Skadedrabbat inför resan till Motala

Fredrik och Hagman

Motala AIF på bortaplan. Ingen match som skrämde livet ur gemene ÖIS:are för några år sedan. 2014 lever vi dock i the bizarro world. Helt plötsligt ger tanken av David Leinars gamla hemvist mig kalla kårar. Morgondagen kan bli jobbig på riktigt.

Den svartvita klubben inledde säsongen med att knäppa ex-allsvenska Trelleborgs FF på näsan och vinna premiären med 3-2. Detta följdes upp med förlust mot IK Oddevold, en övertygande vinst mot Lunds BK och en mållös match mot Skövde AIK. Laget är likt Kristianstad oberäkneligt och har blandat friskt i inledningen av säsongen. Ser man till tabellplacering är Motala AIF det tuffaste motståndet hittills i serien. Laget parkerar sig på en fjärdeplats i serien. Tre poäng bakom ÖIS och Oddevold som båda i nuläget ligger på tio poäng.

Motala har likt många av de mindre lagen i serien en spelstil som bygger på rörlighet och ett snabbt passningsspel. Likt Qviding och likt Skövde AIK går det gör man det också med ganska skiftande kvalité. Något som speglas i resultaten.

Siffrorna visar dock att man är oerhört beroende av sin anfallare Ibrahim Alushaj. Angeredssonen som för två år sedan provspelade med sällskapet har gjort sex av lagets hittills sju gjorda mål. Den rörlige anfallaren har imponerat med sin giftighet framför mål men gjorde inget mål i lagets förra match och är med största säkerhet noga scoutad av ledarstaben kring ÖIS.

Skadebekymmer

Skadorna fortsätter hopa sig kring laget och förutom George Mourad och Oskar Wallén som är långtidsskadade saknas även Hannes Sahlin ytterligare några veckor samt Adam Rosén som utgick i matchen mot Kristianstad med en skada i låret. Kent Carlzon trodde inte då att skadan skulle hindra mittbacksbjässen från spel i lördagens bortamatch men att döma av fredagens träning blir så fallet. Under dagens träning skadades också Meriton Qoraj sin fot. Det var i början av det avslutande tvåmålsspelet som ynglingen fick en smäll och tvingades tillbringa resten av träningspasset i ryggläge med foten inlindad i gasbinda.

Glädjande dock att Robin Kacaniklic som varit borta en tid nu är tillbaka i träning och ser ut att ta en plats i truppen till morgondagens match. Hans skadebekymmer är fortfarande aningen oroande. Skulle han dock få några matcher på sig att komma i matchform borde han ganska snart vara med och kämpa om en startplats.

Adam Rosén deltog inte under träningspasset på Valhalla och detta innebär att David Leinar med största sannolikhet startar på sin gamla hemmaplan Motala IP i morgon tillsammans med Faramarz Gosheh. Detta innebär David Leinars första start för året.

Fokus på avslut

Ämnet på allas läppar på väg hem från Valhalla IP för en vecka sedan var lagets oförmåga att ta tillvara på sina chanser. Avslut på avslut brändes och trots Kristianstads oerhörda gästvänlighet i eget straffområde lyckades man inte göra ett andra mål och vinna matchen.

Fokus på dagens träning låg därför till stor del på avsluten. Inlägg på inlägg slogs, nick på nick måttades mot mål. Tyvärr är man ännu inte riktigt lyckats slipa till sig den skärpa som får den allra mest pessimistiska supportern att känna sig helt nöjd. Hetast under dagens träningspass var Henrik Carlsson som bankar allt hårdare på dörren till startelvan. Även om Stellan fortfarande är förstavalet hos tränare Lantz.

Skulle måltorkan för Stellan hålla i sig lär det snart vara dags för Henrik Carlsson att få ett större förtroende. Stellan som är en utpräglad ”fox in the box” bidrar med väldigt lite när han inte gör mål och måste troligtvis producera mål för att berättiga sin plats i startelvan. Än så länge har han dock sin plats:

Motala - ÖIS

Som ni ser är det, förutom bytet Adam Rosén mot David Leinar samma startelva som senast på Valhalla IP. Trots problemen med målskyttet görs inga byten i de främre leden. Mycket på grund av de stora skadebekymren som gör att alternativen är få.

