Debut i Serie A för Olausson

Joakim Olausson under en träning med landslaget. Foto: Örgryte Fotboll

Under söndagen spelades den sista omgången av 2013-2014 års upplaga av Serie A. På Sicilien möttes Atalanta och Catania. En match som för den neutrale åskådaren troligtvis var ganska oitressant. Men med svenska fotbollsögon i allmänhet och ÖIS-ögon i synnerhet var matchen högintressant.

För första gången sedan självaste Marcus Allbäck gjorde 16 matcher för Bari säsongen 97-98 entrade en spelare med ett förflutet i ÖIS en plan i Italiens högstaliga. Efter 65 minuter gick Luca Cigarini av planen till förmån för 19 åringen från Nol. Det blev därmed en halvtimma på planen. En halvtimma då ungtuppen enligt rapporter skötte sig ypperligt och var med i uppbyggnaden till Atalantas kvitteringsmål i den 80:e minuten. Ett mål som tyvärr bara var av akademisk betydelse då Catania i matchens absoluta slutskede fick en straff som man gjorde mål på och kunde vinna matchen med 2-1.

För Joakim Olausson är det dock inget att gråta några djupare floder för då hans Atalanta slutade på säker mark i tabellen och spelar vidare i Serie A även nästa säsong. Något som Catania inte gör.

– Vi får se till sommaren, men jag hoppas såklart på en plats i a-truppen och startelvan. Jag känner att jag är redo att ta nästa steg och kommer att göra allt för att uppfylla mina mål och hjälpa laget. Klubben har nämnt att vi ska förnya kontraktet inom en snar framtid, vilket är positivt, säger Joakim till hemsidan SoloCalcio.se på frågan om hur planerna ser ut inför nästa säsong.

Vi lär alltså få fler chanser att se Olausson som lämnade sällskapet under sommaren 2011 för en summa som aldrig blev officiell men som enligt uppgift låg runt 300 000 kronor. Pengar som då var livsviktiga för klubbens fortlevnad.