Lotten föll på Lindome GIF

Svenska Cupens första omgång för ÖIS del är lottad. Lindome GIF står för motståndet.

Trots att ÖIS inte ingick ibland de lag som ursprungligen lottades in i Svenska Cupens första omgång löstes detta fortare än kvickt när misstaget kom till allmän kännedom. På IK Virgos bekostnad fick ÖIS en plats och motståndet är nu alltså klart. Det blir en kort resa för supportrarna men kanske inte en lika enkel resa för spelarna som vill vidare till nästa omgång.

Lindome GIF huserar för närvarande på Division 2 Västra Götalands nedre halva men har sannerligen potential att klättra. I laget återfinns en hel del gamla ÖIS-bekantingar. I backlinjen hittar vi Emma Greens bror Erik Green som för några säsonger sedan provtränade med ÖIS, på mittfältet hittar vi både Simon Chekroun och Christian Lindström som båda har flera års rödblå erfarenhet. Den sistnämnde var för er som glömt i stort sett ordinarie under superettasäsongen 2007 och användes flitigt även säsongen efter det när klubben gick upp i allsvenskan. Väl där blev det 12 matcher och ett mål i den förlösande första poängmatchen för året mot Brommapojkarna.

Simon Chekroun gjorde 12 matcher för sällskapet under den allsvenska säsongen 2006 men förde efter det en alltmer tynande tillvaro i sällskapet och lämnade efter säsongen 2008 klubben just Lindome GIF för att sedemera hamna i Qviding FIF där han kom att spela superettafotboll säsongen 2011 när laget fick sin plats i superettan efter ÖFABs konkurs.

I laget finns även Emilio Rossi som provtränade med ÖIS inför säsongen 2012. Mikael Alfredson och Stefan Runeman har båda ett förflutet i ÖIS ungdomsled och på kansliet sitter Johan Nexborn före detta rödblå ungdomsspelare och bror till Erik Nexborn som förra året arbetade som sjukgymnast för A-laget. Klubben styrdes dessutom länge av mannen som på flera sätt räddade ÖIS ur den avgrundsdjupa ekonomiska kris man satt i efter konkursen, Mats Janson.

Matchen mot Lindome GIF kommer att spelas på Lindevi senast den 6:e augusti. Datum spikas troligtvis inom de närmsta veckorna.


'Lotten föll på Lindome GIF' have 9 comments

  1. 15 maj, 2014 @ 15:01 Cye

    Är det inte Lindome som har ngn supportergruppering som heter Fula Gubbar, eller liknande, som består av husvagnstrash?

    Svara

    • 15 maj, 2014 @ 15:14 Sofia

      Fula gubbar heter ”supportrarna” ja.

      /fd lindomebo

  2. 15 maj, 2014 @ 15:54 Gabriel

    Vilken härlig match!
    Blir super!

    Svara

  3. 15 maj, 2014 @ 16:53 Gabriel

    Är det Lindevi som ligger alldeles intill Mölndals GK?

    Svara

    • 18 maj, 2014 @ 18:23 Sofia

      Stämmer bra det.

  4. 16 maj, 2014 @ 02:51 Anders Dahlby

    Ayarna är ledig, är han något för ÖIS?

    Svara

  5. 16 maj, 2014 @ 15:10 steffe_öis

    tror tyvärr han är för dyr, men har ett halvår utan spel gjort att han prioriterar spel o kan gå ner en hel del i lön så kanske.

    Svara

  6. 30 september, 2014 @ 20:47 Danelle

    Actually no matter if someone doesn’t know then its up to
    other users that they will help, so here it takes place.

    Svara

    • 30 september, 2014 @ 21:48 McDonut

      Never take no for an answer. If Lantz says no – f*ck it! I’m gonna play. Dad’s got contacts.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se