Spelarbetyg: Örgryte IS-Skövde AIK 1-0

Premiär. Konsensus råder om att det var en fullt godkänd start. Här kommer betygen som denna vecka är satta av Jonathan Larsson, Felix Jonsson och Jesper Aneröd:

Fredrik Andersson 4 (Samtliga 4)

Det är alltid svårt att betygsätta målvakter i matcher där de inte har speciellt mycket att göra. Fredrik var dock stabil i allt han gjorde i premiären och när läget väl dök upp var han där och gjorde allt rätt. Visade dessutom upp ett imponerande spel i luftrummet.

Robin Ingvarsson  3,66 (Jonathan och Felix 4, Jesper 3)

På ÖIS högerkant hände det ingenting farligt i de defensiva delarna. Ingvarsson skötte sig utmärkt i det avseendet. Tog sig fram på sin kant och hotade offensivt flertalet gånger dessutom. Felix vill dessutom lyfta hans styrka på små ytor. En styrka som troligtvis går att härleda till hans bakgrund inom futsal.

Adam Rosén  3,66 (Jonathan och Felix 4, Jesper 3)

Släppte inte igenom någonting överhuvudtaget. Är fullständigt dominant i luftrummet.

Hannes Sahlin 3 (Samtliga 3)

Stark trea. Slog ett antal väldigt härliga krosspassningar till ÖIS kantspelare. Stod för ett grovt misstag i första som kunde lett till ett Skövde-mål. Annars stabil rakt igenom.

Jacob Ericsson  3 (Samtliga 3)

Slipas samarbetet en aning med Daniel Paulson blir vänsterkanten i ÖIS oerhört läcker att skåda framöver. Springer som alltid outtröttligt upp och ner längs kanten, fick dock inte till det riktigt i de avgörande momenten offensivt. Bra defensivt bortsett från en miss i första halvlek.

Sebastian Ohlsson 2,33 (Jesper 3, Felix och Jonathan 2

Godkänd. Var dock lite väl osynlig i för att nå upp till ett ”bra”. Inledde starkt, men mattades ganska snabbt av.

Andreas Östling 3,66 (Felix och Jonathan 4, Jesper 3)

Utsedd till matchens lirare av matchsponsorn. Många benägna att hålla med. Får inta den defensiva rollen som ofta tidigare varit vigd åt Jakob Lindström. Felix gläds åt att Andreas på ett framgångsrikt sätt vänder uppåt i banan och snabbare än Jakob hamnar rättvänd. Vinner dessutom ofta boll i rätt lägen.

Jakob Lindström 3,33 (Jonathan 4, Jesper och Felix 3)

Åh, vad härligt att se grabbarna på mitten göra en sådan fin match. Samarbetet känns jättebra. De turas om med att ligga offensivt/defensivt även om Jakob oftast är den som fyller på framåt. Felix tycker att Jakob kan ta ännu mer initiativ offensivt men vill ändå påpeka att han sköter defensiven på ett alldeles ypperligt vis.

Daniel Paulson 2,66 (Jesper och Jonathan 3, Felix 2)

Står som vanligt för en stor del av ÖIS offensiv, vill mycket och tar mycket initiativ. Hans fint i första halvlek där han släpper bollen mellan benen på sig själv istället för att ta emot den är ren och skär klass. Skövde-försvararen blev FULLSTÄNDIGT bortgjord. Som tidigare sagt – slipa på inlägg, avslut och samarbetet med Ericsson så blir detta kanon.

Felix har dock lite svårt att släppa att det blev lite väl många passningar till fel adress för att han ska sätta ett högre betyg på Paulson än Ohlsson.

George Mourad  3 (Samtliga 3)

En assist under sin korta tid på plan ger honom detta betyg. Det kan bli en jobbig månad vi får klara oss utan honom.

Stellan Carlsson 3,66 (Jonathan och Jesper 4, Felix 3)

Det känns som att vi redan sagt det 100 gånger, och kommer förmodligen säga det lika många gånger till innan säsongen är slut. Stellan är en måltjuv med stort M, och där har vi egentligen en presentation av hela hans spel. Men det räcker bannemej. För en måltjuv är det svåraste och viktigaste att hitta. Jonathan garanterar att Stellan gör minst 13-14 mål i år.

Felix anser att missen i andra halvlek drar ned betyget då han som sagt är värvad som en målskytt.

Ersättare

Henrik Carlsson  3 (Samtliga 3)

Gjorde ett mål som skulle ha godkänts. Får bara Henrik igång målskyttet kommer det lossna. Han har det i sig någonstans, och han visade upp en glimt av det idag. Ta chansen nu Henke!