Innan vi dömer ut någon ska vi dock komma ihåg att förra veckans match förmodligen var den match ÖIS spelat den här säsongen då man haft det största bollinnehavet och de bästa förutsättningarna för att skapa målchanser.

Ett problem som fortfarande finns är dock lagets oförmåga att vara med från start i matcherna. I samtliga av årets matcher har laget haft stora problem i inledningen av matcherna och mot Motala kan det bli problematiskt att vara sen ut ur startblocken.

Men den som lever får se. Vi ses väl i Motala?


'Skadedrabbat inför resan till Motala' have 18 comments

  1. 17 maj, 2014 @ 08:53 Gabriel

    Skam den som ger sig!

    Svara

  2. 17 maj, 2014 @ 18:59 Läskigt dåligt

    i Motala. Kan vi verkligen inte bättre än såhär på vår lägstanivå? Vad händer på träningarna? Ser dem inte själv, men enligt Felix’ rapporter ser det ju alltid vasst ut. För mycket lekstuga? Hörde att kanske Emil är på väg tillbaka. Han tog oss till Superettan – och är nog den som kan göra det igen.

    Svara

  3. 17 maj, 2014 @ 19:01 Henning

    Lantz envisas med att köra samma elva. Det gick ju bra. Den enda som kan luckra upp ett försvar och tillför laget den offensiva kvalitén sitter på bänken, 12 min spel i förra och 25 idag. Ohlsson på bänken, hur tänker Lantz? Hela spelidén är helt förkastlig också , defensivt tråkigt djävla tänk. In med Bratt också i en allt för svag backlinje som det ser ut nu. Katastrofdåligt Avgå nu. Tänk om till nästa match , börjar bli riktigt pinsamt nu. Gött att vara Öisare? Inte med den elvan som spelar nu tyvärr..

    Svara

    • 17 maj, 2014 @ 21:37 Felix Jonsson

      Innan vi totalt omyndigförklarar Marcus Lantz så vill jag bara påminna om att detta var årets första förlust. Så illa tycker jag inte att det är ännu och defensivt och tråkigt håller jag inte med om att det är.

      Däremot håller jag helt med om att Sebastian Ohlsson borde få starta nästa match. Han är i mitt tycke den bästa av våra yttermittältare och är definitivt värd mer speltid. Vem som ska plockas ut av André och Paulson är i jag i nuläget inte helt säker på dock. Ber om lite betänketid.

      Den största anledningen till dagens förlust skulle jag dock säga är mittbacksskadorna. Med ordinarie backlinje idag hade vi haft en betydligt större chans. Faramarz gör en av sitt livs sämre matcher och är kanske inte mogen för uppgiften ännu. Jag tror inte att han startar nästa match. Om Adam inte blir frisk lär Carl Hawunger eller kanske Tobias Bratt ta platsen. Förmodligen den förstnämnde.

    • 17 maj, 2014 @ 22:09 Anonym

      Det var ju du som lobbade upp Faramarz till A-laget! Ta ditt ansvar!

    • 17 maj, 2014 @ 23:09 Palle

      Faramarz är bra, ny och ung så låt han vara.

      Stellan???? Leinar??? Hedman????

      Tre äldre som SKA göra skillnad, vad säger ni om dem?

    • 18 maj, 2014 @ 00:16 Felix Jonsson

      Ta ditt ansvar själv och sluta va en idiot.

    • 18 maj, 2014 @ 15:20 Anonym

      lobbade upp Faramarz, precis som att Felix skulle ha nåt att göra med att Lantz tar ut han i 11:an.

    • 18 maj, 2014 @ 15:22 steffe_öis

      jag skrev ovanstående.

