Missad cupanmälan? Osannolikt nog – ja

Trots övertidssegern igår så var det inte bara positiva ÖIS-nyheter som svävade omkring diverse sajter. Ni vet säkert alla vid det här laget vad för icke-positiva nyheter jag pratar om. ÖIS har alltså missat att anmäla sig till Svenska Cupen detta året. När jag skriver denna meningen känns det märkligt, för sånt här händer väl inte? Tydligen gör det dock det.

Där man läst om att ÖIS missat att anmäla sig till denna cup så nämns det ibland i förbifarten att ÖIS inte är det enda laget som verkar ha missat just detta. Det stämmer. Även Trelleborg, Oddevold, Brage, Nyköping och Dalkurd ser ut att ha gjort exakt samma ödesdigra misstag. Hur detta kan ske kan man verkligen fråga sig, har alla dessa klubbar tabbat sig eller har förbundet missat att informera dessa klubbar det som behövde informeras. Om vi isolerar händelsen till ÖIS, så skulle det varken förvåna mig om ÖIS tabbat sig eller om förbundet gjort detsamma.

Vem det än är som ska ha den största skulden för detta så måste ÖIS få en känga. Att missa att anmäla sig till den enda cup man deltar i under ett år är inget annat än uselt. Att sedan fem andra klubbar verkar ha gjort samma sak får ju en att tänka i banorna att förbundet måste ha något med det hela att göra. Kent Carlzon indikerar detsamma i en intervju till GP där han säger att ÖIS inte fått någon information om att man skulle anmält sig till cupen, han säger också: ”..sedan kanske man borde känt till det ändå”. Ja, det känns i min värld rimligt att man skall ha koll på en sådan sak.

Vad innebär det här då? Det känns ju YTTERST osannolikt att vi på något sätt kommer att få delta i cupen trots detta. Vilket känns för jävligt om jag skall vara ärlig. Först och främst för att det är en titel man har chans att vinna, chans att få spela ute i Europa (ni vet alla hur nära det trots allt var för ett år sedan att just detta hände). För det andra så är det extra tävlingsmatcher, både under sommaren/hösten och under försäsongen, vilket är roligare både för spelare och oss supportrar. För det tredje är cupen en möjlighet att i tävlingsmatcher få möta lag man till vardags inte möter, exempelvis, ja, ni vet, det blåvitrandiga laget.

För att summera. Att sådant här händer överhuvudtaget är ofattbart. ÖIS har gjort en tabbe, men kanske ligger skulden större hos förbundet. Tiden får utvisa. Hur som helst känns det helt värdelöst att inte ha chansen till ett cupäventyr likt 2013.

En dag som denna måste man ändå avsluta med något positivt för att inte sänka stämningen fullständigt, så vi återanvänder frasen från 2012 som jag gillar. Väldigt mycket.

Obesegrade serieledare!


'Missad cupanmälan? Osannolikt nog – ja' have 15 comments

  1. 7 maj, 2014 @ 14:53 Gabriel

    Spännande.

    Svara

  2. 7 maj, 2014 @ 21:44 Anonym

    Största skämtet.

    Svara

  3. 8 maj, 2014 @ 05:57 Malte

    Jag hoppas verkligen att det är någon/några som ställs till svars för detta!! Det är absolut inte ok

    Antar att det är Carlzon som är ytterst ansvarig och i så fall har han först slarvat bort en kvarts miljon på Lundgren och sedan någon miljon på svenska cupen? Hur har han tänkt att dra i. Dessa pengar till nästa år? Hur kommer den budget att se ut?

    Svara

    • 8 maj, 2014 @ 07:19 P

      Miljon på cupen? Hur ränkar du då? Vad händer om vi åker ut i andra omgången mot ett superettanlag? Tror knappast att årets spel gav något miljon. Var kommer dom pengarna från? Så mycket folk var det inte mot Sandviken. Tror inte detta kostar något ekonomiskt.

    • 8 maj, 2014 @ 09:01 Mackarinho

      Som i vilket skralt företag som helst så måste man hugga på varenda intäkt som kan tänkas finnas.

      Lika illa som att vi fick pynta 30 lök för pyro, lika illa är det att vi går miste om… ja, vad kan det röra sig om… Men räkna två matcher med 500 pers där entré är 100 så blir det 100 lök som försvinner. Plus eventuell försäljning.

      Man måste hugga på allt. Överlevnad som vilket företag som helst.

    • 8 maj, 2014 @ 09:24 NHP

      Är det inte värre att gå miste om dina hypotetiska 100 lök än 30? Typ tre gånger värre. Jag tänker dessutom utifrån perspektivet ”dra skam över klubben” att detta är ljusår värre. Vad tror du skrämmer iväg sponsorer mest, att det bränns eller att vi har en styrelse som både är ekonomiskt inkompetent men även inte kan komma ihåg att anmäla oss till en större tävling? Att ge pengar till vår nuvarande styrelse kan nog kännas lite som pengar i sjön, är jag rädd.

    • 8 maj, 2014 @ 09:33 Mackarinho

      Absolut. 100 > 30. Så definitivt värre. Poängen är att man måste skrapa och spara överallt så mycket det bara går.

      Det hela blir ju rätt komiskt med tanke på ”dra skam över klubben”-brevet för ett tag sedan.

      Men det jag tror skrämmer bort sponsorer är 1) För dålig marknadsföring och affärsmöjligheter för sponsorerna, 2) för dålig fotboll och 3) för lite folk och uppmärksamhet i media som gör att sponsorerna inte når ut till tillräckligt många. För lite folk = För dålig fotboll = Inga sponsorer.

    • 8 maj, 2014 @ 17:02 P

      Det säger jag absolut inget om, men att säga att vi förlorade en miljon är ju löjligt. I år hade vi säkert tjänat mer på att spela träningsmatcher mot ”rätt” lag.

    • 8 maj, 2014 @ 17:03 P

      Och nu verkar det ju som vi får vara med i cupen så nu är det en icke-fråga.

    • 8 maj, 2014 @ 17:15 Malte

      Det absolut ingen icke fråga. Någon måste börja ta ansvar och ta tag i hur denna förening sköts. Vi kan inte se slapphänt på sådana här missar. Denna gången hade vi tur men hur blir det nästa gång?

  4. 8 maj, 2014 @ 12:43 JD

    Att alltid slå ifrån sig och skylla på någon annan eller omständigheterna bygger inget förtroende. Erkänn ditt eget misstag och lägg fokus på att undvika det i framtiden. Just nu verkar vare sig sportchef eller fotbollsstyrelse känna något minsta ansvar för något som går emot Öis. Märkligt. Trodde de både hade och kände ansvar för mot- och medgångar.

    Svara

  5. 8 maj, 2014 @ 15:40 Sektion LM

    För medgångar är det vanligtvis inga problem att känna ansvar… ;)

    Svara

  6. 8 maj, 2014 @ 16:30 Gabriel

    Nu ska vi tydligen fått en plats ändå! Hoppas det inte drabbar något mindre lag som tas bort bara…

    Svara

  7. 13 maj, 2014 @ 12:19 Jens Z

    Jag undrar vad som hände med den information som skulle publiceras ”inom kort” angående bakgrundsproblematiseringen kring Svenska Cupen-fadäsen.

    Jag hade gärna läst en förklaring.

    Svara

    • 13 maj, 2014 @ 13:34 Gabriel

      Det är du inte ensam om…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se