Kacaniklic  1  (Samtliga 1)

Det går lite för långsamt. Vi hoppas på att det är en formsvacka.

Johan Hedman

Spelade för kort tid för att betygsättas.


'Spelarbetyg: Örgryte IS-Skövde AIK 1-0' have 8 comments

  1. 22 april, 2014 @ 11:11 Mattias

    Va skönt att ni inte klankar på Lindström. Som många andra inne på SF forumet. Stabil insats, med inspel av nerver. 3 poäng är huvudsaken.

    Svara

  2. 23 april, 2014 @ 07:53 Oisaren

    Precis som ni säger, Henrik Carlsson har det i sig..

    Jag tror han kommer bli livsfarlig om han får igång sitt målskytte och inte går med en måltorka..

    Svara

  3. 23 april, 2014 @ 16:21 Rickard

    Vad är det ni ser i Henrik Carlsson egentligen som gör att han får ett så fantastiskt betyg som en trea? Jag är genuint nyfiken!

    Jag har aldrig sett honom göra någon nytta, och mot Skövde bränner han inte bara en sylvass situation som borde resulterat i ett mål, utan förvärrar dessutom situationen genom att ligga kvar och lipa över missen istället för att arbeta hemåt när motståndarna trycker på för att kvittera.

    Sebastian Ohlssons trea är också en gåta för mig. Han tappar boll konstant och efter ett tag fick t o m Lantz skälla på honom för att han skapar livsfarliga lägen åt motståndarna genom sin vårdslöshet.

    Daniel Paulson däremot. Den killen har potential och ska bli intressant att se hur han kan utvecklas under säsongen.

    Svara

    • 23 april, 2014 @ 21:51 Kalle H

      Undrar hur du ser på fotboll. Klar trea både till Henke och Sebbe enligt mig. Men jag blev väldigt besviken på Paulsson mot Skövde. Han får en tvåa av mig. Premiärnerver?
      Paulsson tillsammans med Andre Nilsson har ju varit dem positivaste överraskningarna i träningsmatcherna.

    • 24 april, 2014 @ 11:02 Mattias

      Håller helt klart med Kalle. Henke rev och slet han saknade dock kyla framför målet, men det kommer släppa det med. Paulson har varit grym på försäsongen men fick inte gjort något vettigt under Skövde matchen. Förhoppningsvis premiärnerver så en 2 där är inte helt obefogat.

    • 24 april, 2014 @ 11:13 Rickard

      @Kalle H: Tyckte jag förklarade rätt väl exakt Hur jag ser på saken. Jag såg inte mycket till motivering från din sida, mer ”jag är besviken på Paulsson, men tänker inte säga varför”.

      @Mattias: Okej, Henke rev och slet stundtals, men sedan ligger han kvar och lipar i en halvminut över en chans han borde satt när matchen lider mot sitt slut och vi riskerar att tappa två pinnar när Skövde pressar på. Hur är det ”riva och slita”? Det är helt jävla hjärtlöst om du frågar mig. Folk gnäller på Kacanicilic när han dräller med bollen och bjuder motståndarna på gratismöjlighet (and rightfully so!), men sedan är det knäpptyst när Sebastian Ohlsson ger bort bollen gratis för 20:e gången trots att Lantz till och med får ryta till.
      Jag har aldrig förstått varför vissa spelare ska favoriseras och behandlas som curlingbarn, medan andra döms ut omedelbart för liknande saker.

    • 24 april, 2014 @ 19:24 Kalle H

      Jag tycker att Sebbe jobbade bra i den här matchen. Defensiven har väl inte varit hans starkaste sida men har förbättrats. Något curlingbarn är han verkligen inte för mig.Ingen startspelare i nuläget om Andre Nilsson är tillbaks. Men kan kanske bli för han har många offensiva kvaliteer. Angående Henke hoppas jag att han får chansen att spela och utvecklas. Det var ju lite dåligt med matcher för honom förra året. Gällde tyvärr flera bland annat Oscar Wallen. Kommer också ihåg hur det klagades på Marcus Allbäck i samma ålder.

    • 26 april, 2014 @ 12:26 Rickard

      Okej, tack för svaret och motiveringarna. Jag har tyvärr lite svårt för Sebbe för jag tycker att han tappar alldeles för mycket boll för ofta, och går in halvhjärtat i duellerna för att han är för rädd om fötterna eller något.

      Jag hoppas Henke har den potentialen alla målar upp. Har bara sett honom förra säsongen, samt föregående match mot Skövde. Finns vissa tendenser jag inte är överförtjust i, men det betyder inte att han inte kan utvecklas till en bra spelare. Hoppas på det bästa.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se