014 @ 00:04 KG

      Håller med! Vi behöver en rutinerad, tung och trygg mer än medellång spelare långt fram och i mitten. Må våra lirare kämpa med hjärta och enorm vilja framöver för det behöver vi!!!

      Må även bäste George repa sig snart men också klokt så att han inte åker på ännu värre skit på grund av stress att alls vara med. ÖIS finns minst tusen år till så det blir tid för bragd och stordåd när tiden är mogen, för var och en.

      Heja Öis

  2. 24 april, 2014 @ 21:04 Gabriel

    4-5-1?

    Svara

  3. 24 april, 2014 @ 22:41 Anonym

    4-4-1-1 med Hedman som släpande kan vara ett alternativ. Lite så man avslutade matchen i måndags.

    Svara

    • 24 april, 2014 @ 22:42 DJ-CJ

      Inte min avsikt att vara anonym i inlägget ovan.

    • 25 april, 2014 @ 10:21 Lelle

      +1

  4. 25 april, 2014 @ 00:34 Zorich

    Jag håller nog på ”Frasse”. Ser han som ett klart bättre alternativ än Leinar på topp. Leinars styrka är i luftrummet, inte på backen, inte offensivt i alla fall.

    Tråkigt med Mourads skada. Förhoppningsvis kan laget ladda om och hitta någon som kompletterar Stellan.

    Krya på dig George! Du är saknad…

    Z

    Svara

  5. 25 april, 2014 @ 11:17 Daniel_M

    Tycker nog Henke skall fortsätta ett tag till, kolla glöden när han startat sina löpningar, ser den bara hos Paulson om man skall jämföra :)

    Henke skapade och satte sig själv i ett antal lägen senast, endast domaren och aningens lite otur hindrade honom från att finnas med i målprotokollet, och med det hade han ist hyllats för att ifrågasättas.

    Oavsett vem som startar på lördag så skall vi stötta dem tills domaren blåser efter +90 minuter.

    Kämpa rödblått!

    Svara

  6. 25 april, 2014 @ 11:23 Olle

    Zorich har du ens sett frasse spela? In med Henke.

    Svara

  7. 25 april, 2014 @ 11:32 Stig

    Om Henke får chansen kommer han att ta den och som Daniel_M säger så hade han varit kung om han inte fått sitt mål bortdömt. Han behöver bara lite matcher i benen så kommer han att leverera om han får passen från medspelare. Tråkigt med George

    Svara

  8. 25 april, 2014 @ 20:20 Marty

    Tråkigt att det blev som det blev. Jag tycker dom skall operera direkt, om tolv veckor kommer George vara hopplöst ur form, kommer ta en evighet innan det liknar något igen så denna säsong är troligtvis helt rökt.
    Men jag hoppas ju självklart att jag har fel!

    Krya på dig George!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se