    • 18 maj, 2014 @ 00:12 B Linder

      Låt Carl Hawunger bilda mittbackspar med antingen Leinar eller en frisk Adam Rosen – Jakob och Ingvarsson spelar ytterbackar – yttermittfältare framför Jakob spelar en eventuellt frisk Hannes Sahlin … till höger på mitten spelar J Hedman … centralt mittfält domineras av Lillström och A Nilsson …vad har vi kvar framåt ? Svaret är : noll och intet ! Stellan leverar inte. … och inte Henke Carlson heller … Tvekar om Pangop har de skills som krävs …Tror att vi kan ställa Sören Börjesson och Poletten längst fram och gå stärkta ur den uppställningen jämfört med hur det ser ut idag. Att förlora stort mot Motala borta är en skymf som måste få genomslag i nästa startelva. Vi har helt enkelt inte spelarmaterial för att vinna en div. 1 serie 2014 … Trist men sant !!! Dock kommer Sällskapet alltid tillbaka och tar SM-Guld 2019 !!!

  4. 18 maj, 2014 @ 00:05 Hocus Focus

    Håller med Felix.
    En förlust och några bankar på stora trumman.
    Gillar också mycket med Sebastian om han inte gör överstegar och klackar i tid och otid.
    Och om vi nu räknar med att Adam/Hannes är förstaval kan ju det bli svajigt när bägge är skadade.
    Lite oroväckande att vi inte gör mer mål framåt dock.
    Tycker det skjuts alldeles för lite , dom vill gärna passa varandra över mållinjen…
    Ska tilläggas att jag bara läst kommentarer om matchen.

    Svara

    • 18 maj, 2014 @ 09:31 Ken

      Okej, det var första förlusten. Men mot Skövde kom vi undan med ett nödrop, mot Halmia var vi utspelade första halvlek och kunde haft ett par i baken, Norrby missade en straff och öppet mål i 85:e. Vi har haft mycket marginaler med oss, så det är inte för tidigt att börja bli oroliga.

    • 18 maj, 2014 @ 09:43 Felix Jonsson

      Jag förstår precis dina känslor och jag kan till viss del hålla med. Det har inte sett allt för bra ut. Orolig är jag med. Däremot skulle jag inte döma ut allt och alla än. Det finns grader i besvikelse.

  5. 18 maj, 2014 @ 01:13 Henning

    Yttermittfältare Sahlin? När man har Sebastian O som är vänster yttermittfältare och som blev matchens lirare 4 gånger förra året i superettan eller lyft upp honom i anfallet, han öste in mål i Blåvitts U21 lag. Han skulle ha en fri roll bakom Stellan så skulle Stellan inte kunna undgå att inte göra mål. Seb serverar ju passningarna på foten på gubbarna. Han är även bra på att utmana och gå skälv på genombrott. Vila vår unge mittback som verkar väldigt skakig just nu och sätt dit Bratt eller varför inte Hedman? Nåt måste göras till nästa match. Nu vet vi att Lantz har förkärlek åt André och Paulsson men tyvärr håller dom ingen klass. Alla ser det, motståndarnas tränare skrattar åt Öis oförmåga att matcha rätt lag. Dags att tänka om innan det blir för sent och spelarna som helt oförtjänt får sitta på bänk byter klubb. Ett skämt dom två sista matcherna. Tror fortfarande att Öis går upp men coachingen just nu är katastrofal. Sena byten när matchen redan är avgjord. Pinsamt!!!

    Svara

  6. 18 maj, 2014 @ 07:51 Freddie

    Leinar skall alltid starta han är ÖIS hjärta och måste vara på planen!

    Svara

  7. 18 maj, 2014 @ 11:00 Gabriel

    När säsongen är spelad och vi gått upp ska jag kolla tillbaka på många kommentarer och flina åt de. Sitt i båten, än är det inte kris på långa vägar. Lantz spel kräver mer och tar därför tid att sätta sig. Om vi får till det kommer vi bli ostoppbara, det gäller bara att sätta spelet också. Snart dags.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se