Anton Henriksson klar för sällskapet

Det har länge varit på gång men nu är papper påskrivna. Anton Henriksson är klar för sällskapet.

Under förra årets läger i Grundsund var han med för att lära känna klubben och inför årets säsong tränade han tillsammans med flera andra provspelare. Det går med andra ord inte att gnälla på scoutingen den här gången.

Under säsongen som hittills kommit halvvägs har Henriksson producerat sex mål. Han har under säsongen mestadels använts i rollen som släpande anfallare men har även då och då använts som spjutspets längst fram. I anfallet har han fått god hjälp av förre Häcken och IFK Göteborgs-ikonen Jonas Henriksson som fullkomligt sprutat in mål i lagets Division 2 serie.

Anton kommer till ÖIS i ett läge som inte är helt optimalt om det är speltid i A-laget han är ute efter. Visserligen är Henriksson en anfallstyp som är annorlunda mot Pangop, Strinäs och Sandberg men det är även Mourad och Wallén som troligtvis är tillbaka i höst. Troligtvis blir spel i U21-laget främsta fokus för Henriksson i höst för att nästa säsong sikta in sig på speltid i A-laget.

Anton är född 1995, samma år som Daniel Paulson, André Nilsson och Henrik Carlsson och mäter 193 centimeter i strumplästen. Kontraktet är skrivet till år 2016 men en klausul finns i kontraktet som gör det möjligt att bryta kontraktet efter årets säsong.

Anton Henriksson ansluter till laget i samband med årets läger i Grundsund.


'Anton Henriksson klar för sällskapet' har en kommentar

  1. 10 juli, 2014 @ 17:54 John

    Sjukt gött med en gubbe som är över 180 cm. Och det med råge. Att vi har mga anfallare plötsligt tror jag ändå är vettigt. Vi har option på att bryta samtliga kontrakt efter säsongen och jag tror hösten kommer visa vilka som ev håller för superettan. Dessutom tror jag varken George eller (framförallt) Oscar gör nga matcher i år. George möjligtvis. Henke är ju borta året ut och Hedman har ju skolats om hyfsat framgångsrikt. Då har vi frasse (hur länge får vi ha honom gratis?), Stellan, Strinäs, nico och Anton. Gissar Nico och Strinäs kommer starta när alla är OK. Frasse förste avb. Stellan är för beroende av en targetspelare bredvid sig. Gissar han och Anton kommer göra det bra i U21.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se