Vi tar pulsen på Faramarz Gosheh

Det är kanske lite tidigt att utnämna Faramarz Gosheh till årets sensation, men efter att ha kommit direkt från U-sektionen till A-laget, så tyckte vi det var dags att få reda på lite mer om honom.

Berätta lite om dig själv.

– Jag är 20 år och frilansar som fotograf. Det blir allt möjligt jobb; redaktionellt, fotar för möbelkataloger, tidningar, event och reklamfilmer. Det är andra halvan av mitt liv, men fotboll är prio ett. Det funkar också väldigt bra att kombinera eftersom jag kan styra mina tider själv och det är bara nån enstaka träning jag missar.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– Jag har ingen favoritposition utan kan spela både ytter- och mittback. Jag är lugn och behärskad, gillar att ta löpdueller både offensivt och defensivt.

Styrkor och svagheter?

– Löpstyrka och positionsspelet defensivt är mina styrkor, första året som seniorspelare är nog svagheten mentaliteten, att verkligen få in i kroppen att man ska kriga på och ge allt, sedan behöver jag höja lägsta nivån och få bort de enkla misstagen.

Hur är det att vara startspelare?

-Det är stort, jag har spelat i akademin sedan jag var 13-14 och alltid drömt om att få vara med i A-laget. Det har gått helt ok, det var lite spänt att hoppa in mot Norrby. Matchen mot Kristianstad var min första inför en stor ÖIS-publik och jag vet att jag kan mycket bättre.

Hannes skada gav dig chansen.

– Det är vardagen för en fotbollsspelare, allt kan hända. Kul för mig och tråkigt för honom, men får jag chansen, så ska jag ta den och göra mitt bästa för att vi ska kunna ta så många poäng som möjligt.

Dina förväntningar på säsongen?

– Jag trodde inte att jag skulle starta några matcher, utan att det skulle blir nåt inhopp då och då, främst som ytterback. Det här året har jag mest sett som att jag ska ta några kliv, utvecklas och vara redo för seniorfotboll. Det är jättebra att kunna lära sig av våra rutinerade spelare.

Framtiden?

– Att bli så bra jag kan och försöka bli en komplett back/försvarsspelare. Var jag sedan landar är omöjligt att säga, men målsättningen med laget är att vi ska tillbaka till Superettan.

Hur kom det sig att det blev ÖIS för dig?

– Jag spelade två år i ÖIS fotbollsskola när jag var 6-7 år, men det blev lite långa resor och jag bytte till en kvartersklubb i närheten, Azalea BK. I den åldern spelar det inte så stor roll, vilket lag man spelar i. När jag var 13-14, så kände jag att jag ville satsa i en elitklubb. ÖIS har alltid varit laget i mitt hjärta, så det kändes helt naturligt att gå dit.

Vad säger du om senaste matchen mot Kristianstad?

– Vi fick en skitstart med mål i baken direkt. Tydligen var det det som krävdes för att vi skulle lyfta oss, vi skapar en hel del och får 1-1 relativt snabbt. Sedan dominerar vi stort och får många chanser. Det är nästan skrattretande att vi inte får mer än en poäng.


'Vi tar pulsen på Faramarz Gosheh' have 10 comments

  1. 13 maj, 2014 @ 22:33 Gabriel

    Forza Fara! Har stora förhoppningar på denna talang. Kan tänka mig att nervositet delvis låg bakom en del missar i början av matchen mot KFF.

    Svara

  2. 13 maj, 2014 @ 22:59 B Linder

    Go 4 it Fara ! Lite mer av Carl Hawunger skulle inte heller skada …

    Svara

    • 14 maj, 2014 @ 09:12 Oskar Ängermark

      Instämmer till fullo.

    • 16 maj, 2014 @ 08:01 No to racism

      Hawunger ansågs vida överlägsen i juniorerna och flyttades upp i förtid av Sören, men han har väl inte fått spela en enda minut i A-lagets seriespel ännu? På snart ett och ett halvt år. Har han varit skadad hela tiden?

    • 16 maj, 2014 @ 08:41 Felix Jonsson

      En del skador men främst handlar det väl om att mittback är en väldigt svår position att slå sig in på jämfört med exempelvis mittfältare där man kan slängas in som ytter i slutminuterna.

      Iår har Calle dock varit skadad, annars hade han säkerligen bytts in när Hannes skadades i Borås.

    • 16 maj, 2014 @ 09:08 No to racism

      Ok, då förstår jag. Faramarz får hoppa in så länge Hawunger är skadad. Annars är det H som gäller.

    • 16 maj, 2014 @ 09:27 Felix Jonsson

      Inte riktigt så kanske. Calle har haft en ganska besvärlig försäsong med mycket skador men om han hade fått en skadefri försäsong så tror jag nog att Calle hade varit lite före Farah i hierarkin. Men svårt att säga.

      Farah är snabbare än Calle men Calle känns lite vassare i positionsspelet. Det är min känsla i nuläget iallafall.

    • 16 maj, 2014 @ 20:18 Truls

      KC trodde att storklubbar var ute efter Henke och Carl och såg därför till att flytta upp dem i A-laget i förtid. Att de sedan inte levererat är en annan sak.

  3. 16 maj, 2014 @ 09:30 Sällskapet

    Hawunger och Henke C har inte spelat många minuter sista året. Tror att Meriton kommer att uppleva samma sak. Speltid i U-21 lär inte främja killarnas fotboll i år då det är mestadels dåligt motstånd.

    Svara

    • 16 maj, 2014 @ 13:22 Oskar Ängermark

      Hade gärna sett grabbarna få känna på A-lagsfotboll och samtidigt knyta en samarbetsklubb till ÖIS. Torslanda, Lärje-Angered, Assyriska är tre klubbar som skulle passa killarna och ÖIS på ett, i teorin, ypperligt sätt. Min åsikt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se